Ο ΑΙΟΛΟΣ έκοψε την πίτα του για το 2020


Καλωσορίσαμε το 2020
με τους Θυμαριώτες ενωμένους και αισιόδοξους!

- Ο ΑΙΟΛΟΣ θα συνεχίσει να είναι η Φωνή του Θυμαρίου και θα ακούγεται δυνατά!

- Σας καλούμε όλους να πυκνώσετε τις τάξεις του Ομίλου και να διεκδικήσουμε όσα αξίζουν στο Θυμάρι, με όπλο τους δεσμούς που έχουν σφυρηλατηθεί όλα αυτά τα χρόνια.




Με επιτυχία έγινε στα γραφεία του ΑΙΟΛΟΥ την Κυριακή, 5  Ιανουαρίου 2020 η εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Ομίλου.

Πλήθος Θυμαριωτών, τίμησαν την εκδήλωση, που ήταν μια ευκαιρία για όλους να ανταλλάξουν ευχές για την καινούρια χρονιά, να συζητήσουν τα χρονίζοντα προβλήματα του οικισμού και να καταλήξουν σε χαμόγελα αισιοδοξίας για το 2020!


Τον Αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Κυριάκος, που ευλόγησε και τη Βασιλόπιτα του ΑΙΟΛΟΥ. Το τυχερό φλουρί, βρήκε η 7χρονη Σωτηρία Ροκκά, η οποία δέχθηκε τις ευχές όλων για μια καλότυχη χρονιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας κ. Μανώλης Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Βουλευτής κ. Πάνος Σουρολιάκος, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κυριακόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Χρήστος Τσιγαρίδας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.  Ηλίας Μπουκουβάλας, Μαρία Γκίνη, Θανάσης Καραγιάννης και Δημήτρης Παπαχρήστου, η Κοινοτική Σύμβουλος Παλαιάς Φώκαιας κα Ξένια Κοψολαίμη, ο Αντιστράτηγος Ε.Α. του Π.Σ. και επίτιμο μέλος του ΑΙΟΛΟΥ κ. Μιχάλης Μαθιουδάκης, η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αναβύσσου κα Νάντια Χατζηκυριάκου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρωνικού κ. Δημήτρης Φραγκιαδουλάκης.



Ο πρόεδρος του ΑΙΟΛΟΥ κ. Αριστοφάνης Βρυώνης, αφού καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ. όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε «καλή χρονιά», τόνισε: «Η παρουσία σας εδώ σήμερα, μας δίνει τη σιγουριά ότι το Θυμάρι θα αντέξει!».

Ο κ. Βρυώνης, είπε πως αντλεί αυτή τη σιγουριά, παρά την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε, από τη διαπίστωση ότι όλα αυτά τα χρόνια, οι Θυμαριώτες με πνεύμα αλληλεγγύης, αγάπης και αλτρουισμού, στήριξαν τον ΑΙΟΛΟ και τον οικισμό και ανέπτυξαν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους.

«Ο ΑΙΟΛΟΣ θα συνεχίσει να είναι η Φωνή του Θυμαρίου και θα ακούγεται δυνατά!» συνέχισε ο κ. Βρυώνης. «Θα συνεχίσουμε να τρέχουμε στα βουνά, να σβήνουμε φωτιές, να δίνουμε το αίμα μας για τους συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν, να συγκεντρώνουμε βοήθεια για τους αναξιοπαθούντες. Η αγάπη μας για το Θυμάρι και η προσήλωση των Θυμαριωτών στις αξίες του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης, στήριξε μέσα στα χρόνια της κρίσης την προσπάθειά μας να κρατήσουμε τον ΑΙΟΛΟ ζωντανό. Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια, ώστε ο ΑΙΟΛΟΣ να συνεχίσει να είναι ένα εργαστήρι όπου σφυρηλατούνται οι σχέσεις και οι δεσμοί μας.
Είμαστε αισιόδοξοι από τη δέσμευση της Δημοτικής και της Κοινοτικής Αρχής να στηρίξει την προσπάθειά μας τη νέα χρονιά. Ήδη, έχουμε υποβάλει το υπόμνημά μας, που έγινε δεκτό με ενδιαφέρον και καλή προαίρεση.»
Για να καταλήξει: «Σας καλώ να μείνουμε νηφάλιοι και αισιόδοξοι, με όπλο τους δεσμούς που έχουν σφυρηλατηθεί όλα αυτά τα χρόνια.»
Ανάμεσα στα θέματα που έθεσε στους παρευρισκόμενους αυτοδιοικητικούς, ο κ. Βρυώνης, τόνισε την ανάγκη λειτουργήσει το πυροφυλάκιο και να κοινοποιηθεί στον ΑΙΟΛΟ και μέσω αυτού σε όλους τους Θυμαριώτες, το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για την πυρασφάλεια, την πρόληψη και το σχέδιο διαφυγής τώρα, πριν φτάσουμε στην επικίνδυνη περίοδο του καλοκαιριού. Ένα αίτημα, άλλωστε, που ο ΑΙΟΛΟΣ έχει απευθύνει στον Δήμο, από το προπερασμένο καλοκαίρι, τονίζοντας ότι πρέπει έγκαιρα να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις και να γνωστοποιηθεί στους κατοίκους το σχέδιο, με βάση την επικινδυνότητα της περιοχής του Θυμαρίου.

