Κώτσηρας σε Μιχαηλίδου: Να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι τρίτεκνες οικογένειες

Ο κ. Γιώργος Κώτσηρας, Βουλευτής Δυτικής Αττικής, μαζί με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής, συναντήθηκε και συζήτησε με την κα Δόμνα Μιχαηλίδου, αρμόδια Υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων (Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), για θέματα τριτέκνων οικογενειών.

Ο κ. Κώτσηρας επεσήμανε σχετικά: Η στήριξη του θεσμού της οικογένειας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Οι τρίτεκνοι πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση με τους πολύτεκνους, αν θέλουμε να δώσουμε κίνητρο στην τεκνοποίηση και κατ' επέκταση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής κατέθεσε μία σειρά αιτημάτων αλλά και προβλημάτων που χρειάζονται άμεση λύση:
-Απόδοση ιδιότητας τρίτεκνου δια βίου για γονείς και τέκνα
-Το επίδομα παιδιού Α21 να υπολογίζεται στο φορολογητέο εισόδημα και όχι στο τεκμαρτό
-Επίδομα Ενοικίου: Να αυξηθεί το εισοδηματικό όριο για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες
-Ρύθμιση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας πρώην ΟΕΚ για όλους τους τρίτεκνους ανεξάρτητα από την ηλικία των παιδιών τους
-Τρόφιμα από τα αποθέματα παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επανέλθει το καθεστώς που ίσχυε το 2011, δηλαδή τα τρόφιμα να δίνονται μέσω των Συλλόγων Τριτέκνων στις τρίτεκνες οικογένειες, και να αυξηθούν τα όρια.
-Οι τρίτεκνες οικογένειες να είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Τουρισμού κάθε χρόνο
-Να πριμοδοτούνται μέσω ΟΑΕΔ οι προσλήψεις μητέρων με παιδιά για 2 χρόνια στον Ιδιωτικό τομέα

Η κα Μιχαηλίδου, αρμόδια Υφυπουργός για την οικογένεια και το παιδί, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Συλλόγου, δεσμεύτηκε ότι αφού τα μελετήσουν θα δοθεί απάντηση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από τον Σύλλογο Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής οι: Θεοκλήτη Μεσουρίδου – πρόεδρος,  Νικόλαος Κακανάτσας – αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Βορείου Τομέα, και Δέσποινα Τσουρουφλή – μέλος στο Δ.Σ. και υπεύθυνη της Δυτικής Αττικής.

Σχόλια