Ένωση Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού: Δεν συνεργαζόμαστε! Είμαστε παλαιότεροι. Αν θέλετε, γίνετε μέλη μας


Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρωνικού: Πρόσκληση συνεργασίας - ενοποίησης

Ένωση Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού: Είμαστε παλαιότεροι - Αν θέλετε συνεργασία, γίνετε μέλη μας

Πρόσκληση προς την Ένωση Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού για συνάντηση των δύο προεδρείων με σκοπό την οργανωτική ενοποίηση των δύο οργανώσεων και την οργάνωση κοινού Συνεδρίου για την εκλογή νέων οργάνων διοίκησης, απέστειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρωνικού, υλοποιώντας απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου.

 Στην πρόσκληση τονίζεται ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η οργανωτική ενότητα, δεύτερος στόχος της συνάντησης θα ήταν η συνεργασία σε κύρια θέματα τα οποία θα προωθούνται από κοινού.

Ωστόσο, η Ένωση με μια απάντηση που προβληματίζει, αρνήθηκε οποιαδήποτε συνεργασία με τους Συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας.

Ως εκ τούτου, η συνάντηση ναυάγησε πριν καν γίνει...

Δείτε την πρόσκληση και την απάντηση (διατηρήσαμε την ορθογραφία των συντακτών):

Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρωνικού
Προς την
Ένωση Συλλόγων Σαρωνικού

Αγαπητοί Φίλοι
Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας σε πρόσφατη συνεδρίασή αποφάσισε να υλοποιήσει παλαιότερη απόφαση του Α΄ Συνεδρίου της, με θέμα την προσέγγιση των οργανώσεών μας με σκοπό την οργανωτική ενοποίησή τους και την οργάνωση κοινού Συνεδρίου για την εκλογή νέων οργάνων διοίκησης. Εναλλακτικά, εάν δεν επιτευχθεί η οργανωτική ενότητα, την επίτευξη ευρύτερης συνεργασίας σε κύρια θέματα τα οποία θα προωθούνται από κοινού.
Προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες επίτευξης αυτών των στόχων, προσκαλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσής σας, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:30 στο εντευκτήριο του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Μαύρου Λιθαριού (παραπλεύρως του Ναού της Αγίας Παρασκευής).
Σας ενημερώνουμε ότι η σύσκεψη και τα αποτελέσματα που θα παράγει θα ληφθούν υπόψη, προκειμένου να καθοριστεί η οργάνωση νέου συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, για την εκλογή νέων οργάνων Διοίκησης, τα οποία ελπίζουμε και επιδιώκουμε να αποτελούνται από στελέχη και των δύο οργανώσεων. Παρακαλούμε ενημερώστε μας, για το ενδιαφέρον σας για την σύσκεψη, τον αριθμό και την ιδιότητα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Σαρωνικού που θα συμμετάσχουν. Εάν επιθυμείται να οριστεί άλλη ημερομηνία και σε άλλο χώρο, ενημερώστε μας αναλόγως.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Αρνητική ήταν η απάντηση της Ένωσης στην πρόταση της Ομοσπονδίας

Στην απάντηση της Ένωσης, που δημοσιεύθηκε σε τοπικό ΜΜΕ, τονίζεται ότι ως «παλαιότερο όργανο» αδυνατεί να συνενωθεί με άλλο δευτεροβάθμιο όργανο του Δήμου μας, ενώ στο αίτημα της Ομοσπονδίας για συνεργασία στην προώθηση των κοινών θεμάτων, απαντά ότι θα συνεργαστεί μόνο με τους Συλλόγους - μέλη της.

Ενωση Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού
Απάντηση πρός την Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρωνικού

Ευχαριστούμε για την αίτηση συνεργασίας των φορέων μας.
Η Ένωση Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού, ως παλαιότερο όργανο του Δήμου απο το 1987 και βάσει του καταστατικού της, αδυνατεί να συνεννωθεί με άλλο δευτεροβάθμιο όργανο εντός του Δήμου.
Στα πλαίσια μιας καλής συνεργασίας για τα κοινά προβλήματα του τόπου μας, περιμένουμε όποιον σύλλογο επιθυμεί να καταθέσει αίτηση εγγραφής πρός την Ένωση Συλλόγων Δήμου Σαρωνικου.

Με τιμή.
Το Δ.Σ. της Ένωσης  

Σχόλια