Ψηφιακή τάξη έφτιαξαν καθηγητής του Λυκείου Αναβύσσου και οι μαθητές του



Τα σχολεία μπορεί να είναι κλειστά, αλλά το "μένουμε σπίτι", χρησιμοποιείται δημιουργικά από τους μαθητές της Γ θετικής του Λυκείου Αναβύσσου που με την προτροπή και τη βοήθεια του καθηγητή τους Ανδρέα Καράμπελα, έφτιαξαν την πρώτη τους ψηφιακή τάξη!

Τα παιδιά ήταν όλες αυτές τις μέρες σε επικοινωνία με τον καθηγητή τους από το facebook. Ο καθηγητής προχώρησε στο επόμενο βήμα, τη δημιουργία μιας ψηφιακής τάξης που δε μπορεί βέβαια να υποκαταστήσει την πραγματική τάξη, όπως λέει ο κ. Καράμπελας, αλλά είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει δεδομένων των συνθηκών.

Ο καθηγητής, με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook, καλεί όλους τους μαθητές της Γ θετικής του Λυκείου Αναβύσσου να εγγράφουν ηλεκτρονικά.

Η ευσυνειδησία, αυτές τις ώρες, μπορεί να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε τη ζωή μας, μένοντας σπίτι, μέχρι να τελειώσει κι αυτό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικους της περιοχής μας που είναι κοντά στα παιδιά τις ώρες αυτές. Εκτός από την πρακτική σημασία της προσφοράς τους και η ψυχολογική στήριξη των παιδιών με τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σημαντική, αφού "απομονωνονται" αναγκαστικά, δεν αποξενωνονται όμως!

Δείτε την ανάρτηση του Ανδρέα Καράμπελα:

"Τα καλά του ιού συνεχίζονται!
Με τα υπέροχα παιδιά της Γ θετικής ήμασταν σε ομαδική συνομιλία στο φβ από την πρώτη μέρα που κλείσαμε, αλλά χθες βράδυ φτιάξαμε την πρώτη μας ψηφιακή τάξη! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν! Έβαλα μάλιστα όπως βλέπετε και φωτογραφία μου έναν που μου μοιάζει! :)
Προς το παρόν ερευνούμε τις δυνατότητές της και περιμένουμε κι άλλους μαθητές. Νομίζω πως ποτέ δεν θα αντικαταστήσει την πραγματική τάξη, αλλά αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε.
Πρέπει πρώτα από όλα, οι μαθητές (και οι συνάδελφοι) να αποκτήσουν λογαριασμό στο sch.gr όπως λέει και το μέηλ που σας έχει στείλει η διευθύντρια. Οι μαθητές το κάνουν στο σύνδεσμο https://register.sch.gr/students/ όπου υπάρχουν και οι οδηγίες.
Σε 2η φάση ακολουθείτε τις οδηγίες που βρίσκονται σε αυτό το σύνδεσμο: https://dschool.edu.gr/…/LetsStartWith_eme_StepByStep_Guide…
Αφού προχωρήσουμε το πράμα με τη Γ, θα ακολουθήσει να ξέρετε η Α.
Θα απαντώ σε απορίες όσο προλαβαίνω, θα είναι και η διευθύντρια στο τηλέφωνο του σχολείου μέχρι το μεσημέρι.
Μένουμε σπίτι και ανακαλύπτουμε τα θετικά του! :)"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Σχόλια