Σύσταση στους οδοντιάτρους να δέχονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά

Σύμφωνα με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, οι οδοντίατροι πρέπει να λαμβάνουν από το τηλέφωνο λεπτομερές ιστορικό των ασθενών για πρόσφατα ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό και να ρωτούν αν ο ίδιος ο ασθενής ή κάποιος από το στενό περιβάλλον του εμφανίζει βήχα, πυρετό, δύσπνοια, διάρροια ή καταβολή δυνάμεων.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά καλούνται να δέχονται οι οδοντίατροι όλης της χώρας στα οδοντιατρεία τους προκειμένου να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις των ασθενών και να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία απέστειλε σύσταση σε όλα τα μέλη της να δέχονται στα οδοντιατρεία μόνο τους ασθενείς που πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστούν ή να συνεχίσουν τις θεραπείες τους προκειμένου να μην προκληθεί βλάβη στην υγεία τους, λαμβάνοντας παράλληλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Σύμφωνα με την ΕΟΟ, οι οδοντίατροι πρέπει να λαμβάνουν από το τηλέφωνο λεπτομερές ιστορικό των ασθενών για πρόσφατα ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό και να ρωτούν αν ο ίδιος ο ασθενής ή κάποιος από το στενό περιβάλλον του εμφανίζει βήχα, πυρετό, δύσπνοια, διάρροια ή καταβολή δυνάμεων. Η ΕΟΟ ενημερώνει τους ασθενείς ότι όλες οι μη επείγουσες θεραπείες συνιστάται να προγραμματιστούν εκ νέου.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Σχόλια