ΕΟΔΥ: 40 - 64 ετών τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα. Ο σημερινός χάρτης

Σύμφωνα με την τελευταία (3/4/20) επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, τα περισσότερα από τα επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 αφορούν στις ηλικίες 40 - 64 ετών.
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 03 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00).

Σύμφωνα με το έγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Οργανισμού και όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 99, αριθμός που περιλαμβάνει 24 νέα κρούσματα από το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος». Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1613, όπου περιλαμβάνονται 113 κρούσματα από το «Ελ. Βενιζέλος», με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει ημερήσια μεταβολή +6.5%.

Σημειώνεται πως από το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιστατικών, το 54.4% είναι άνδρες.

Επισημαίνεται δε ότι οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 6, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 59 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 71 έτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια