Χρήστος Τσιγαρίδας: Να διερευνηθούν σε βάθος όλα τα δεδομένα για την ΑΔΜΚΕΣ - Μακριά από λεονταρισμούς και πολιτικάντικες προσεγγίσεις

"Η υπόθεση ΑΔΜΚΕΣ πρέπει να διερευνηθεί σε όλες τις πτυχές της, οι ευθύνες στις διοικήσεις τόσο του κ. Φιλίππου (στο παρελθόν) όσο και του κ. Σωφρόνη (στο παρόν) πρέπει να αποδοθούν και η περιουσία των Δημοτών να διασφαλιστεί , με κάθε τρόπο.", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΝΕΑ ΠΝΟΗ, του Χρήστου Τσιγαρίδα: 
"Μόνο θλίψη και οργή προκαλούν όσα αποκαλύφθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ΑΔΜΚΕΣ.
Μια εταιρία που διαχειρίζεται ουσιαστικά όλη την ακίνητη περιουσία και εκμεταλλεύεται τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, έχει οδηγηθεί με ευθύνη όλων των διοικήσεων και διαχρονικά, σε δεινή οικονομική θέση.
Τα οικονομικά στοιχεία που αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση, δείχνουν δύο πολύ σημαντικά πράγματα:
1. Η ανικανότητα και η αδιαφάνεια στη διοίκηση της εταιρίας διαχρονικά, είναι οι βασικές αιτίες για τις οποίες η ΑΔΜΚΕΣ έχει οδηγηθεί στη θέση αυτή.
2. Η περιουσία των Δημοτών κινδυνεύει.
Κι αντί να ακούσουμε μια σοβαρή τοποθέτηση ανάληψης της ευθύνης, έστω της πολιτικής, παρακολουθήσαμε τους απολογισμούς των μέχρι τώρα διοικήσεων, να ρίχνουν τις ευθύνες στους επόμενους ή στους προηγούμενους κάθε φορά.
Αντί να ακούσουμε ένα σοβαρό σχέδιο εξυγίανσης της εταιρίας, παρακολουθήσαμε την προσπάθεια όλων να απορρίψουν τις ευθύνες από πάνω τους και να ερμηνεύσουν τα νούμερα ο καθένας με το δικό του τρόπο.
·        Ακούσαμε κατηγορίες ένθεν κακείθεν, των «πρώην» συνεργατών και μάλιστα πολύ σοβαρές
·        Ακούσαμε ότι δόθηκαν παραλίες για εκμετάλλευση χωρίς συμφωνητικά.
·        Ακούσαμε ότι οφειλόμενα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, δεν έχουν εισπραχθεί ποτέ για χρόνια.
·        Ακούσαμε ότι πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας.
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, απαιτείται από όλους σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποχή από τακτικές εντυπωσιασμού και προσεγγίσεις άλλων εποχών που έχουν περάσει και δεν θα γυρίσουν πίσω ΠΟΤΕ.
Έχουμε να κάνουμε με την περιουσία και τα λεφτά των συνδημοτών μας. Οι συνδημότες μας πρέπει να γνωρίζουν τι έχει συμβεί, ποιος έχει την ευθύνη σήμερα, στο παρελθόν αλλά και το πιο σημαντικό τι θα συμβεί από σήμερα και πέρα.
Η υπόθεση ΑΔΜΚΕΣ πρέπει να διερευνηθεί σε όλες τις πτυχές της, οι ευθύνες στις διοικήσεις τόσο του κ. Φιλίππου (στο παρελθόν) όσο και του κ. Σωφρόνη (στο παρόν) πρέπει να αποδοθούν και η περιουσία των Δημοτών να διασφαλιστεί , με κάθε τρόπο.
Καλούμε το Δήμαρχο Σαρωνικού να προσφύγει τώρα στις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες, να προκαλέσει τους απαραίτητους και προβλεπόμενους ελέγχους, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να γίνει δυνατή η λήψη των ενδεδειγμένων αποφάσεων για το μέλλον της εταιρίας.
Είναι υποχρέωση του Δημάρχου να το κάνει, απέναντι στους Δημότες.
Δηλώνουμε ότι αν η πρωτοβουλία αυτή δεν αναληφθεί από τη νυν Δημοτική Αρχή, είμαστε έτοιμοι να την αναλάβουμε εμείς, με γνώμονα μόνο το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών.
Θεωρούμε απαράδεκτη και ανεύθυνη της στάση του Δημάρχου στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, με την αποχώρησή του μάλιστα πριν τη λήξη της, απαξιώνοντας ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Συστήνουμε στους λοιπούς «μνηστήρες» του Δημαρχιακού Θώκου, να αφήσουν τους λεονταρισμούς και τις δηλώσεις εντυπωσιασμού. Τους θυμίζουμε ότι και η δική τους ευθύνη είναι μεγάλη. Εμείς ζητούμε να έρθουν όλα στο φώς και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας γι’ αυτό.
Ακούσαμε ότι ο κ. Φιλίππου έπαψε να ασχολείται με το Δήμο και την εταιρία, από τη στιγμή που εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης με την κυρία Δούρου. Ότι άφησε τον Δήμο ακυβέρνητο για 4 ολόκληρους μήνες, προβάροντας προφανώς το καινούριο του κοστούμι. Από μόνο του αυτό, δείχνει το ενδιαφέρον του για τον τόπο του, και τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να διαχειριστεί τις τύχες του Δήμου και των Δημοτών, σε περίπτωση εκλογής του.
Εμείς,
Συνεχίζουμε, γιατί αυτή η Πόλη αξίζει καλύτερη τύχη.
Συνεχίζουμε, γιατί οι πολίτες αξίζουν καλύτερη τύχη.
Συνεχίζουμε, για να δώσουμε ΝΕΑ ΠΝΟΗ στον Τόπο μας.
Αλλάξτε την Εικόνα!"
Χρήστος Τσιγαρίδας
Ταξίαρχος Ελληνικής Αστυνομίας Ε.Α.
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Σαρωνικού
Βασ. Κωνσταντίνου 5, Τ.Κ.19013 Ανάβυσσος
Τηλ.: 2291040791, 6936544087
e-mail: neapnoi@saronikos.page                               
  Αλλάξτε την εικόνα!

Σχόλια