Πόλεμος δηλώσεων για τα απορρίμματα. Φιλίππου - Σωφρόνης, στα χαρακώματα

Σε πόλεμο εξελίσσεται η κόντρα του νυν με τον πρώην Δήμαρχο Σαρωνικού για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πρότασης του Δημάρχου Πέτρου Φιλίππου για τη δημιουργία Μεγάλου Πράσινου Σημείου στα Καλύβια, ακολούθησε ανακοίνωση του Γιώργου Σωφρόνη που χαρακτήριζε "πράσινα άλογα" την πρόταση του Δημάρχου.

Στο θέμα επανήλθε σήμερα απαντώντας ο Πέτρος Φιλίππου με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου, στην οποία χαρακτηρίζει τον πρώην Δήμαρχο "Ψεύτη, Πολιτικό Απατεώνα, Θρασύ, Τυχοδιώκτη, Ένοχο."
Ο Δήμαρχος, μάλιστα, συνοδεύει την ανακοίνωσή του με φωτογραφίες, οι οποίες όπως λέει αφορούν την περίοδο Σωφρόνη και σύμφωνα με τον κ. Φιλίππου αποδεικνύουν "ότι ο Δήμος ήταν μια απέραντη χωματερή"

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση Φιλίππου:

"ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣ

Για το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών εδώ και έξι μήνες προσπαθούμε να βρούμε ένα δρόμο συνεργασίας με την αντιπολίτευση ειδικά για τα μείζονα ζητήματα του Δήμου, όπως αυτό της διαχείρισης απορριμμάτων. Ο κ. Σωφρόνης επειδή ακριβώς ως δήμαρχος αποδείχτηκε ελάχιστος στην επίλυση αυτών των ζητημάτων, έρχεται σήμερα ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης και εφαρμόζει μια στρατηγική άγονης σύγκρουσης και το χειρότερο ακολουθεί μια τακτική χυδαία και επικίνδυνη.

Για τον πρώην δήμαρχο λοιπόν, πέντε τεκμηριωμένοι και ακριβείς χαρακτηρισμοί.

Ψεύτης. Πολιτικός Απατεώνας. Θρασύς. Τυχοδιώκτης. Ένοχος.

Ψεύτης γιατί ο ίδιος στο Τοπικό Σχέδιο Απορριμμάτων που
ψήφισε τον Οκτώβρη του 2015, στη σελίδα 70, κάνει λόγο για δίκτυο πράσινων σημείων και την κατασκευή ενός Πράσινου Σημείου στα Καλύβια ή την Ανάβυσσο που θα εξυπηρετεί όλο τον Δήμο Σαρωνικού. Το προτεινόμενο Πράσινο Σημείο, αναφέρει από το 2015, ότι μπορεί να καταλαμβάνει 4 ή 5 στρέμματα, θα κοστίσει 400.000 ή 500.00 ευρώ και έχει εντοπισθεί εντός του Δήμου Σαρωνικού, στον χώρο του πρώην ΧΑΔΑ Καλυβίων.

Ψεύτης γιατί ο ίδιος εκβίασε την τοπική κοινωνία να δεχθεί στη βιομηχανική ζώνη μαζί με το ΚΕΛ και Πράσινο Σημείο, δηλαδή σε απόσταση 500 μέτρων από το όριο του οικισμού των Καλυβίων.

Ψεύτης γιατί έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη που επισημαίνει διαφορετικό σημείο για το Πράσινο Σημείο από αυτό που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε καταρχήν στην τελευταία του συνεδρίαση (4/3/2020).

Ψεύτης γιατί αποκρύπτει ότι το σημείο αυτό βρίσκεται 3,5 χιλιόμετρα μακρυά από το τελευταίο σημείο του οικισμού των Καλυβίων.

Πολιτικός απατεώνας γιατί εγκαλεί τη δημοτική αρχή για τη δημιουργία χωματερής, όταν ο ίδιος στο Τοπικό Σχέδιο που ψήφισε τονίζει ότι τα Πράσινα Σημεία υιοθετούν ένα πρότυπο πιο φιλικό για το περιβάλλον και τον Δήμο.

Ακόμη πολιτικός απατεώνας γιατί ο ίδιος στις 26/2/2016 μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης και ο ΦΟ.Δ.Σ.Α. στη Χαλκίδα, παρουσία του τότε αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, έλεγε «Τα Πράσινα Σημεία είναι μια αποδοτική ευρωπαϊκή τακτική, η οποία αποδίδει τόσο σε μείωση των στερεών και ογκωδών απορριμμάτων ενώ παράλληλα αποτελεί και τρόπο εξοικονόμησης πόρων......Με άλλα λόγια παρουσιάσαμε τη δημιουργία ενός Πράσινου Σημείου με εκτεταμένη χρήση και ορθή περιβαλλοντική λειτουργία, καλύπτοντας ποικίλες ανάγκες του δήμου μας στον τομέα των απορριμμάτων». Σήμερα που οι πολίτες τον απομάκρυναν από τη δημοτική αρχή, τα ονομάζει χωματερές για να ικανοποιήσει το πολιτικό του μένος εναντίον της επιλογής των πολιτών του Δήμου Σαρωνικού τον Μάιο του 2019.

