ΝΤΡΟΠΗ! Βρώμισε το Θυμάρι, η ανυπαρξία του Δήμου!


Χρειάστηκε να κατεβάσουν οι κάτοικοι τα σκουπίδια τους στην Κοινότητα, για να περάσει απορριμματοφόρο από τον οικισμό.

Η Δημόσια Υγεία συνεχίζει να κινδυνεύει και η εικόνα σε ολόκληρο το Θυμάρι θυμίζει χωματερή...

Συνάντηση με τον Δήμαρχο την Πέμπτη




Σε μια απέραντη χωματερή μετατράπηκε το καλοκαίρι ο οικισμός Θυμάρι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση ήταν καλύτερη στους υπόλοιπους οικισμούς του Δήμου Σαρωνικού.


Τα αραιά δρομολόγια των απορριμματοφόρων, που μέσα στον Αύγουστο δεν πλησίασαν στο Θυμάρι για πάνω από δύο εβδομάδες, δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα, με βουνά σκουπιδιών έξω από τους υπερπλήρεις κάδους, δυσωδία λόγω και της ζέστης και σαφή κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία, αλλά και επικίνδυνες εστίες στην περίπτωση φωτιάς, μέσα στον οικισμό!


Η απάντηση των υπευθύνων της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας σε κατοίκους και στα μέλη του Δ.Σ. του ΑΙΟΛΟΥ που απευθύνθηκαν εκεί, ήταν ότι η αποκομιδή δεν μπορεί να γίνει, επειδή «έχουν χαλάσει τα μηχανήματα». Ωστόσο, η αποκομιδή των απορριμμάτων όλο αυτό το διάστημα, γινόταν (αραιά, αλλά κανονικά) από τους κάδους του κέντρου της Παλαιάς Φώκαιας.

Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων, ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης απάντησε με μια ανακοίνωση μέσω facebook, με την οποία ουσιαστικά έριχνε την ευθύνη για την εκτός ορίων κατάσταση με τα σκουπίδια στους... κατοίκους που αποθέτουν τις σακούλες εκτός των (γεμάτων) κάδων (λες και θα μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό) και εγκαλούσε τους «διαμαρτυρόμενους» για δυσφήμηση του «πανέμορφου Δήμου μας»!

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

 Οι κάτοικοι του οικισμού, αγανακτισμένοι όσο και ανήσυχοι για την κατάσταση, δημοσιοποίησαν το θέμα σε μεγάλο Μέσο ενημέρωσης και αποφάσισαν να οργανώσουν διαμαρτυρία στο Κοινοτικό κατάστημα, με συμβολική απόθεση απορριμμάτων, για τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου.  Ομάδα κατοίκων, κάλεσε με αφίσες τους Θυμαριώτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


Η Δημοτική Αρχή, για να προλάβει τη δημόσια αντίδραση των κατοίκων και κατόπιν των συνεχών ενοχλήσεων από το Δ.Σ. του ΑΙΟΛΟΥ, λίγες ώρες πριν την πραγματοποίησή της, φρόντισε να αδειαστούν οι κάδοι του Θυμαρίου, σε μια κίνηση που όχι μόνο δεν ανακούφισε το Θυμάρι, αλλά επέτεινε τις αντιδράσεις, καθώς, όπως είπαν κάτοικοι στη ΦτΘ, αποδείχθηκε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει πολύ πριν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο, ενώ τα βουνά σκουπιδιών πέριξ των κάδων, έμειναν εκεί, με συνέπεια οι κίνδυνοι να συνεχίζουν να υπάρχουν και η δυσωδία να πνίγει τον οικισμό.


 Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συμμετείχαν περίπου 50 Θυμαριώτες, οι οποίοι άκουσαν τον Πρόεδρο της Κοινότητας να λέει ότι έχει επισημάνει το πρόβλημα εδώ και μήνες στον κεντρικό Δήμο, αλλά καμία λύση δεν δόθηκε!


Παρούσα στη διαμαρτυρία και η νέα Κοινοτική Συμβουλος κ. Φρατζεσκου, η οποία έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της, συντάσσοντας με την σύμφωνη γνώμη των παρευρισκομένων κείμενο Διαμαρτυρίας και Πρότασης για ανάθεση άμεσα από το Δήμο σε εργολάβο της αποκομιδής όσων απορριμμάτων αδυνατούν να μαζέψουν οι υπηρεσίες του Δήμου. Το κείμενο υπεγράφη από τους παρόντες και κυκλοφορεί σε αντίγραφα για περισσότερες υπογραφές.

Ο Πρόεδρος κ. Παπουτσής, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο κ. Σωφρόνη, μετά από αίτημα των συγκεντρωμένων, ο οποίος δεσμεύτηκε οτι θα έλθει στην Κοινότητα Π. Φώκαιας την Πέμπτη 22/8/19 όπου θα δεχτεί τους κατοίκους για το πρόβλημα των σκουπιδιών.



Σχόλια