1ο Δημοτικό Σχ. Π. Φώκαιας: 8:15 το πρώτο κουδούνι, για τον Αγιασμό


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ 
 (ΠΡΟΣΟΧΗ ώρα προσέλευσης 8:15π.μ.)
1ου Δημοτικού Σχ. Π. Φώκαιας

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι Tη Δευτέρα 14-9-2020 θα γίνει ο Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος 2020- 2021. Την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες (Δημοτικά Σχολεία) στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του Αγιασμού.

Λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που υπάρχουν, εξαιτίας της λοίμωξης COVID-19, η τελετή του Αγιασμού θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου με φυσική παρουσία μόνο των μαθητών της Α΄ τάξης, ενώ οι μαθητές/τριες των υπόλοιπων τάξεων θα μεταβούν άμεσα στις αίθουσες όπου θα τους περιμένουν για να τους υποδεχτούν οι δάσκαλοι/ες τους.

Η είσοδος των μαθητών όλων των τάξεων θα γίνει από την κεντρική πόρτα της οδού Αχλαδέας. Η αποχώρηση των μαθητών των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων και του λεωφορείου θα γίνεται από την κεντρική πόρτα της οδού Αχλαδέας ενώ η αποχώρηση των μαθητών των Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων θα γίνεται από την πόρτα της Αίθουσας Πολλαπλών.

Οι μαθητές όλων των τάξεων πρέπει να φορούν υποχρεωτικά προστατευτικές μάσκες για την ατομική τους προστασία, αλλά και για την προστασία των συμμαθητών τους, των δασκάλων τους και των μελών της οικογένειάς τους, όταν θα επιστρέψουν στο σπίτι τους. Όταν τελειώσει η τελετή, ο ιερέας θα περάσει από κάθε τμήμα και θα ευλογήσει τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια οι μαθητές όλων των τάξεων θα αποχωρήσουν από το σχολείο περίπου στις 11:00. Οι γονείς τους θα τους παραλάβουν από τις δύο πόρτες εξόδου και δεν θα πρέπει να συνωστίζονται για την αποφυγή συγχρωτισμού. Οι μαθητές να έχουν μαζί τους τη σχολική τους τσάντα για να παραλάβουν βιβλία.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Τη Δευτέρα 14/9 η ώρα άφιξης θα είναι 8:15 πμ και το σχόλασμα περίπου στις 11:00 πμ. Εκείνη την ημέρα τα παιδιά θα έρθουν και θα φύγουν με τους γονείς τους, καθώς δεν θα υπάρχει σχολικό λεωφορείο.

Το λεωφορείο θα αρχίσει να πραγματοποιεί τη μεταφορά των μαθητών από την Τρίτη τις 15-9-2020.

Οι γονείς των μαθητών/τριων θα ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του σχολείου σχετικά με τη λειτουργία του. Σας συνιστούμε να επισκέπτεστε καθημερινά την ιστοσελίδα του σχολείου μας http://dim-p-fokaias.att.sch.gr/ και τη σελίδα μας στο Fb 1o Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Φώκαιας

Στις αίθουσες υπάρχουν αντισηπτικά και είναι χρήσιμο να έχουν και τα παιδιά ατομική συσκευασία αντισηπτικού στην τσάντα τους. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους (αίθουσες διδασκαλίας και κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο )και για όποιον εισέρχεται στο χώρο του στο σχολείο. Καλό θα είναι κάθε μαθητής να έχει μαζί του τουλάχιστον τρεις υφασμάτινες μάσκες σε διαφορετικές πλαστικές θήκες. Θα πρέπει επίσης να έχει μπουκαλάκι με νερό αφού δεν συνίσταται η χρήση των βρυσών στον προαύλιο χώρο. Η καθαριότητα των χώρων είναι συνεχής και ενδελεχής, ενώ στις τουαλέτες υπάρχουν σαπουνοθήκες και χαρτί για να πλένουν και να σκουπίζουν οι μαθητές/τριες τα χέρια τους.

Τα παιδιά που εμφανίζουν πυρετό, βήχα ή άλλα συμπτώματα συμβατά με covid-19 (δυσκολία στην αναπνοή, μυαλγίες, ρίγος, πονοκέφαλος, δυσκαταποσία, ρινική συμφόρηση/καταρροή, ναυτία/έμετος, κοιλιακό άλγος/διαρροϊκές κενώσεις) απαγορεύεται να προσέρχονται στο σχολείο. Πριν την αναχώρηση από το σπίτι παρακαλούμε τα παιδιά να θερμομετρούνται. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/τρια έχει πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 θα πρέπει να παραμένει σπίτι του και οι γονείς του να έρχονται σε επαφή με τον παιδίατρο τους και να ενημερώνουν άμεσα το σχολείο για κάθε εξέλιξη σε σχέση με την υγεία του. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας όπου έχουμε αναρτήσει τις αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ. Η νέα πραγματικότητα είναι διαφορετική και δύσκολη. Όμως με τη συνεργασία όλων, πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Άλλωστε τα παιδιά προσαρμόζονται πιο εύκολα από εμάς τους μεγαλύτερους στις νέες συνθήκες και μπορούν να μάθουν γρηγορότερα και να εφαρμόζουν αποτελεσματικότερα τους κανόνες για την ασφαλή παραμονή τους στο σχολείο.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και ασφάλεια!!!

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ελένη Κοψολαίμη

Σχόλια