Θρασύς γιατί τον Μάιο του 2019 ο ίδιος ως δήμαρχος
εγκαλείται από την Περιφέρεια για τη δημιουργία χωματερής δίπλα στην παλιά χωματερή Καλυβίων. Και δεν ξεχνάμε βεβαίως τις απέραντες χωματερές που παραλάβαμε σε όλες τις δημοτικές ενότητες, με πιο κραυγαλέες περιπτώσεις αυτές στα Καλύβια και την Παλαιά Φώκαια.

Θρασύς γιατί γνωρίζει ότι για τις χωματερές που ο ίδιος δημιούργησε έχουν επιβληθεί πρόστιμα στον δήμο που υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ για τα οποία έχουμε υποβάλλει ένσταση (αίτηση θεραπείας) στην Περιφέρεια. Αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες που δίνουμε στη δημοσιότητα για την κατάσταση που παραλάβαμε τον Σεπτέμβρη στις χωματερές Καλυβίων και Παλαιάς Φώκαιας.

Θρασύς γιατί ενώ προχώρησε σε δεκάδες απευθείας αναθέσεις σε κάθε είδους έργα και υπηρεσίες, μας εγκαλεί γιατί ζητήσαμε στην αρχή της θητείας μας για να απομακρύνουμε τους όγκους των απορριμμάτων που μας άφησε δύο απευθείας αναθέσεις στην καθαριότητα, τις οποίες δεν ψήφισε και προφανώς δεν έγιναν.

Τυχοδιώκτης γιατί και σήμερα όπως και επί της θητείας του χρησιμοποιεί – χωρίς όμως να λύνει - τα μείζονα προβλήματα του Δήμου για ιδιοτελείς σκοπούς, όπως χαρακτηριστικά είναι το ΚΕΛ που ήθελε να κατασκευάσει στα Καλύβια, τα υπερκοστολογημένα LED, η διαχείριση των παραλιών.

Ένοχος γιατί κληροδοτεί στη δημοτική μας αρχή τα πέντε χρόνια πλήρους εγκατάλειψης του Δήμου (ούτε μια μελέτη δεν αφήνει στα συρτάρια του δήμου ο τότε εκπαιδευόμενος δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης).

Ένοχος γιατί αφήνει πίσω του τεράστια πρόστιμα που θα
κληθούμε να πληρώσουμε ως νέα δημοτική αρχή και υποθέσεις που με επίπονη εργασία φωτίζουμε συστηματικά και προσπαθούμε να επιλύσουμε προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Για αυτά θα επανέλθουμε σύντομα.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτική μας αρχή, στους πρώτους μήνες της διοίκησής μας κάναμε ό,τι δεν έγινε μέσα σε 5 χρόνια για το ζήτημα των απορριμμάτων:

1. Προχωρούμε την αναθεώρηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων όπου προβλέπονται Πράσινες Γωνίες και μικρά Πράσινα Σημεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου μας. Η χρηματοδότηση προέρχεται από την Περιφέρεια Αττικής.

2. Συνάψαμε σύμβαση με τον ΕΔΣΝΑ για τη διαχείριση των ογκωδών αποβλήτων ώστε να απομακρύνουμε τους χιλιάδες τόνους στερεών ογκωδών απορριμμάτων που άφησε παρακαταθήκη ο κύριος Σωφρόνης στους οικισμούς του δήμου.

3. Εγκαινιάσαμε τη συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων με προμήθεια εκ μέρους της Περιφέρειας προς τον Δήμο μας του αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού.

4. Υποβάλλουμε πρόταση στο ΠΕΠ Αττικής για τη χρηματοδότηση επιπλέον εξοπλισμού για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων.

5. Αποδεχτήκαμε πρόταση του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επιβλέποντα τον Καθηγητή Ανοργάνου Χημείας κ. Κων/νο Χασάπη για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων και ειδικά των κλαδεμάτων και τη μετατροπή τους σε οργανικό μείγμα (κομπόστ). Η σχετική σύμβαση υπογράφεται εντός των ημερών.

6. Εξορθολογίσαμε τη λειτουργία των υπηρεσιών ώστε παρά τη μείωση του προσωπικού λόγω λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων, να ανταποκριθούμε στις αυξημένες υποχρεώσεις για να καθαρίσουμε τον δήμο μετά την αποτυχημένη πενταετία - και στον τομέα αυτό - του Γιώργου Σωφρόνη.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν όλες οι Τοπικές Κοινότητες και οι δημότες μας σχετικά με τη στρατηγική που αναπτύσσουμε για να επιλύσουμε πλήρως και ολοκληρωμένα το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων."

Σχόλια