Αδελφές Ροκκά: Δύο αθλήτριες από το Θυμάρι, με διεθνείς διακρίσεις Επιτυχημένη χρονιά το 2019 για τη Χριστίνα και την Αθανασία


Η χρονιά του 2019 κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη για τις αδελφές Ροκκά, που είχαν μια πολύ καλή παρουσία σε όλες τις Εθνικές και Διεθνείς διοργανώσεις που πήραν μέρος.

Οι δύο αθλήτριες από το Θυμάρι, αγωνίστηκαν σε Εθνικές και Διεθνείς διοργανώσεις στο Taekwondo αλλά και στο Hapkido και κατάφεραν να κατακτήσουν συνολικά 4 Χρυσά, 1 Ασημένιo και 3 Χάλκινα μετάλλια, ενώ κέρδισαν μια θέση στην Εθνική ομάδα Hapkido!


H Χριστίνα Ροκκά, είναι μαθήτρια της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Αναβύσσου.
Ασχολείται με το Ολυμπιακό άθλημα του Taekwondo από το 2010 και με το Hapkido, από το 2017.
Είναι μέλος της αγωνιστικής ομάδας του Α. Σ. KYUNG HEE, Αθηνών, από το 2014 και μέλος της Εθνικής ομάδας Hapkido από το 2019.
Είναι κάτοχος 2nd Dan Taekwondo, αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα HARKIDO kyorugi πήρε το Χρυσό μετάλλιο και την πρόκριση για την Εθνική Ομάδα ενώ και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα HARKIDO hosinsul κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο και την πρόκριση για την Εθνική Ομάδα.

H Αθανασία Ροκκά, είναι μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γυμνασίου
Αναβύσσου.
Ασχολείται με το Ολυμπιακό άθλημα του Taekwondo από το 2010 και με το Hapkido, από το 2017.
Είναι μέλος της αγωνιστικής ομάδας του Α. Σ. KYUNG HEE, Αθηνών, από το 2014 και μέλος της Εθνικής ομάδας Hapkido από το 2019.
Είναι κάτοχος 1st Dan Taekwondo, αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.
Στο 2nd European Presidents Cup for Children Taekwondo στη Γερμανία κέρδισε το Χάλκινο μετάλλιο.
Στο 2nd European Multi Taekwondo Championships στη Βουλγαρία πήρε επίσης Χάλκινο μετάλλιο
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα HARKIDO kyorugi κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο και πρόκριση για την Εθνική Ομάδα, ενώ και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα HARKIDO hosinsul κέρδισε επίσης το Χρυσό μετάλλιο και την πρόκριση για την Εθνική Ομάδα.
Στο 4ο Κύπελλο ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Taekwondo κετέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο.
Τέλος, στο World Taekwondo G1 Greece Open πήρε το Χάλκινο μετάλλιο.

Οι αθλήτριες από το Θυμάρι, έλαβαν μέρος στους αγώνες με τον A.C. KYUNG HEE ATHENS, όπου και προπονούνται με τον Δάσκαλο κ. Στέφανο Μπούτιο.
Ο κ. Μπούτιος, ο οποίος έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Kyung Hee University (M.Sc. 5 Dan Taekwondo, 6 Dan Hapkido), δήλωσε στη ΦτΘ τα εξής:

“Τη χρονιά που πέρασε, τα δυο κορίτσια είχαν μια πολύ αποδοτική αγωνιστική και προπονητική πορεία, που έθεσε σοβαρές βάσεις για το μέλλον.
Επιλέξαμε τους αγώνες του εξωτερικού με βάση το υψηλό επίπεδο και τη μεγάλη δυναμικότητα των αντιπάλων μας, ώστε να κερδίζουμε από κάθε αγώνα τα μέγιστα αγωνιστικά οφέλη.

Η Χριστίνα, κέρδισε πολλές αγωνιστικές εμπειρίες και παρά το ότι ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς που δεν της επέτρεψαν να αγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις που είχαμε προγραμματίσει να συμμετέχουμε, έδειξε ότι είναι μια πολύ δυνατή και πειθαρχημένη αθλήτρια, με πολλές προοπτικές. Αξίζει να σας πω ότι έχει αγωνιστεί ακόμα και με σπασμένο δάχτυλο και κατάφερε να φτάσει στη συγκεκριμένη διοργάνωση, μια ανάσα πριν τα μετάλλια!

Η Αθανασία, επιβεβαίωσε και φέτος ότι είναι μια από τις καλύτερες αθλήτριες της κατηγορίας της, και ότι είναι αθλήτρια βάθρου. Αγωνιστικά και προπονητικά ανεβαίνει συνεχώς και, αν εξαιρέσουμε κάποιες ατυχίες από τραυματισμούς και αυτή, θεωρώ ότι είχε μια πολύ καλή χρονιά.

Πάντα λέω στους αθλητές μου, ότι ο κύριος στόχος η καλή αγωνιστική παρουσία, η ηθική αντιμετώπιση του αντιπάλου και η ικανοποίηση από την απόδοσή μας. Τα μετάλλια και οι πρωτιές έρχονται σε δεύτερη μοίρα και, πάντως, σημασία έχει να έρχονται μέσα από αυτά που σας προανέφερα. Το νόημα του αθλητισμού είναι αυτό και οι μεγάλοι αθλητές για μένα, χτίζονται έτσι.

Θέλω να συγχαρώ τις αθλήτριές μου για την επίμονη και επίπονη προσπάθειά τους, για τις θυσίες που κάνουν και για την ταλαιπωρία του να ταξιδεύουν 100 χιλιόμετρα κάθε μέρα για να προπονούνται, γιατί αυτό δείχνει προσήλωση, πειθαρχία και αγάπη σ’ αυτό που κάνουν.

Για το 2020, έχουμε ήδη κάνει το πλάνο μας και θα συμμετέχουμε και πάλι σε διοργανώσεις με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Προετοιμαζόμαστε σκληρά και μεθοδικά για πετύχουμε τους στόχους μας.”  

 

Σχόλια

  1. Συγχαρητηρια και στις δυο!Ο αθλητισμος προαγει την ευγενη αμιλλα και μας μαθαινει να θετουμε στοχους και να τους πετυχαινουμε.Το μελλον ειναι μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου