Μιχάλης Αβραμίδης: Ο Σ.Ε.Ε.Π.ΦΩ. θα πετύχει τους στόχους του, να τονώσει την τοπική αγορά

Ο Σύλλογος Εμπόρων και Επιτηδευματιών Παλαιάς Φώκαιας, που ιδρύθηκε πριν από λίγο καιρό, καλύπτει μια αναγκαιότητα, που από καιρό ήταν εμφανής.
Ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε, όπου το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είναι πολύ σημαντικό σε όλους τους τομείς, η ύπαρξη ενός συλλογικού οργάνου για τους εμπόρους και επιτηδευματίες της Παλαιάς Φώκαιας, μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει.

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Π.ΦΩ, Μιχάλης Αβραμίδης, μίλησε στην Πελίνα Θεοδοσίου για την The Voice, αναλύοντας τα προβλήματα και τις προοπτικές των επαγγελματιών της Παλαιάς Φώκαιας:

Ερ. Κύριε Πρόεδρε, συγχαρητήρια για την εκλογή σας και καλή επιτυχία στο έργο σας. Θα θέλαμε αρχικά να μας πείτε ποια αναγκαιότητα οδήγησε στη δημιουργία του Σ.Ε.Ε.Π.ΦΩ. και πόσο εύκολο ήταν να ευοδωθεί το εγχείρημα αυτό.

Απ. Πρόθεση όλων μας είναι να προωθήσουμε, να αναπτύξουμε και σε κάθε περίπτωση να προστατεύσουμε, τόσο τις επιχειρήσεις μας αλλά πρωτίστως τον τόπο στον οποίο έχουμε την τύχη να δραστηριοποιούμαστε και να μένουμε με τις οικογένειας μας. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο εγχείρημα είχαν γίνει και άλλες προσπάθειες στο παρελθόν οι οποίες είχαν αποτύχει. Τώρα είμαστε όλοι (μέλη και φίλοι του σωματείου) απολύτως πεπεισμένοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας, με υγιή κίνητρα, με συνεχείς δράσεις, με πολύ διάθεση και σίγουρα μακριά από πολιτικές «συμπάθειες ή αντιπάθειες» και εν γένει σκοπιμότητες.

Ερ. Πόσοι έμποροι και επιτηδευματίες δραστηριοποιούνται στην Παλαιά Φώκαια και ποια ήταν η υποδοχή της ίδρυσης του Συλλόγου;

Απ. Οι έμποροι και οι επιτηδευματίες που δραστηριοποιούνται στην Παλαιά Φώκαια είναι περίπου ογδόντα εκ των οποίων οι μισοί είναι ήδη μέλη μας και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν μέλη όλοι, γιατί υπάρχει πολύ θετικό κλίμα και ενθουσιασμός από όσους το μαθαίνουν.

Ερ. Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιτηδευματίες και οι έμποροι της Παλαιάς Φώκαιας και πώς προτίθεται ο Σύλλογος να τα αντιμετωπίσει;

Απ. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα της Π. Φώκαιας είναι τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις όλης της χώρας, όπως η υπερβολική φορολογία και το αυξημένο λειτουργικό κόστος (ΔΕΗ, τηλεφωνία, προκαταβολή φόρου, κτλ). Σίγουρα ένα πρόβλημα μεγάλο είναι και ότι η επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας στηρίζεται στην εποχικότητα. Λόγω της πανδημίας του covid-19, μειώθηκε η περίοδος του καλοκαιριού και χάθηκε μια περίοδος από τις καλύτερες αγοραστικά γιατί περιέχει, την εορτή της 25ης Μαρτίου, την εορτή του Πάσχα, την Πρωτομαγιά. Έτσι οι έμποροι και οι επιτηδευματ
ίες τις περιοχής μας θα έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.
Ο σύλλογός μας θα προσπαθήσει με συνεχείς δράσεις, εκδηλώσεις, ενέργειες, διαφήμιση, να τονώσει την τοπική αγορά τους δύσκολους μήνες του χειμώνα.

Ερ. Έχει πληγεί η οικονομική ζωή της Παλαιάς Φώκαιας από την υγειονομική κρίση και ποιες νομίζετε ότι είναι οι προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη του Τόπου;

Απ. Είναι βέβαιο ότι έχει πληγεί η οικονομική ζωή της Παλαιάς Φώκαιας από την υγειονομική κρίση. Το υποχρεωτικό κλείσιμο των περισσοτέρων καταστημάτων λιανικής, εστίασης και άλλων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων για δύο περίπου μήνες έφερε μια πρωτόγνωρη και καταστροφική ύφεση σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις, είτε είχαν καθολική αναστολή λειτουργίας, είτε μερική, είτε λειτουργούσαν κανονικά.
Η προοπτική για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου είναι πολύ δύσκολη και παράλληλα για όλες τις επιχειρήσεις, γιατί είναι ανοιχτές αλλά λόγω των ειδικών μέτρων που ισχύουν, (άτομα ανά τετραγωνικά μέτρα, κατάργηση εκδηλώσεων, μειωμένα τραπεζοκαθίσματα, μειωμένο ωράριο λειτουργίας κλπ) θα υπάρξει ύφεση στην αγορά. Υπάρχει και η μειωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Θα περάσει μεγάλο διάστημα για να επανέλθει η κανονικότητα, αλλά με αισιοδοξία, θετική σκέψη και προ πάντων σεβασμό στην ανθρώπινη υγεία, θα ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα.

Ερ. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από τον Σύλλογο προς τη Δημοτική και την Κοινοτική Αρχή, ή προς την κεντρική Πολιτεία για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Παλαιάς Φώκαιας;

Απ. Οι προτάσεις του συλλόγου μας είναι: Για τις επιχειρήσεις με προσωπικό, επιδότηση για κάθε θέση εργασίας για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας. Μειώσεις των χρεώσεων και των προμηθειών για τις τραπεζικές συναλλαγές που ισχύουν για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Ειδικά για τις επιχειρήσεις εστίασης, μη πληρωμή τελών τραπεζοκαθισμάτων τουλάχιστον για όλο το έτος 2020, διάθεση δωρεάν τουλάχιστον διπλάσιου χώρου (όπου είναι εφικτό να διατεθεί) για τα τραπεζοκαθίσματα. Απαλλαγή επί των ακαθαρίστων 0,5% για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Ερ. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους εμπόρους και επιτηδευματίες, αλλά και στους κατοίκους της Παλαιάς Φώκαιας;

Απ. Προς τους εμπόρους και επιτηδευματίες το μήνυμα είναι ότι ο Σύλλογός μας θα προασπίσει και θα υπερασπίσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των μελών του σωματείου μας, που δραστηριοποιούνται στην Δημοτική μας Κοινότητα. Είναι άλλωστε προφανές ότι η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα μιας περιοχής έχει αυτομάτως θετικό αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο, στο οποίο στηρίζεται.

Προς τους κατοίκους της Π. Φώκαιας, θα ήθελα να πω ότι η πόλη μας έχει πάρα πολλά καταστήματα, τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από καταστήματα κάποιας άλλης μεγάλης πόλης.
Το επίπεδο ποιότητας και παροχής υπηρεσιών είναι σε υψηλά επίπεδα.

Για αυτό ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, στηρίζουμε την αγορά και τα καταστήματα της πόλης μας, ενισχύουμε την τοπική οικονομία επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας.


---------------------------------------------------------------------------------

Η Διοίκηση του Σωματείου, αποτελείται από τους κάτωθι:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΣΟΥΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΑΜΑΣΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΑΡΙΝΗ ΑΝΝΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σχόλια