Χρήστος Τσιγαρίδας: Διεκδικώ την ευκαιρία να φέρω τους πολίτες στο προσκήνιο



 «Νέοι άνθρωποι συμπορεύονται μαζί μας, καινούριοι στα δημοτικά πράγματα, χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα προσωπικά ή άλλα, χωρίς κομματικά καπέλα και, κυρίως, έτοιμοι να παλέψουν με κατεστημένες πρακτικές και ομάδες για το καλό του τόπου μας.»


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Τσιγαρίδας, μιλάει στον Μιχάλη Ροκκά και τη ΦτΘ, για την απόφασή του να διεκδικήσει το δημαρχικό αξίωμα.

Καλεί τους δημότες να συμπορευτούν μαζί του, θεωρώντας ότι ο τόπος έχει ανάγκη να ξεφύγει από το παρελθόν για να προχωρήσει μπροστά και μιλάει για το ρόλο που έπαιξε η επικοινωνία με τους πολίτες, στην κατάρτιση του προγράμματος του συνδυασμού του.



Κύριε Τσιγαρίδα, έχετε επίσημα αναγγείλει την υποψηφιότητά σας για το αξίωμα του Δημάρχου Σαρωνικού στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;
Αποφάσισα μετά από 33 χρόνια να αποστρατευθώ οικειοθελώς από την Υπηρεσία μου και να ασχοληθώ με τα κοινά της πόλης μου. Τρεις ήταν οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή. Η καριέρα για μένα δεν είναι το ζητούμενο, αν την ήθελα θα έμενα στο Σώμα. Το ζητούμενο είναι η προσφορά και η αποτελεσματικότητα. Θεώρησα λοιπόν, ότι όντας σε παραγωγική ηλικία, μπορώ να προσφέρω στον τόπο και στους συμπολίτες μου, διαπιστώνοντας μάλιστα καθημερινά πολλά προβλήματα που παραμένουν άλυτα και πηγάζουν κυρίως από την έλλειψη συντονισμού, βούλησης και καλής διοίκησης.
Ο δεύτερος λόγος, είναι ότι, επιτέλους, πρέπει κάποιες κατεστημένες λογικές και συμπεριφορές που βαλτώνουν το Δήμο να λείψουν και θεωρώ ότι μόνο με την είσοδο νέων προσώπων και ιδεών στα πολιτικά πράγματα θα επιτευχθεί αυτό.
Και ο σπουδαιότερος λόγος είναι πως πιστεύω ότι αυτός ο τόπος μπορεί να γίνει καλύτερος, αυτή πόλη μπορεί να γίνει σύγχρονη και φιλική και εμείς οι πολίτες πρέπει να έχουμε λόγο σ’ αυτό, γιατί εμάς αφορά κυρίως και όχι τόσο τους κατεστημένους πολιτικούς άρχοντες.
Σαν πολίτης λοιπόν, σαν δημότης ενεργός, διεκδικώ την ευκαιρία να φέρω τους πολίτες στο προσκήνιο, να κάνουμε όλοι μαζί το βήμα ώστε το όραμά μας για την πόλη μας, να γίνει απόφαση.

Έχετε εντοπίσει τα προβλήματα του Δήμου; Έχετε σχέδιο για την αντιμετώπισή τους;
Έχουμε ήδη, εδώ και πολύ καιρό, με τους συνεργάτες μου παρακολουθήσει όλα τα μεγάλα ζητήματα, και έχουμε ολοκληρώσει ένα μεγάλο κύκλο επαφών με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, οργανισμούς, υπουργεία, ειδικούς τεχνοκράτες, ώστε να έχουμε ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο μια πλήρη εικόνα. Η καθημερινή μας επαφή και συζήτηση με τους πολίτες, μας βοήθησε πολύ, αφού εκείνοι είναι που ουσιαστικά διαμόρφωσαν τους άξονες του προγράμματός μας.
Εμείς, εκείνο που κάναμε ήταν να αξιολογήσουμε, να θέσουμε προτεραιότητες και με τη βοήθεια και ειδικών, να δώσουμε μορφή προγράμματος στις εφικτές προτάσεις των ανθρώπων που ζουν στην πόλη μας.

