SOS! Είμαστε απροστάτευτοι από τις φωτιές


Απροστάτευτοι από τις φωτιές είναι οι κάτοικοι του Δήμου μας, αφού πολλοί πυροσβεστικοί κρουνοί είναι ασυντήρητοι και μη λειτουργικοί!


Αυτό καταγγέλει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Σαρωνικός - ΝΕΑ ΠΝΟΗ», Χρήστος Τσιγαρίδας, που επισκέφθηκε με κλιμάκιο της Παράταξής του θέσεις πυροσβεστικών κρουνών.


Ο κ. Τσιγαρίδας καταγγέλει ότι η Πυροσβεστική δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό κρουνών, αφού το ειδικό κλειδί για τη λειτουργία τους έχουν οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους συγκεκριμένους κρουνούς! 

Οι προβληματικοί κρουνοί βρίσκονται στην Ανάβυσσο (προς Καλύβια), στη Σαρωνίδα και στην περιοχή ΑΤΕ, στην Παλαιά Φώκαια. Επίσης, όπως διαπίστωσε, υπάρχουν κρουνοί που έχουν διαρροή και άλλοι στους οποίους λείπει ο ειδικός μηχανισμός.

Ο Χρήστος Τσιγαρίδας, δήλωσε σχετικά:

« Όπως με ενημέρωσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να χρησιμοποιηθεί ένας από τους συγκεκριμένους κρουνούς, θα πρέπει να είναι παρών κάποιος υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας, καθώς μόνον εκείνοι έχουν κλειδί για τη λειτουργία τους. Είναι άμεση ανάγκη να αντικατασταθούν οι μηχανισμοί αυτοί, ώστε η Πυροσβεστική να έχει πρόσβαση σε αυτούς. Είναι επίσης απαράδεκτο, να υπάρχει κρουνός χωρίς τον ειδικό μηχανισμό και κανείς να μην έχει μεριμνήσει για την επισκευή του. Είναι ανάγκη να αλλαχθούν άμεσα οι προβληματικοί μηχανισμοί, μια και διανύουμε ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο. Βεβαίως, όλα αυτά έπρεπε να είχαν προβλεφθεί έγκαιρα, όπως και οι καθαρισμοί των ρεμάτων που ποτέ δεν έγιναν από την Περιφέρεια, όπως και τα σχέδια αντίδρασης, διαφυγής και διάσωσης, που είναι ανύπαρκτα.»


Σχόλια