Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών τίμησε το SILVER ALERT

Η IPA (Διεθνής Ένωση Αστυνομικών) τίμησε τον Γιώργο Τσούκαλη για τον αγώνα του ενάντια στην αρχαιοκαπηλία και τον Γεράσιμο Κουρούκλη διοικητή του Silver alert για το τεράστιο έργο του στις αναζητήσεις.

 Στο πλαίσιο της εντυπωσιακής εκδήλωσης τιμήθηκαν επίσης ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, η υποστράτηγος εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ  Πηνελόπη Μηνιάτη, η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο  πρόεδρος της Unesco  Πειραιώς και νησων Ιωάννης Μαρωνίτης, η αστυνόμος Α Μαρία Καρπαθάκη και δημοσιογράφοι του αστυνομικού ρεπορτάζ.


Ο Γιώργος Τσούκαλης παρέλαβε τιμητική πλακέτα του από την γ.γ της IPA Αντώνιου Ευθυμία και παράλληλα παρέλαβε την πλακέτα του προέδρου Ιωάννη Μαρωνίτη, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό, από την Ειρήνη Μακρυδάκη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της IPA. Ο ιδιωτικός ερευνητής και σύμβουλος πολιτισμού της UNESCO Πειραιώς και νήσων ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της IPA υποστράτηγο Βλάσση Βαλάτσο για την βράβευση του αυτή και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πήχης των υποχρεώσεων του απέναντι στην πατρίδα ολοένα και ψηλώνει.


Ο πρόεδρος του εθελοντικού οργανισμού ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ και διοικητής της υπηρεσίας SILVER ALERT, Γεράσιμος Κουρούκλης, μετά τη βράβευσή του, δήλωσε στην the Voice of Saronikos: 

"Γι’ αυτή την Τιμητική Διάκριση θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης στρατηγό Βλάσση Βαλατσό και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, για την επιλογή τους στο πρόσωπό μου και τον οργανισμό ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ-SILVER ALERT που έχω την τιμή να διοικώ.
Αφιερώνω αυτή την εξαιρετική τιμητική διάκριση στο προσωπικό της υπηρεσίας SILVER ALERT που δρα 24 ώρες το 24ωρο με αφοσίωση, μεράκι και επαγγελματισμό, στα μέλη του Δ.Σ., στο εκλεκτό Επίτιμο Μέλος της υπηρεσίας SILVER ALERT και Πρέσβη Καλής Θέλησης Γιώργο Τσόυκαλη, στους 27.384 μεμονωμένους Εθελοντές Αναζήτησης, στα μέλη των έξι οργανωμένων ομάδων έρευνας και διάσωσης που συνεργάζονται με την υπηρεσία SILVER ALERT προεξέχοντος του ΟΦΚΑΘ, στον Αλέξη Αλεξίου και την flygreecedrone για την ανεκτίμητη βοήθεια του από αέρος με τα DRONES, στους κ.κ Εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών για την συμβολή τους στο έργο μας για το κοινωνικό συμφέρον, στην Ελληνική Αστυνομία, το Λ.Σ. και την ΕΜΑΚ για την άψογη συνεργασία τους στον εντοπισμό των ανθρώπων που έχουν εξαφανισθεί και αναζητούνται, στους κ.κ Ιατροδικαστές της χώρας και στους φίλους Δημοσιογράφους που συμβάλουν στην δημοσιοποίηση των εξαφανίσεων με τον δικό τους χαρακτηριστικό και εμφατικό τρόπο.
Σήμερα, περισσότερο παρά πότε, καλούμαστε για την αναζήτηση ενηλίκων (19 ετών και άνω) που εξαφανίζονται, να βελτιώσουμε τα σχέδια μας, τον βαθμό συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, να παρακάμψουμε ιδεοληψίες και αντιλήψεις του παρελθόντος, να βάλουμε την ζωή κάθε αναζητούμενου πάνω από τυπολατρικούς κανόνες, για να καταφέρουμε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα μας. Ο βαθμός επιτυχίας είναι ήδη υψηλός, τον θέλουμε όμως υψηλότερο.
Συνεχίζουμε, όλοι μαζί ενωμένοι, το όνειρο που ξεκινήσαμε το 2011, να προχωρήσουμε μπροστά τις ζωές μας χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω μας."



Σχόλια