Δεν θα μπορούσε φυσικά να μην τεθεί και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που το περασμένο καλοκαίρι οδήγησε σε μη ελεγχόμενες καταστάσεις, προκαλώντας τη δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων του Θυμαρίου.


Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, στο χαιρετισμό του, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης, χαρακτηρίζοντας το θέμα παγωμένο για χρόνια και προαναγγέλλοντας την επανεκκίνηση της διαδικασίας. Όσον αφορά το ζήτημα της καθαριότητας και των απορριμμάτων, είπε ότι δρομολογούνται από τη νέα Δημοτική Αρχή λύσεις, ώστε μέχρι τον Μάρτιο του 2020 να υπάρξει ετοιμότητα με νέα προγράμματα και καλύτερη οργάνωση για να μην ξαναζήσουμε την εκρηκτική κατάσταση του περασμένου καλοκαιριού.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας κ. Μανώλης Τσαλικίδης, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των Θυμαριωτών που δρομολόγησαν, όπως είπε, αποφάσεις και διαδικασίες στο θέμα των απορριμμάτων, ενώ τόνισε την ανάγκη της μαζικής ενδυνάμωσης του ΑΙΟΛΟΥ από τους Θυμαριώτες, ώστε να συνεχίσει να είναι αξιόπιστος και δυνατός συνεργάτης των Αυτοδιοικητικών Αρχών στην επίλυση των προβλημάτων.
«Έχουμε την εντολή να λύσουμε τα προβλήματα που είναι πολλά και χρονίζοντα» είπε ο κ. Τσαλικίδης. «Όλοι πρέπει να δουλέψουμε, όλοι να συνεργαστούμε, όλοι να διεκδικήσουμε περισσότερο»

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο κ. Χρήστος Τσιγαρίδας, τόνισε ότι είναι σημαντική η συνεργασία με τους Συλλόγους, που μπορούν να αποτελέσουν και ένα μέσο πίεσης, και είπε χαρακτηριστικά: « Τα προβλήματα τα γνωρίζουμε όλοι. Ας μη συνεχίσουμε κάθε χρόνο να λέμε και να ακούμε τα ίδια. Πρέπει να δώσουμε λύσεις και είναι τώρα η ώρα να κάνουμε όλοι την υπέρβαση και να στηρίξουμε οτιδήποτε θετικό. Εμείς, αυτό κάνουμε. Το Σχέδιο Πόλης, τα απορρίμματα, η πυρασφάλεια, τα αντιπλημμυρικά, είναι προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε και ζούμε, χρόνια τώρα. Ας μην πέφτουν κάποιοι από τα σύννεφα και ας δώσουμε τις λύσεις που πρέπει.»

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κυριακόπουλος, κάλεσε όλους να στελεχώνουν και να συνδράμουν τους Συλλόγους, αφού όπως είπε «είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός». Για την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης, τόνισε ότι πρέπει να είναι προτεραιότητα, αφού η διαδικασία όπως είπε, ξεκίνησε το 1984 - 85 και δεν έχει τελειώσει μέχρι σήμερα, ενώ προανήγγειλε σύντομα καλά νέα και τόνισε ότι είμαστε πια στην τελική ευθεία.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Μπουκουβάλας, μιλώντας για το Σχέδιο Πόλης, είπε ότι έχουν γίνει πολλά βήματα επί αντιδημαρχίας του και πλέον, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Έθεσε επίσης το θέμα του κοιμητηρίου, όπου επίσης έγιναν όπως είπε βήματα με την άρση του αναδασωτέου που κατάφερε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή «και πρέπει όλοι να δουλέψουμε για την ολοκλήρωση».

Ο Βουλευτής κ. Πάνος Σκουρολιάκος, τέλος, ευχήθηκε σε όλους «Καλή χρονιά σε μια εποχή και σε ένα περιβάλλον επισφαλές και στα εξωτερικά, αλλά και στα εσωτερικά ζητήματα» και συνέχισε: «Μπορούμε να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά, αν είμαστε όλοι μαζί, αν είμαστε διεκδικητικοί, αν ζητάμε αυτό που μας αξίζει»
«Ζούμε σε μια από τις πιο ωραίες περιοχές του κόσμου. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε αυτό τον τόπο και με τη βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είμαστε εδώ για να δουλεύουμε, για να προετοιμάσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και για εμάς.»

















Σχόλια