Η ορκομωσία των νέων Δημοτικών Αρχών - Ενωτικό το κλίμα από όλους - 1η Σεπτεμβρίου, η πρώτη συνεδρίαση



Πέτρος Φιλίππου: Θα καλλιεργήσουμε και θα εμπεδώσουμε ένα κλίμα γόνιμης συνεργασίας και ουσιαστικής συναίνεσης με όλες τις δυνάμεις του Δήμου μας

Γιώργος Σωφρόνης: Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου

Χρήστος Τσιγαρίδας: Θα ελέγχουμε, αλλά δεν θα μηδενίζουμε

 
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου, στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού, η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των νέων Κοινοτικών Συμβουλίων από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κύριο Νικόλαο. 

Στο κάλεσμα του νέου Δημάρχου Πέτρου Φιλίππου ανταποκρίθηκε πλήθος πολιτών, ενώ παραβρέθηκαν Βουλευτές, Δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής, καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης και ο επικεφαλής της παράταξης Σαρωνικός – Νέα Πνοή, Χρήστος Τσιγαρίδας.

Πέτρος Φιλίππου: Θα καλλιεργήσουμε και θα εμπεδώσουμε ένα κλίμα γόνιμης συνεργασίας και ουσιαστικής συναίνεσης με όλες τις δυνάμεις του Δήμου μας

Η ομιλία του Πέτρου Φιλίππου κινήθηκε σε κλίμα ενότητας και συναίνεσης διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι  «πρώτοι εμείς θα καλλιεργήσουμε και θα εμπεδώσουμε ένα κλίμα γόνιμης συνεργασίας και ουσιαστικής συναίνεσης με όλες τις δυνάμεις του Δήμου μας, με τις δημοτικές παρατάξεις, με φορείς, συλλόγους και συλλογικότητες. Απαραίτητες πρώτες ύλες είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και στο θεσμικό ρόλο του καθενός, η δημοκρατική διαβούλευση, η ενημέρωση, ο ειλικρινής και εφ’ όλης της ύλης διάλογος.»

Ο Πέτρος Φιλίππου αναφέρθηκε στο όραμα της νέας Δημοτικής Αρχής και στους στόχους της τετραετίας, τονίζοντας ότι  για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, είναι απαραίτητη η ενεργητική συμμετοχή όλων των πολιτών, δεσμευόμενος ότι «πάγιες αρχές της διοίκησής μας είναι η λογοδοσία προς όλους, η αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και του κοινωνικού ελέγχου, η δημοκρατική ενημέρωση των συμπολιτών μας»

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο νέος δήμαρχος υπογράμμισε την ταυτότητα και τις αρχές της νέας Διοίκησης:  «είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε ώστε να μείνουν έξω και μακριά από τα τοπικά δημόσια πράγματα πρακτικές και μέθοδοι αλαζονείας, έπαρσης, λαϊκισμού, αναξιοκρατίας και νεποτισμού. Είμαστε και θα παραμείνουμε απέναντι σε όποιον θέσει την εξυπηρέτηση των προσωπικών ή άλλων συμφερόντων πάνω από το κοινό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών. Είμαστε και θα παραμείνουμε απέναντι σε όποιον θελήσει να εμποδίσει την προσδοκία μας για ήπια και ολόπλευρη ανάπτυξη, για ανθρώπινο αναβαθμισμένο περιβάλλον, για ελεύθερες και ανοικτές παραλίες».

Γιώργος Σωφρόνης: Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Σαρωνικού θα συνεχίσει να βρίσκεται η παράταξη Σαρωνικός Αύριο, όπως ρητά δεσμεύθηκε ο επικεφαλής της κ. Γιώργος Σωφρόνης.

