Επιστολή διαμαρτυρίας Φιλίππου για την κατάργηση δύο αστυνομικών τμημάτων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απέστειλε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, για την απόφαση του Υπουργείου να καταργήσει τα δύο αστυνομικά τμήματα των Καλυβίων και της Αναβύσσου και τον αστυνομικό σταθμό της Σαρωνίδας.


Στην επιστολή υπογραμμίζονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους η απόφαση αυτή θεωρείται από την Δήμαρχο αναντίστοιχη με το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών, ενώ ο κ. Φιλίππου καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να επανεξετάσει το ζήτημα, τονίζοντας: «Είμαστε στη διάθεση του υπουργού να συμβάλουμε σε ό,τι χρειαστεί για την καλύτερη λειτουργία των τμημάτων, ακόμη και με τη διάθεση χώρων για τη στέγασή τους».



Το θέμα είχε συζητηθεί στη 42η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού αφού είχε προηγηθεί και σχετική επιστολή του Δημάρχου στις 16/12/19 προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου προβλέπει ότι σε όλο το δήμο Σαρωνικού θα υπάρξει ένα αστυνομικό τμήμα στο 38ο χλμ της Παραλιακής που ως σήμερα λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαίδευσης της Αστυνομίας. Το κτίριο παραχωρήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Το δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία εναρμονίστηκε τότε με την παλαιότερη υπάρχουσα απόφαση της Διοίκησης Σωφρόνη ενώ ο Χρήστος Τσιγαρίδας - ως ειδικός - μάταια προσπαθούσε να πείσει το Συμβούλιο πως επιχειρησιακά η συγχώνευση των τμημάτων σε ένα, είναι η πλέον σωστή λύση.

 
 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Σχόλια