Τη σύσταση «Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου Σαρωνικού» με έδρα την Π.Φώκαια αποφάσισε το Κοινοτικό Συμβούλιο


Βήμα προς το μέλλον και την ανάπτυξη της περιοχής μας
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Π. Φώκαιας θέλοντας να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του Αλιευτικού Καταφυγίου Π. Φώκαιας, (του μοναδικού λιμανιού του Δήμου μας), αλλά και στη διαχείριση και αξιοποίηση όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων και των παράκτιων ζωνών του Δήμου Σαρωνικού, αποφάσισε με την υπ. αριθ. 32/2019 απόφασή του, τη σύσταση του «Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου Σαρωνικού».
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανώλης Τσαλικίδης, ο νόμος 4504/2017 και η ΚΥΑ 32901/2018, έδωσαν τη δυνατότητα σε Δήμους (όπως ο Δήμος Σαρωνικού), που έχουν λιμάνια, αλιευτικά καταφύγια, λιμενικές εγκαταστάσεις κ.λ.π., αλλά δεν έχουν Λιμενικό Ταμείο, να συστήσουν «Δημοτικά Λιμενικά Γραφεία», για να μπορούν να διαχειρίζονται και να αξιοποιούν τις λιμενικές τους εγκαταστάσεις αλλά και τις παράκτιες ζώνες της περιοχής τους.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Π. Φώκαιας, έχοντας ερευνήσει και ενημερωθεί για όλες αυτές εξελίξεις, αποφάσισε τη σύσταση του «Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου Σαρωνικού», που θα είναι μια αυτοτελής υπηρεσιακή μονάδα, ενσωματωμένη στο οργανόγραμμα του Δήμου και θα αναλαμβάνει να λύνει θέματα ζώνης λιμένα, όπως ελλιμενισμός, ανταποδοτικά τέλη, αναπλάσεις, τεχνικά έργα κ.α.
Με το Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο ο Δήμος μας θα μπορεί αυτοτελώς, χωρίς τις εγκρίσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και άλλων εμπλεκομένων φορέων, να διαχειρίζεται τις χρήσεις και τα έργα στην παράκτια ζώνη ευθύνης του.
Η υπ. αριθ. 32/2019 σχετική απόφασή του Κοινοτικού Συμβουλίου Π. Φώκαιας διαβιβάσθηκε με το υπ. αριθ. 20287/09.12.2019 έγγραφο στο Δήμο Σαρωνικού, οι υπηρεσίες του οποίου είναι τώρα αρμόδιες για την υλοποίηση της σύστασης του «Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου Σαρωνικού».

Σχόλια