ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΑΒΙΔΑΣ: Ένας σύγχρονος εξτρέμ στην επίθεση του Παναθηναϊκού!


Οι “πράσινοι” μπορούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, καθώς έχουν στα σπλάχνα του ένα μελλοντικό αστέρι για την επίθεση τους.

Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έχει αρκετά “διαμαντάκια” στις ακαδημίες του είναι γνωστό. Όμως υπάρχουν μερικά που ξεχωρίζουν από τα άλλα. Ένας εξ αυτών ο Σπύρος Τζαβίδας.

Ευρισκόμενος από το 2012 στην ακαδημία των “πρασίνων”, ο 18χρονος Σπύρος (γεννημένος στις 21/8/2001) είναι ένας από τους πιστούς “στρατιώτες” του “τριφυλλιού”. Ο ίδιος αποτελεί ένα σύγχρονος πλάγιος επιθετικός, ο οποίος είναι σε θέση να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των “φτερών” της επίθεσης. Διακρίνεται για την υψηλή τεχνική του, καθώς και την “σπιρτάδα” με την μπάλα στα πόδια.
Το ξεκίνημα του και ο Παναθηναϊκός

Ο ταλαντούχος επιθετικός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Απόλλωνα Αναβύσσου. Εκεί έγινε και το πρώτο σκάναρισμα των “πρασίνων”. Ένας εκ σκάουτερ του Παναθηναϊκού έμεινε εντυπωσιασμένος από τον “μικρό” τότε Τζαβίδα και του πρότεινε να περάσει δοκιμαστικό για την “πράσινη” ακαδημία. Κάτι που έγινε. Οι άνθρωποι της Αθηναϊκής ομάδας έμειναν εκστασιασμενοι από την επίδοση του νεαρού και τον απέκτησαν χωρίς δεύτερη σκέψη. Έκτοτε ο ίδιος κατάφερε να περάσει από όλα τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού, φτάνοντας μέχρι το κατώφλι της πρώτης ομάδας.

Η πορεία του στην πράσινη ακαδημία και η πρώτη ομάδα

Η σεζόν 2017-2018 έμελλε να ήταν η χρονιά του. Ο νεαρός ήταν από τα κομβικά στελέχη της πορείας της U17. Οι πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού πραγματοποίησαν μία εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Super League U17, φτάνοντας μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Όμως εκείνη η χρονιά δεν έμεινε αξέχαστε μόνο γι αυτόν τον λόγο. Το Νοέμβριο του 2017 ο Σπύρος θα υπέγραφε για πρώτη φορά στην καριέρα του, επαγγελματικό συμβόλαιο. Οι “πράσινοι” θέλοντας να τον επιβραβεύσουν για την παρουσία του στον σύλλογο, όλο αυτά τα χρόνια, του προσέφεραν την δυνατότητα να υπογράψει συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα. Λίγο νωρίτερα ήρθε και η πρώτη κλήση από την εθνική U17, για τα φιλικά με την Ελβετία, τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ο προβιβασμός του στην U19, η πρώτη ομάδα και το σήμερα

Η πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Super League U17 του έφερε και τον προβιβασμό στην U19. Οι ιθύνοντες των υποδομών έκριναν πως πλέον ήρθε για μία καινούργια πρόκληση στην καριέρα. Πράγμα που όπως φάνηκε είχαν δίκιο.
Μπορεί η πορεία της U19 να μην ήταν ανάλογη των προσδοκιών, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Τζαβίδα. Ο πιτσιρικάς άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην πρώτη του χρονιά με τους “μεγάλους” των ακαδημιών, πετυχαίνοντας 6 γκολ σε 26 παιχνίδια. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά λίγο έλειψε να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα.
Η παρουσία ομίλων στο Κύπελλο Ελλάδος ανάγκασε τον Γιώργο Δώνη να πάρει μαζί του στην αποστολή για το παιχνίδι κόντρα στην Ιεράπετρα και μερικούς νεαρούς. Ένας εξ αυτών ήταν φέρελπις επιθετικός. Μάλιστα θα είχε κάνει την πρώτη του συμμετοχή, αν δεν είχε εξελιχθεί άσχημα το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” λίγο έλειψαν να χάσουν το παιχνίδι, εν τέλει μπόρεσαν να αποσπάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας.
Κάπως έτσι φτάνουμε τη φετινή χρονιά, που δεν είναι και η πιο ιδανική για τον νεαρό. Ένας τραυματισμός στο ματς του Νοεμβρίου για την Εθνική Νέων κόντρα στην Αλβανία ήταν αρκετός ώστε να μείνει 81 ολόκληρες ημέρες εκτός αγωνιστικής δράσης. Το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ σήμανε και την επιστροφή στα γήπεδα έπειτα από 2.5 μήνες. Πριν από τον τραυματισμό του μπόρεσε να μετρήσει 7 παιχνίδια με τους νέους.

Σχόλια