ΑΙΟΛΟΣ: Υπόμνημα στον Δήμαρχο, με τα χρονίζοντα προβλήματα του οικισμού


Υπόμνημα με τα αιτήματα των κατοίκων του Θυμαρίου, όπως αυτά προέκυψαν από την τελευταία Γ.Σ. των μελών του Ομίλου, κατέθεσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΑΙΟΛΟΥ Αριστοφάνης Βρυώνης, στον Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου:


Κύριε Δήμαρχε,

Απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως Δήμαρχος του Δήμου Σαρωνικού,
καθώς και στα μέλη του Δημοτικού και τοπικών συμβουλίων του Δήμου.

Οι οικιστές του Θυμαρίου περιμένουν να δουν να υλοποιείται με έργα το ενδιαφέρον της νέας Δημοτικής Αρχής για το προάστιο μας. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, συνοψίσαμε τα θέματα που απασχολούσαν τους Θυμαριώτες κατά την Γενική Συνέλευση της 27 Ιουλίου 2019 του ομίλου μας, και ετοιμάζοντας το σχέδιο για την επίλυσή τους, παραθέτουμε κατάλογο με θέματα - προβλήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

1.    Η ένταξη του Θυμαριού στο σχέδιο Πόλεως, πλέον από 40 χρόνια κρατεί η διαδικασία της ένταξης, επιτέλους οι Θυμαριώτες περιμένουν από την νυν δημοτική αρχή την ολοκλήρωσή του.
2.    Έργα οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων να ολοκληρωθούν σε όλο το Θυμάρι.
3.    Η αποκατάσταση του οδοστρώματος της οδού Περιάνδρου.
4.    Μέριμνα για την πρόσληψη εποχικών πυροφυλάκων στο πυροφυλάκιο «Ο ΑΙΟΛΟΣ» στην κορυφή Καστέλα για τους τέσσερεις μήνες ήτοι Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο 2020.
5.    Η βελτίωση του τηλεφωνικού δικτύου του ΟΤΕ και της κινητής τηλεφωνίας.
6.    Βελτίωση της ηλεκτροδότησης της περιοχής.
7.    Τακτικός καθαρισμός των δεξαμενών υδροδότησης του Οικισμού μας με έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας.
8.    Εξωραϊσμός ορισμένων περιοχών και η μετατροπή τους σε χώρους περιπάτου και αναψυχής.
9.    Μετά την επιτυχή αναδάσωση ενός τμήματος των αποτεφρωμένων εκτάσεων της τοποθεσίας Ξερόλακκα, κλιμάκιο από το οικολογικό παρατηρητήριο «Ο ΑΙΟΛΟΣ» παρακολουθώντας τις μεταδασωτικές εξελίξεις της περιοχής εκτιμά ότι πολλά (εκατοντάδες) δέντρα πεθαίνουν είτε λόγω μη συμβατότητας με το περιβάλλον, είτε λόγω έλλειψης νερού και φροντίδας. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση αποκατάσταση.
10.                      Την κατασκευή υποδομών, να είναι ασφαλείς οι κάδοι αποκομιδής στα σημεία που υπάρχουν, διότι κατά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, παρασέρνονται στη μέση του δρόμου και είναι αιτία σοβαρών ατυχημάτων.
11.                      Άμεση απελευθέρωση των δρόμων κατά μήκος των ρεμάτων, καθότι μερικοί κάτοικοι της περιοχής μας, που είναι κοντά στα ρέματα, έχουν επεκτείνει τα σύνορα των οικοπέδων τους και έχουν κλείσει τον δρόμο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διέλευση για τα πυροσβεστικά οχήματα που σε περίπτωση πυρκαγιάς η περιοχή μας, θα είναι αβοήθητη με όλες εκείνες τις δυσάρεστες συνέπειες που θα προκύψουν.
12.                      Ενέργειες για να ξαναλειτουργήσει το γνωστό δρομολόγιο Θυμάρι – Παλαιά Φώκαια για την επόμενη περίοδο 2020.
13.                      Μέριμνα για να έρχεται ο γιατρός στο Θυμάρι δύο φορές το μήνα.
14.                      Την συντήρηση και βελτίωση τεχνικών υποδομών, λόγω επικινδυνότητας του γηπέδου Μπάσκετ και παιδικής χαράς στην οδό Λυκούργου.
15.                      Παραχώρηση Δημοτικού χώρου στην παραλία μπροστά από τον όμιλο, για αθλητικές δραστηριότητες όπως αναφέρονται στο καταστατικό μας, (Beach Volley, Ναυταθλητισμός κ.α.).
16.                      Σχέδιο εκκένωσης του Θυμαρίου σε περίπτωση πυρκαγιάς σε εντολή αρμόδιου φορέα.
17.                      Απαιτείται ο προγραμματισμός σχετικών ενεργειών για την αγορά ενός επικαθήμενου
(Απορριμματοφόρου), όπου θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής, απορριμμάτων όχι μόνο στο θυμάρι, αλλά για την ευρύτερη περιοχή της Π. Φώκαιας, εφ΄οσον τα δυο που υπάρχουν δεν επαρκούν για όλο τον Δήμο.


Επιπλέον ελπίζουμε το αυτονόητο, η μέριμνα για την αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων, τον επαρκή ηλεκτροφωτισμό, την ομαλή υδροδότηση, την καθαριότητα των δεξαμενών, τον καθαρισμό των παραλιών και των υπογείων διαβάσεων, την αντικατάσταση καθρεπτών από την φθορά του χρόνου.
Τέλος αναγνωρίζοντας ότι για την επίλυση των εκκρεμοτήτων και προβλημάτων του οικισμού μας, που παραθέτουμε ανωτέρων, απαιτείται η εξέτασή τους από το δημοτικό συμβούλιο και περαιτέρω απαιτείται ο προγραμματισμός των σχετικών ενεργειών, μετά από διεξοδική μελέτη και συζήτηση. Σας προτείνουμε ο ανωτέρω κατάλογος των εκκρεμοτήτων και προβλημάτων του οικισμού μας, να περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη ενός εκ των προσεχών δημοτικών συμβουλίων σας θέμα (συνολικά για τα προβλήματα του Θυμαριού).
Το Δ.Σ. του Αιόλου θα βρίσκεται εκεί για να μεταφέρει αναλυτικά τα στοιχεία σχετικά με τα προβλήματα αυτά.
Τα παραπάνω προβλήματα είναι γνωστά στους περισσότερους από εσάς, γιατί κατά το παρελθόν είχαμε ενημερώσει, είτε προφορικά, είτε γραπτά (με προγενέστερες επιστολές).
Για γενικότερα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, όπως βιολογικός καθαρισμός, ιχθυοτροφεία, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καθαρές θάλασσες θα σας ενημερώσουμε μελλοντικά.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                              Ο  Γ. Γραμματέας

Αριστοφάνης Βρυώνης                          Απόστολος Μενεγάκης

 

Σχόλια