Αντίπαλοί σας στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, θα είναι ο νυν Δήμαρχος, με μακρά θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο νυν Αντιπεριφερειάρχης, με μακρά θητεία και ως Δήμαρχος. Τι καινούριο έρχεστε να προτείνετε εσείς και γιατί οι πολίτες να σας επιλέξουν;
Δεν θα μιλήσω για τους εκλογικούς μου αντιπάλους, ούτε σκοπεύω στην πορεία μέχρι τις εκλογές να εμπλακώ στην κοκκορομαχία που έχει ξεκινήσει μεταξύ τους. Άλλωστε, η παρουσία τους και η πολιτική τους φιλοσοφία, όλα αυτά τα χρόνια, θεωρώ ότι έχουν ήδη κριθεί από τους πολίτες που είναι σοφοί στην κρίση τους, αλλά και από την ίδια την πραγματικότητα του σήμερα, που είναι αδιαμφισβήτητη.
Το καινούριο που έχουμε εμείς να προτείνουμε, είναι ακριβώς το «νέο». Νέοι άνθρωποι συμπορεύονται μαζί μας, καινούριοι στα δημοτικά πράγματα, χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα προσωπικά ή άλλα, χωρίς κομματικά καπέλα και, κυρίως, έτοιμοι να παλέψουν με κατεστημένες πρακτικές και ομάδες για το καλό του τόπου μας.
Θέλουμε, ξαναλέω, να φέρουμε στο προσκήνιο τους πολίτες, εκείνοι να αλλάξουν την εικόνα στην πόλη μας.

Δυο λόγια για το πρόγραμμά σας;
Το πρόγραμμά μας αναπτύσσεται σε 13 άξονες, με μεγάλο βάρος στην καθημερινότητα, στην ασφάλεια, στη φιλική αντιμετώπιση του Δημότη, αλλά και στα μικρά και μεγάλα έργα υποδομής και ανάπτυξης της περιοχής μας. Είναι ένα πρόγραμμα διαδραστικό, αφού ο διάλογος με τους πολίτες συνεχίζεται καθημερινά και εκείνοι είναι που δικαιούνται να αποτυπώσουν στο πρόγραμμα της επόμενης Δημοτικής Αρχής, την πόλη που επιθυμούν και ονειρεύονται.
Όλες οι εφικτές προτάσεις, συνεχίζουν να ενσωματώνονται, αφού επιστημονικά τεκμηριωθούν, κοστολογηθούν και προβλεφθούν οι τρόποι πραγματοποίησης από τους ειδικούς. Το πρόγραμμά μας, λοιπόν, είναι ένας ζωντανός οργανισμός που σύντομα θα πάρει την τελική του μορφή και σ΄ αυτό, ο κάθε πολίτης, θα δει μόνο ό,τι είναι πραγματικά εφικτό, και μόνο εκείνα που πραγματικά θα φέρουν ΝΕΑ ΠΝΟΗ στον τόπο μας.

Να κλείσουμε αυτή τη συζήτηση κύριε Τσιγαρίδα, με το μήνυμά σας προς τους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού.
Το μήνυμα, είναι η πολύ απλή απάντηση στο κύριο αίτημα των Δημοτών.
Οι πολίτες ζητούν μια πόλη σύγχρονη, φιλική, καθαρή, μια πόλη που θα λειτουργεί για εκείνους. Μια πόλη, που τα κόμματα, τα τζάκια και οι μηχανισμοί δεν θα κατευθύνουν και δεν θα χαλιναγωγούν την προσπάθειά της να προχωρήσει στο Αύριο.
Εγώ λοιπόν, έχω να τους πω το εξής: Είναι δικό σας δικαίωμα να φέρετε αυτή την Αλλαγή και είναι στο δικό σας χέρι να τα καταφέρετε. Η ψήφος στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, δεν είναι διαδικαστική. Είναι ψήφος που πρέπει να έχει άποψη. Τη δική σας άποψη. Είναι ψήφος που πρέπει να έχει απόφαση. Τη δική σας απόφαση, να αλλάξετε την εικόνα. Εσείς θα το κάνετε, για όλους μας και για τα παιδιά μας. Αλλάξτε την εικόνα!





Σχόλια