Το ΓΕ.Λ. Αναβύσσου στο 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στην Ιταλία


Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO μαζί με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας και την ASSOCIATION EUROPEENNE DES ENSEIGNANTS (AEDE) διοργάνωσαν το 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο, με θέμα «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος  και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στο Σύγχρονο Πολιτισμένο Κόσμο», από 28 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2019.

Το Συνέδριο διεξήχθη στη Βενετία και από το Γενικό Λύκειο Αναβύσσου έλαβαν μέρος 31 μαθητές  και τρεις εκπαιδευτικοί, η κ. Πάλλη Χαρούλα, η κ. Κλουβάτου Ελισσάβετ και ο κ. Μπακουλούρης Ιωάννης.


Οι μαθητές παρουσίασαν καλλιτεχνικό δρώμενο εμπνευσμένο από πηγή του βιβλίου του Combrich «Ιστορία της Τέχνης» και συγκεκριμένα για τις «Σχολές Ζωγραφικής τον 15ο αιώνα», σε μουσική του Φραγκίσκου Λεονταρίτη (1518 - 1572) Κρητικού συνθέτη αναγεννησιακής, δυτικής μουσικής και βαρύτονου.


Τη διδασκαλία του δρώμενου έκανε ο ηθοποιός κ. Γιάννης Φιλίππου, τη μετάφραση και στα Ιταλικά του κειμένου η κ. Σοφία Βαφειάδη, ενώ τη χορογραφία του δρώμενου επιμελήθηκε και την εκτέλεσε η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, Σοφία Ροκκά.

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς συνεχάρη η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας. 
             
Ο στόχος του Συνεδρίου ήταν διττός.
Αφενός, μέσω της ώσμωσης των Ελλήνων και των Ιταλών μαθητών/τριών, ενισχύθηκε αμοιβαίως η εθνική αυτοσυνειδησία και αφετέρου προσέφερε στους συμμετέχοντες/ουσες  την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να επικοινωνήσουν με τους συνομηλίκους τους και να διαμορφώσουν ένα δίκτυο διαρκούς μαθητικής επικοινωνίας, σχετικά με τη δομή που εμφανίζει η σύγχρονη κοινωνία.     

                

Σχόλια