Έγινε η συνάντηση Σωφρόνη με τους κατοίκους του Θυμαρίου για τα σκουπίδια. Ανοιχτό Δ.Σ. στον ΑΙΟΛΟ για το θέμα, το Σάββατο



Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Αυγούστου, η συνάντηση των κατοίκων του Θυμαρίου με τον Δήμαρχο Σαρωνικού, Γιώργο Σωφρόνη.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Παλαιάς Φώκαιας, Νάσου Παπουτσή, μετά την κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την καθαριότητα στον οικισμό, που είχε πραγματοποιηθεί τρεις μέρες πριν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν πάνω από 50 κάτοικοι του Θυμαρίου και της Παλαιάς Φώκαιας, καθώς και αντιπροσωπία του ΑΙΟΛΟΥ, ενώ παρόντες ήταν και νεοεκλεγέντες Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Ζαχαρώ Φραντζέσκου, Ξένια Κοψολαίμη και Παναγιώτης Καστριώτης, καθώς και ο νέος Πρόεδρος της Κοινότητας, Μανώλης Τσαλικίδης.



Ο κ. Σωφρόνης, αφού έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας του στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, δικαιολόγησε το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Θυμάρι μεσούντος του καλοκαιριού, αναφερόμενος στην αύξηση των σκουπιδιών λόγω της μεγάλης προσέλευσης παραθεριστών και επισκεπτών, αλλά και στην αλόγιστη, όπως είπε, απόρριψη μπάζων και άχρηστων αντικειμένων από ανακαινίσεις σπιτιών. Αυτό, σε συνδυασμό με τη βλάβη του ειδικού μηχανήματος περισυλλογής  η οποία αποκαταστάθηκε μόλις την 21η Αυγούστου, δημιούργησε την κατάσταση που όλοι υποστήκαμε.

Ωστόσο, τόνισε ο Δήμαρχος, η νέα Δημοτική Αρχή που θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου,  θα έχει στη διάθεσή της 3 νέα απορριμματοφόρα και 2 μεγάλα φορτηγά με αρπάγη, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν τον Οκτώβριο, οπότε από το επόμενο καλοκαίρι δεν θα υπάρχει πια πρόβλημα.

Ο κ. Σωφρόνης, τόνισε μεταξύ άλλων: “Αφήνουμε μία τεράστια παρακαταθήκη. Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, ο Δήμος θα πάρει αυτοκίνητα καθαριότητας. Είναι τεράστια παρακαταθήκη τα τρία απορριμματοφόρα και τα δύο φορτηγά με αρπάγη και αυτό θα το δείτε στην πράξη και θα δώσει τη διαφορά της κατάστασης στην επόμενη σεζόν”.


Οι κάτοικοι, σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης, βομβάρδιζαν τον Δήμαρχο με ερωτήσεις, προτάσεις, παράπονα, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, αφού η συζήτηση εξελίχθηκε σε ελεύθερη.


Οι πολίτες υπέγραψαν αίτημα προς τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Φιλίππου, ώστε να έχουν μια συνάντηση μαζί του μέχρι 10/9, προκειμένου να ενημερωθούν από τον ίδιο για το σχεδιασμό του για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Αποφασίστηκε επίσης η σύσταση Ομάδας Περιβάλλοντος, η οποία θα συναντιέται μια φορά το μήνα εκ περιφοράς στα γραφεία των Συλλόγων της Π. Φώκαιας, εξετάζοντας και προτείνοντας μέτρα για το περιβάλλον.


Ο ΑΙΟΛΟΣ χαιρετίζοντας την ενεργοποίηση των Πολιτών του Θυμαρίου, διοργανώνει το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 12μ., Ανοιχτή Συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, με ελεύθερη συμμετοχή και λόγω των κατοίκων, για όλα τα θέματα που απασχολούν τον οικισμό.



Σχόλια