Πέτρος Φιλίππου: Το μέλλον και η ανάπτυξη του Δήμου Σαρωνικού βρίσκεται στην ενότητά του


Για ιδιοτελή εκλογικίστικη κοπτοραπτική κατηγορεί το Γιώργο Σωφρόνη ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, μετά την πρόταση του πρώην Δημάρχου για τη δημιουργία παραλιακού Δήμου. 
Ο Δήμαρχος, σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, καλεί τον κ. Σωφρόνη να κάνει την αυτοκριτική του και "να αναρωτηθεί ποια λάθη, ενέργειες και παραλείψεις του, οδήγησαν τους δημότες αυτών των περιοχών μέσα σε 5 χρόνια να τον εγκαταλείψουν", αντι "με αλαζονεία να «πετάει έξω» από τον δήμο μας τα Καλύβια, τον Κουβαρά και την Πέτα", ενώ διαβεβαιώνει τον Δήμαρχο και τους δημότες Λαυρεωτικής ότι "θα συνεχίσουμε την εξαιρετική μας συνεργασία, χωρίς βλέψεις που προσβάλλουν, αποδυναμώνουν και κατακερματίζουν τον Δήμο τους"
Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του Δημάρχου:

"Προσπαθήσαμε για ευνόητους λόγους να μην «σηκώσουμε» την αστοχία του κ. Σωφρόνη, ο οποίος σε συνέντευξή του πρότεινε την αναδιάταξη των ορίων των Δήμων, με στόχο να αποσπαστούν από τον Δήμο Σαρωνικού τα Καλύβια και ο Κουβαράς, δημιουργώντας ένα νέο δήμο με την Κερατέα, την οποία αποσπά από τον Δήμο Λαυρεωτικής. Ενώ στην ίδια «πρόταση» ενοποιεί την παραλιακή ζώνη του Δήμου μας με περιοχές που ανήκουν σε άλλους Δήμους.
Μετά όμως από τη δικαιολογημένη αντίδραση του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Λουκά, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε θέση:
  • Συμβουλεύουμε τον κ. Σωφρόνη αντί με αλαζονεία να «πετάει έξω» από τον δήμο μας τα Καλύβια, τον Κουβαρά και την Πέτα, περιοχές οι οποίες στις τελευταίες εκλογές του έδωσαν συντριπτικά χαμηλά ποσοστά, να μπει στον κόπο της αυτοκριτικής και να αναρωτηθεί ποια λάθη, ενέργειες και παραλείψεις του, οδήγησαν τους δημότες αυτών των περιοχών μέσα σε 5 χρόνια να τον εγκαταλείψουν. Σημειώνουμε ότι στις εκλογές του 2014 η εκλογική υπεροπλία του κ. Σωφρόνη στις παραπάνω περιοχές ήταν αναμφισβήτητη.
  • Ο Δήμος μας αποτελεί μια ολότητα αναμφισβήτητης αξίας και αναπτυξιακής δυναμικής, επειδή ακριβώς διαθέτει αυτή τη σύζευξη του παραλιακού μετώπου και του ορεινού όγκου. Ο πλούτος μας είναι σύνθεσή μας.
  • Το παραλιακό μέτωπο που αντιμετωπίστηκε ως τσιφλίκι του κ. Σωφρόνη επί 5 χρόνια και σήμερα το ορέγεται ξανά, δεν είναι φιλέτο για προσωπικές μπίζνες, αλλά το συγκριτικό αναπτυξιακό πλεονέκτημα του Δήμου μας. Ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε και παράλληλα το προστατεύουμε και θα το προστατεύουμε από ιδιοτελείς σχεδιασμούς.
  • Τέλος διαβεβαιώνουμε τον κ. Λουκά και τους δημότες του Δήμου Λαυρεωτικής ότι θα συνεχίσουμε την εξαιρετική μας συνεργασία, χωρίς βλέψεις που προσβάλλουν, αποδυναμώνουν και κατακερματίζουν τον Δήμο τους. Πράγματι «δεν μπαίνει σε συζήτηση η ιδιοτελής εκλογικίστικη κοπτοραπτική» του κ. Σωφρόνη!
Κύριε Σωφρόνη όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τις προσωπικές επιδιώξεις σας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα;"

Σχόλια