Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού.


Συνεδρίασε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πέτρου Φιλίππου και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου αρμοδίου για θέματα Πολιτικής Προστασίας Χαράλαμπου Γαλάνη, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου Πύραρχου Σπύρου Παπαστάθη, του Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Κορωπίου Επιπυραγού Δημήτριου Μπακάλη,
του Δασάρχη Λαυρίου κ. Χρήστου Αντωνέλλη, του Διοικητή της Τροχαίας Κερατέας, κ. Απόστολου Μπαντή, του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Καλυβίων Υπστυνόμου Α’ Κωνσταντίνου Κορομπλή, των Αρχιφυλάκων Νίκου Μπούρμα από το ΑΤ Καλυβίων και Κωνσταντίνου Οστρόφσκι εκ μέρους του Αστυνομικού Σταθμού Σαρωνίδας, του Ανθυποπλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος Φιλοκτήμονος Ίλτσιου από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Φώκαιας, της Προϊσταμένης του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής κ. Παρασκευής Βασιλοπούλου και υπηρεσιακών παραγόντων του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΑΑ, των Αντιδημάρχων Δήμου Σαρωνικού Βασίλειου Μπούτση και Κωνσταντίνου Γκίκα, των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης Σάββα Ακούσογλου και Σουλτάνας Γαλανοπούλου, των προέδρων των Κοινοτήτων Καλυβίων Χρήστου Ράπτη, Παλαιάς Φώκαιας Μανώλη Τσαλικίδη και Σαρωνίδας Γιώργου Μπρέγιαννη, καθώς και εκπροσώπων του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού, της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Κουβαρά και του Όμιλου Θυμαρίου «Αίολος», με θέμα τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2019 και τη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας εν όψει της χειμερινής περιόδου.
Ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου για την αντιπυρική περίοδο υπογράμμισε ότι με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, τη βοήθεια του Δήμου και των εθελοντών αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς τριάντα συμβάντα, ενώ δύο από αυτά ήταν πιο σοβαρά. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης εν όψει του χειμώνα: "Τη χειμερινή περίοδο την ευθύνη έχει ο Δήμος, ενώ η Πυροσβεστική συνδράμει το έργο μας. Στο πλαίσιο αυτό έχει πραγματοποιηθεί καθαρισμός φρεατίων, προχωράμε στη σήμανση των επικίνδυνων ιρλανδικών διαβάσεων, ενώ με τη συνεργασία της Περιφέρειας πραγματοποιείται καθαρισμός των ρεμάτων καθώς και προμήθεια αλατιού για την αντιμετώπιση ενδεχομένων χιονοπτώσεων''.
Ο κ. Φιλίππου κλείνοντας τόνισε ότι η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με την τοπική κοινωνία και τους εθελοντές παράγει αποτελέσματα τόσο στην πρόληψη, όσο και στην αντιμετώπιση δύσκολων συμβάντων και ανέφερε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα κάνει προσπάθειες μέσα στο επόμενο διάστημα για την επανασύσταση των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια στον Δήμο Σαρωνικού προκειμένου να είναι έτοιμες για δράση και προσφορά το επόμενο καλοκαίρι. 


Σχόλια