Δάκρυσε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τους ηλικιωμένους: "Είναι οι μανάδες και πατεράδες μας οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας"

«Το θαύμα της ιατρικής είναι η παράταση της ιατρικής επιβίωσης αυτών των ανθρώπων, είναι οι μανάδες και πατεράδες μας οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας» και η ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται, όπως τόνισε, για να συμπληρώσει ότι « χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα».
Με δυσκολία κράτησε τα δάκρυα του, ο Σωτήρης Τσιόδρας στην αποψινή ενημέρωση τον ιατρικών συντακτών. Όταν αναφέρθηκε στις ευπαθείς ομάδες και τον κίνδυνο που διατρέχουν από το νέο κορονοϊό και σε ένα μήνυμα που δέχθηκε από έναν συνάδελφο του, πολύ καλό επιστήμονα, όπως είπε ο οποίος τον ρώτησε: «Γιατί κάνετε τόση φασαρία για τους ηλικιωμένους ανθρώπους, που έχουν, μάλιστα, χαμηλό προσδόκιμο ζωής;», έσφιξε τα δόντια για να μην κλάψει.

Όπως σημείωσε στη συνέχεια, κανείς δεν είναι 100% ασφαλής από το νέο ιό και συμπλήρωσε ότι το 75%των κρουσμάτων καταγράφονται σε ηλικίες από 18 ετών έως 64 ετών.

Σχόλια