1ο Βραβείο για το Λύκειο Αναβύσσου σε Μαθητικό Διαγωνισμό του Πανεπιστημίου Αθηνών


Το πρώτο βραβείο απέσπασε η ομάδα του ΓΕΛ Αναβύσσου στον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Βιοποικιλότητα: διαχρονική συμβολή στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου» που διοργάνωσε το Μουσείο Ιστορίας σε συνεργασία με το Μουσείο Ζωολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, για την εργασία με τίτλο «Κρυπτοτσικνιάς»!

Στις 2 Ιουλίου 2020, συνεδρίασε η κριτική επιτροπή του 5ου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Βιοποικιλότητα: διαχρονική συμβολή στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου» που διοργάνωσε το Μουσείο Ιστορίας σε συνεργασία με το Μουσείο Ζωολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια της προκήρυξης του διαγωνισμού καθώς και το πλήρες υλικό που κατατέθηκε από τις ομάδες μαθητών που συμμετείχαν, η κριτική επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε, μετά από εισηγήσεις των μελών της και συζήτηση των κατατεθειμένων εργασιών, να απονείμει:

Το πρώτο βραβείο στην ομάδα του ΓΕΛ Αναβύσσου (Α΄& Β΄ Λυκείου) για την εργασία με τίτλο «Κρυπτοτσικνιάς».

Το δεύτερο βραβείο στην ομάδα του 14ου Γυμνάσιου Περιστερίου (Α΄ , Β΄ & Γ΄ Γυμνασίου) για την εργασία με τίτλο «Τρώει, ντύνεται, διασκεδάζει και … καταστρέφει».

Το τρίτο βραβείο επιμερίζεται στις παρακάτω δύο ομάδες οι οποίες ισοβάθμησαν: 
Στην ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Φιλαδέλφειας (Α΄ & Β΄ Λυκείου) για την εργασία με τίτλο «Μέλισσες σε κίνδυνο, αιτίες εξαφάνισης και τρόποι αντιμετώπισης» και στην ομάδα του Ιδιωτικού Λυκείου Ώθηση (Α΄& Β΄ Λυκείου) για την εργασία με τίτλο «Το κόκκινο ελάφι και ο γκρίζος λύκος».

Αναμφίβολα, είναι μια μεγάλη επιτυχία για το ΓΕ.Λ. Αναβύσσου, που δεν είναι η πρώτη φορά που τιμά το Δήμο μας, μια επιτυχία των μαθητών και των καθηγητών που έκαναν πολλή και καλή δουλειά και σε αυτή την περίπτωση.
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του καθηγητή Ανδρέα Καράμπελα (που συμμετείχε στην ομάδα εργασίας) στο facebook:


Μπορείτε να απολαύσετε το υλικό της εργασίας ΕΔΩ

Εκτός από τα βραβεία και τα δώρα που θα απονεμηθούν στις βραβευθείσες ομάδες, θα δοθούν επίσης βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους καθηγητές και σε όλους τους διευθυντές των σχολείων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, ως ένδειξη αναγνώρισης του ενδιαφέροντος και του ζήλου τους υπό τις τρέχουσες δύσκολες συνθήκες.

Τα δώρα που απονέμονται έχουν ως εξής:
  • Από ένα tablet στα τέσσερα σχολεία των ομάδων που βραβεύτηκαν (τρία tablet δωρεά της εταιρίας ΠΛΑΙΣΙΟ και ένα tablet προσφορά του Μουσείου Ζωολογίας).
  • Από ένα βιβλίο με τίτλο «ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Βιολογία και Διαχείριση της Άγριας Πανίδας» (συλλογικό έργο, επιμ. Παφίλη, Π., δωρεά των εκδόσεων Πασχαλίδης) στα τέσσερα σχολεία των ομάδων που βραβεύτηκαν.
  • Από ένα βιβλίο με τίτλο «Κόκκινο βιβλίο των απειλούμενων ζώων της Ελλάδας» (συλλογικό έργο, επιμ. Μαραγκού, Π. & Λεγάκις, Α., δωρεά της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρίας) σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
  • Αναμνηστικοί σελιδοδείκτες σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, προσφορά του Μουσείου Ζωολογίας.
Επίσης, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, "η κριτική επιτροπή επιθυμεί να εκφράσει την πρόθεση της να διοργανώσει τιμητική εκδήλωση με φυσική παρουσία και προσκεκλημένους όλους τους συμμετέχοντες στον φετινό διαγωνισμό. Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ζωολογίας μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του ιού SARS-CoV-2."  

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού:

Κωνσταντίνος Μπουραζέλης
Πρόεδρος της επιτροπής (ως εκπρόσωπος του Αντιπρύτανη κ. Δημήτρη Καραδήμα)
Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Σύμβουλος Πρυτανείας επί Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων

Ευστράτιος Βαλάκος
Καθηγητής Συγκριτικής Φυσιολογίας Ζώων - Οικοφυσιολογίας του Τμήματος Βιολογίας, Διευθυντής του Μουσείου Ζωολογίας του ΕΚΠΑ

Ευαγγελία Μαυρικάκη
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιολογίας και Αγωγής Υγείας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ

Παναγιώτης Παφίλης
Αναπληρωτής Καθηγητής Ζωικής Ποικιλότητας του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ

Μάρθα Γεωργίου
ΕΔΙΠ του Τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ, γνωστικό αντικείμενο "Βιολογία- Διδακτική των Βιοεπιστημών")

Ευάγγελος Παπούλιας
Δρ., Προϊστάμενος του Tμήματος Μουσείων και Ιστορικού Αρχείoυ του ΕΚΠΑ

Φαίη Τσίτου
Δρ., Επιμελήτρια - Μουσειοπαιδαγωγός, Μουσείο Ιστορίας ΕΚΠΑ

Σχόλια