Κατά την τοποθέτησή του, ως επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, ο κ. Σωφρόνης ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής και καλή δύναμη σε όλους τους εκλεγέντες. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, αιρετούς και υπηρεσιακούς, το προσωπικό του Δήμου και τους πολίτες για την άψογη και παραγωγική συνεργασία τη θητεία που πέρασε. Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες έκανε στους υποψήφιους της παράταξής του στις εκλογές του Μαΐου 2019.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του έργου της απερχόμενης Διοίκησης, ο κ. Σωφρόνης τόνισε ότι στη διάρκεια της προηγούμενης πενταετίας ο Δήμος Σαρωνικού κατάφερε να κάνει σημαντικά βήματα μπροστά. Επισήμανε δε την ανάγκη για ενότητα και συνεργασία στο επόμενο διάστημα, ώστε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί, χωρίς καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σωφρόνης:
«Για εμάς, πάνω από όλα παραμένει το συμφέρον του τόπου μας και η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Με αυτό το αποκλειστικό κριτήριο, με υπευθυνότητα και ουσία, θα ασκήσουμε τα θεσμικά μας καθήκοντα, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Θα συνεργαστούμε με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, για να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε με κόπο μέχρι σήμερα.
Θα είμαστε σύμμαχοι σε κάθε σωστή πρωτοβουλία, αλλά θα παραμείνουμε σταθερά απέναντι σε κάθε μορφή λαϊκισμού, ανευθυνότητας και σε πρακτικές που πιστεύουμε ότι δεν υπηρετούν το συμφέρον του τόπου μας.»

Χρήστος Τσιγαρίδας: Θα ελέγχουμε, αλλά δεν θα μηδενίζουμε

«Λυκοφιλίες για να διατηρηθεί αλώβητο το «δημοτικό μαγαζί», ή για τη δημιουργία στείρας αντιπολίτευσης, δεν είναι στο DNA μας», τόνισε ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, Χρήστος Τσιγαρίδας.

Ο κ. Τσιγαρίδας, αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που ψήφισαν τον Συνδυασμό του, αλλά και όσους δεν τον ψήφισαν: «...γιατί αν η ψήφος σε άλλους Δημοτικούς Συνδυασμούς μας χωρίζει, τα προβλήματα και οι ανάγκες των πολιτών και του τόπου, μας ενώνουν», όπως είπε χαρακτηριστικά, συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους του Συνδυασμού ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΝΕΑ ΠΝΟΗ, εκλεγμένους και μη.

«Οι θεσμικοί, διακριτοί ρόλοι μειοψηφιών και πλειοψηφιών, δεν αποτελούν εμπόδιο για συνεργασία, συμπόρευση και συναντίληψη για τα προβλήματα του τόπου», τόνισε ο κ. Τσιγαρίδας. «Μακριά από μικροκομματικούς σχεδιασμούς, συναλλαγές και κακές πρακτικές, πρέπει όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, ευρισκόμενοι καθημερινά δίπλα στον πολίτη»

«Θα ελέγχουμε, αλλά δεν θα μηδενίζουμε. Θα κάνουμε γόνιμη αντιπολίτευση, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο τον δημόσιο διάλογο. Για εμάς, λυκοφιλίες για να διατηρηθεί αλώβητο το «δημοτικό μαγαζί», ή για τη δημιουργία στείρας αντιπολίτευσης, δεν είναι στο DNA μας» κατέληξε ο κ. Τσιγαρίδας.

Ο κ. Τσιγαρίδας, μετά τη λήξη της τελετής, δήλωσε στη ΦτΘ: 
«Καλή αρχή! Ορκιστήκαμε, δώσαμε ιερή υπόσχεση να είμαστε η φωνή σας, να είμαστε ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο!
Θα είμαστε εκεί για να στηρίξουμε τη νέα Δημοτική Αρχή σε οτιδήποτε θετικό, αλλά και να σταθούμε απέναντι σε όποια λογική και απόφαση γυρίζει τον Τόπο πίσω και βάζει τους Πολίτες στο περιθώριο.
Θα είμαστε εκεί, όχι μόνο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην κάθε γειτονιά, γιατί ο «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΝΕΑ ΠΝΟΗ», δεν ήταν απλά ένας εκλογικός Συνδυασμός, ήταν και θα συνεχίσει να είναι ο Συνδυασμός των Πολιτών για τον Τόπο τους, το όχημα για να είναι οι Πολίτες στο προσκήνιο.
Για τον Τόπο μας, για την Πόλη μας, για το μέλλον των παιδιών μας!
Σας ευχαριστούμε!»





Εν τω μεταξύ, εκδόθηκε από τον προεδρεύοντα Βασίλη Μπούτση, η πρόσκληση για την πρώτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, την Κυριακή 01/09/2019, στις 11π.μ., με αποκλειστικά θέματα την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.




Σχόλια