Μάρω Σακελλαροπούλου: Μια γυναίκα, πρωταθλήτρια... ανδρών στο Jet Ski

Μπορεί το Τζετ Σκι στην Ελλάδα να θεωρείται κυρίως χόμπι και διασκέδαση, ωστόσο υπάρχουν άτομα που κάνουν πρωταθλητισμό στο άθλημα αυτό. Κυρίως άνδρες, αλλά και μία και μοναδική γυναίκα, που όχι μόνο αγωνίζεται στην κατηγορία των ανδρών αφού δεν υπάρχουν άλλες γυναίκες αθλήτριες, αλλά κατάφερε και στέφθηκε πρωταθλήτρια το 2018, πέντε μόλις χρόνια μετά τον πρώτο της αγώνα, ενώ από τον τρίτο χρόνο σκαρφάλωνε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου του πρωταθλήματος.
       
                                                  

Η Μάρω Σακελλαροπούλου είναι μια αθλήτρια που στην κυριολεξία έφερε τρικυμία στο άθλημα του Jet ski και πιο συγκέκριμενα στο πανελλήνιο πρωταθλημα… Η πρωταθλήτρια για το 2018 έχει αλλάξει τα δεδομένα, έχει καταφέρει να ανταγωνιστεί, να συγκριθεί και τέλος να πρωταγωνιστήσει ανάμεσα στους άνδρες συναθλητές της και αντιπάλους της στο Jet Ski.

Δυναμική, πετυχημένη επιχειρηματίας (ιδιοκτήτρια εταιρίας ορθοπεδικών ειδών) και μητέρα δύο παιδιών, η Μάρω Σακελλαροπούλου βρίσκει χρόνο και για τον πρωταθλητισμό, στη γεμάτη μέρα της.

Τη γνωρίσαμε στο κατάστημα ορθοπεδικών που διατηρεί στην Ανάβυσσο και μας μίλησε για το άθλημα, τις δυσκολίες και τις χαρές που προσφέρει.


Ας δούμε όμως την πορεία της στο Jet Ski:

Η πρώτη συμμετοχή σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος, ήταν το 2014.

Την επόμενη χρονιά (2015) έλαβε μέρος σε 2 αγώνες, ενώ το 2016 σε 5 αγώνες με 12 συμμετοχές, καταλαμβάνει τη 2η θέση στο επίσημο πρωτάθλημα της Ελληνικής Λέσχης Ταχυπλοΐας.

Τη 2η θέση στο πρωτάθλημα παίρνει και την επόμενη χρονιά (2017) ενώ το 2018 αποδεικνύεται η χρονιά της, αφού στέφεται πρωταθλήτρια Ελλάδας, η μοναδική γυναίκα αγωνιζόμενη! 


Η σχέση της με τον αθλητισμό, δεν άρχισε το 2014 με το Jet Ski.

Η Μάρω, είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στη πολεμική τέχνη του Fujowpai Kung Fu, όπου προπονεί περιστασιακά αθλητές, ενώ είναι και επίσημη Κριτής πολεμικών τεχνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu Κουνγκ - Φου.

Στο Jet Ski, αγωνίζεται στην κατηγορία PROSKI στην Ελλάδα, στο επίσημο πρωτάθλημα της Ελληνικής Λέσχης Ταχυπλοΐας.

Και για να μην έχουμε καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για μια αεικίνητη, δυναμική γυναίκα με πολλά ενδιαφέροντα και ταλέντα, η Μάρω Σακελλαροπούλου μας αποκάλυψε ότι συμμετέχει σε Ροκ συγκρότημα, όπου τραγουδάει!

Όπως μας λέει η Μάρω Σακελλαροπούλου, η μεγάλη της αγάπη για τη θάλασσα και η ταχύτητα, η οποία ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, την τράβηξε στο Jet Ski.


Λόγω της έλλειψης γυναικείων συμμετοχών στο πρωτάθλημα, όπως μας λέει, δεν υπάρχει κατηγορία γυναικών στο πρωτάθλημα, ώστε αναγκαστικά αγωνίζεται με άνδρες αντιπάλους - συναθλητές. Αυτό δεν την εμπόδισε να διακριθεί και να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού όπως λέει η ίδια, η αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, η θέληση και το καλό team, είναι τα όπλα για την επιτυχία.

Οι δυσκολίες, βέβαια, είναι πολλές, κυρίως οικονομικές, αφού το κόστος είναι υψηλό. Χορηγοί δεν υπάρχουν κι έτσι τα έξοδα καλύπτονται αποκλειστικά από τους αθλητές. Αυτό, σε συνδυασμό με την κρίση που πέρασε και περνάει η χώρα μας, είναι σημαντικός παράγοντας που οδηγεί πολλούς στη λύση του χόμπι και όχι του πρωταθλητισμού.

Ωστόσο, όπως μας λέει η Μάρω Σακελλαροπούλου, είναι ένα άθλημα με πολλούς φίλους, που προσφέρει θέαμα και συγκινήσεις. Αν υπήρχε λοιπόν κάποια βοήθεια από την Πολιτεία, ή από τους Δήμους στη διοργάνωση των αγώνων, θα μπορούσε κάθε αγώνας να αποτελεί σημαντικό γεγονός και πόλο έλξης για πολύ κόσμο.

Με τη σωστή προβολή και τη βοήθεια του Δήμου Σαρωνικού, θα μπορούσαν να γίνονται στις κατάλληλες παραλίες του Δήμου μας σημαντικές διοργανώσεις, λέει η πρωταθλήτρια Ελλάδας, που θα προσέλκυαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Σχόλια