Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη: «Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος». Νέος γύρος επεισοδίων στις Καστανιές (video)

Νέος γύρος επεισοδίων στις Καστανιές - Ένταση και χημικά

Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη: «Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος»

Και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος στον Έβρο

 Νέος γύρος επεισοδίων έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη στο φυλάκιο των Καστανέων, όταν ομάδα ατόμων εκτόξευσε χημικά και δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας.
Οι ελληνικές δυνάμεις αμέσως εξαπλώθηκαν σε όλο το χώρο, ελέγχοντας το χώρο, κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.
Στο σημείο υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προς αντιμετώπιση του σκηνικού.

Προσέξτε αυτό το πλάνο από ελληνικής πλευράς όπου δείχνει την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.
Όπως φαίνεται καθαρά πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40m από τα σύνορα.

Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη: «Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος»

Αυτοψία στον Έβρο πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεία των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ετοιμότητας της ελληνικής πλευράς απέναντι στην «ασύμμετρη απειλή» που δέχεται τις τελευταίες ημέρες στα σύνορά της από στεριά και θάλασσα.
Ο Πρωθυπουργός και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο Σινούκ και πέταξαν κατά μήκος των συνόρων του Έβρου προκειμένου να δουν με τα ίδια τους τα μάτια την κατάσταση που επικρατεί.

Στη συνέχεια προσγειώθηκαν στην Ορεστιάδα και κατευθύνθηκαν στο στρατιωτικό Φυλάκιο 1 των Καστανιών, αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Στο τέλος της επίσκεψης ο Πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Michel, κα. von der Leyen και κ. Sassoli, έκαναν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.
Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι πολίτες στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί περιοδεία στον Έβρο.
Ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους της πόλης, συνομίλησε με πολίτες οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστική στάση και πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση και στάθηκε για καφέ με τις τοπικές αρχές.

«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος»

«Το ηθικό είναι ακμαιότατο, να κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κανείς παράνομα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί. «Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός ευχαριστώντας τις Ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας αλλά και τους κατοίκους που όπως είπε: «βάζουν πάντα πλατη».

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Και ο Αρχιεπίσκοπος στον Έβρο

Στον Έβρο βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης κ.κ. Ιερώνυμος προκειμένου να στηρίξει τους ακρίτες κατοίκους, τους στρατιώτες, τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες που φυλάσσουν τα σύνορα της Πατρίδος μας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του θα επισκεφθεί τη Γέφυρα Πετάλου στα ελληνοτουρκικά σύνορα και ακολούθως θα μεταβεί στις Καστανιές όπου θα συναντήσει τις δυνάμεις ασφαλείας που περιφρουρούν τα σύνορα και ιδιαίτερα τους πολίτες του Έβρου, άνδρες και γυναίκες που συνεπικουρούν στο έργο του Στρατού μας.

 ΠΗΓΗ: e-evros.gr


Σχόλια