Αδελφές Ροκκά: Δύο αθλήτριες από το Θυμάρι, με διεθνείς διακρίσεις Απόλυτα επιτυχημένη χρονιά το 2018 για τη Χριστίνα και την Αθανασία


Η χρονιά του 2018 κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη για τις αδελφές Ροκκά, που είχαν μια πολύ καλή παρουσία σε όλες τις Εθνικές και Διεθνείς διοργανώσεις που πήραν μέρος.

Οι δύο αθλήτριες από το Θυμάρι, αγωνίστηκαν σε 5 Εθνικές και 5 Διεθνείς διοργανώσεις και κατάφεραν να κατακτήσουν συνολικά 6 Χρυσά, 2 Ασημένια και 2 Χάλκινα μετάλλια!

Η Χριστίνα Ροκκά, κάτοχος 2nd Dan Taekwondo (γεν. 2003), παρά το ότι αγωνίστηκε για το 2018 για πρώτη φορά στην κατηγορία Νεανίδων με ηλικιακό μειονέκτημα τριετίας και ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς, κατάφερε να κερδίσει 1 Χρυσό και 1 Χάλκινο μετάλλιο, λαμβάνοντας μέρος σε 7 διοργανώσεις.

Για τη 15χρονη αθλήτρια, το 2018 ήταν ουσιαστικά μια χρονιά προετοιμασίας με πολύ δυνατούς αγώνες και με αντιπάλους έμπειρες πρωταθλήτριες του διεθνούς Ταεκβοντό, ώστε να καθορίσει τους στόχους της για την επόμενη χρονιά.



Η Αθανασία Ροκκά, κάτοχος 1st Dan Taekwondo (γεν. 2005) που το 2018, αγωνίστηκε στην κατηγορία Κορασίδων κατέκτησε 5 Χρυσά, 2 Ασημένια και 1 Χάλκινο μετάλλιο, αγωνιζόμενη σε 9 διοργανώσεις.

Η 13χρονη αθλήτρια, συνέχισε και φέτος την καλή της περυσινή πορεία και καθιερώνεται έτσι σαν μια από τις καλύτερες αθλήτριες στην κατηγορία της, σε παγκόσμιο επίπεδο.



Οι αθλήτριες από το Θυμάρι, έλαβαν μέρος στους αγώνες με τον A.C. KYUNG HEE ATHENS, όπου και προπονούνται με τον Δάσκαλο κ. Στέφανο Μπούτιο.


Ο κ. Μπούτιος, ο οποίος έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Kyung Hee University (M.Sc. 5 Dan Taekwondo, 6 Dan Hapkido), δήλωσε στη ΦτΘ τα εξής:



“Τη χρονιά που πέρασε, τα δυο κορίτσια είχαν μια πολύ αποδοτική αγωνιστική και προπονητική πορεία, που έθεσε σοβαρές βάσεις για το μέλλον.

Επιλέξαμε τους αγώνες του εξωτερικού με βάση το υψηλό επίπεδο και τη μεγάλη δυναμικότητα των αντιπάλων μας, ώστε να κερδίζουμε από κάθε αγώνα τα μέγιστα αγωνιστικά οφέλη.



Η Χριστίνα, κέρδισε πολλές αγωνιστικές εμπειρίες, γνώρισε την καινούρια κατηγορία και παρά το ότι είχε μειονέκτημα ηλικιακά με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε δύναμη, πείρα και χρόνια προπόνησης, στάθηκε πολύ καλά, δείχνοντας ότι είναι μια πολύ δυνατή και πειθαρχημένη αθλήτρια, με πολλές προοπτικές. Αξίζει να σας πω ότι αγωνίστηκε ακόμα και με σπασμένο δάχτυλο και κατάφερε να φτάσει στη συγκεκριμένη διοργάνωση, μια ανάσα πριν τα μετάλλια!



Η Αθανασία, επιβεβαίωσε και φέτος ότι είναι μια από τις καλύτερες αθλήτριες της κατηγορίας της, και ότι είναι αθλήτρια βάθρου. Αγωνιστικά και προπονητικά ανεβαίνει συνεχώς και, αν εξαιρέσουμε κάποιες μικροατυχίες από αστάθμητους παράγοντες, θεωρώ ότι είχε μια πολύ χρονιά.



Πάντα λέω στους αθλητές μου, ότι ο κύριος στόχος είναι η καλή αγωνιστική παρουσία, η ηθική αντιμετώπιση του αντιπάλου και η ικανοποίηση από την απόδοσή μας. Τα μετάλλια και οι πρωτιές έρχονται σε δεύτερη μοίρα και, πάντως, σημασία έχει να έρχονται μέσα από αυτά που σας προανέφερα. Το νόημα του αθλητισμού είναι αυτό και οι μεγάλοι αθλητές για μένα, χτίζονται έτσι.



Θέλω να συγχαρώ τις αθλήτριές μου για την επίμονη και επίπονη προσπάθειά τους, για τις θυσίες που κάνουν και για την ταλαιπωρία του να ταξιδεύουν 100 χιλιόμετρα κάθε μέρα για να προπονούνται, γιατί αυτό δείχνει προσήλωση, πειθαρχία και αγάπη σ’ αυτό που κάνουν.



Για το 2019, έχουμε ήδη κάνει το πλάνο μας και θα συμμετέχουμε και πάλι σε διοργανώσεις με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Προετοιμαζόμαστε σκληρά και μεθοδικά για πετύχουμε τους στόχους μας.” 



Οι πρώτοι στόχοι για το 2019, είναι για τις δύο αθλήτριες από το Θυμάρι, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη, το open του Βελγίου και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων στη Γερμανία, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2019.



Μ.Ρ.

Σχόλια