Ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις - Ακυρώνει τα Κούλουμα στην Ανάβυσσο ο Δήμος - Τρία τα κρούσματα - Κλειστό το Κολέγιο Αθηνών



Αυστηρές ποινές προβλέπονται για όσους δεν τηρήσουν την απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων λόγω του κορονοϊού. Υπεγράφη η σχετική ΚΥΑ

Με φυλάκιση έως και 2 έτη απειλούνται όσοι δεν συμμορφωθούν με την απόφαση της κυβέρνησης να ματαιωθούν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.


Με την ΚΥΑ που υπέγραψαν σήμερα οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, αποφασίζουν την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την χώρα λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας εξαιτίας της μετάδοσης του κορονοϊού.

Επίσης, καλούνται όλοι οι φορείς όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενο της. Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την παράγραφο 6 «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Σε άτυπη ενημέρωση του το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 εισηγήθηκε ομόφωνα την αναβολή των οργανώσεων για το Καρναβάλι σε όλη τη χώρα, σε συμφωνία και με την πρακτική άλλων χωρών.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη στην Βενετία και στη Νίκαια, όπως και σε πολλές πόλεις της Γερμανίας.

Η Επιτροπή κατά την εισήγησή της, έθεσε δύο βασικές παραμέτρους: -Τον αυξημένο συγχρωτισμό σε μαζικές συγκεντρώσεις, με κίνδυνο μετάδοσης και διάχυσης κρουσμάτων. -Την προστασία του πληθυσμού».

Ματαιώνονται τα Κούλουμα στην Ανάβυσσο

Μετά από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για ακύρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, ο Δήμος Σαρωνικού ανακοίνωσε την ακύρωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης για την Καθαρά Δευτέρα στην Ανάβυσσο.

Την ίδια ώρα, στα πλαίσια της πρόληψης κατά της διασποράς της λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό 2019-nCoV στις σχολικές μονάδες του Δήμου Σαρωνικού, εστάλη σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου από την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, προς ενημέρωση των μαθητών και των καθηγητών η νέα οδηγία του Υπουργείου Υγείας η οποία περιλαμβάνει:


Α) Πληροφορίες για τη λοίμωξη από το νέο κορονοϊό
Β) Ειδικά προληπτικά μέτρα για την αποφυγή ενδεχόμενης διασποράς του νέου κορονοϊού
Γ) Γενικά προληπτικά μέτρα για τη διασπορά των ιών του αναπνευστικού
Δ) Οδηγίες ατομικής υγιεινής
Ε) Οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης

Επίσης εστάλησαν οδηγίες στις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων του Δήμου για μέτρα απολύμανσης σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Υγείας.
Θα τοποθετηθούν σε όλες τις τάξεις flyers με τους κανόνες υγιεινής καθώς και σε όλες τις τουαλέτες οδηγίες για το σωστό πλύσιμο των χεριών.

Τέλος η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή είναι σε εγρήγορση για να καλύψει άμεσα οποιαδήποτε έλλειψη σε υγρό σαπούνι, αντισηπτικό διάλυμα και ό,τι άλλο χρειαστούν οι σχολικές μας μονάδες.


Τρία τα κρούσματα

Δύο νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Έτσι, συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας με την 38χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ανέρχονται σε τρία.

Τα δύο νέα κρούσματα αφορούν το παιδί της 38χρονης και άλλη μία νέα γυναίκα η οποία είχε ταξιδέψει στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας.

Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κορονοϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικόν νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα. Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Συναγερμός για κορονοϊό στο Κολέγιο Αθηνών

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό πως το Κολέγιο Αθηνών ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών πως νοσεί από τον κορονοϊό μητέρα δύο μαθητών του κολεγίου η οποία νοσηλεύεται στο Αττικό νοσοκομείο.
Το εκπαιδευτικό ίδρυμα επεσήμανε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ. Λίγο αργότερα και περί τις 20.00 έγινε γνωστό πως η μεγάλη κόρη της 40χρονης που νοσηλεύεται με κορονοϊό βρισκόταν με τη μητέρα της στη Βόρεια Ιταλία, επέστρεψε στην Ελλάδα και αμέσως αναχώρησε για το Λονδίνο μαζί με 100 συμμαθητές της στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής.
Το κορίτσι θα ελεγχθεί στο Λονδίνο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει επιμολυνθεί από τον κορονοϊό ή όχι. Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα εξαρτηθεί εάν τα παιδιά που συμμετέχουν στην εκδρομή θα επιστρέψουν άμεσα στην Αθήνα. Ταυτόχρονα έγινε γνωστό πως στο Κολέγιο Αθηνών είναι μαθητής και το δεύτερο παιδί της 40χρονης τραπεζικού που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.
Στις 21.30 περίπου το βράδυ, έγινε γνωστό πως με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Παιδείας Βασίλη Κικίλια και Νίκης Κεραμέως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που υπάγονται στο Κολέγιο Αθηνών σε Ψυχικό και Κάντζα θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας «εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορονοϊό».

ΑΠΕ, zougla.gr, Αίθουσα σύνταξης



Σχόλια