Ο Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης δέσμευσε το Δήμαρχο για λύσεις στο Θυμάρι, μέσω του Περιφερειάρχη - Τι είπε στην The Voice

Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Λουκά, στην οποια έγινε ενημέρωση για το σχέδιο δράσης στη φωτιά της 9ης Σεπτεμβρίου, καθώς επίσης για την οργάνωση και τον συντονισμό της επόμενης μέρας, είχε τελικά θετικές εξελίξεις και για το Θυμάρι.


Ο Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης, Θυμαριώτης, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΝΕΑ ΠΝΟΗ του Χρήστου Τσιγαρίδα, την ώρα που ο Γιώργος Πατούλης αποχωρούσε, του ζήτησε να παραμείνει προκειμένου να του θέσει δύο σοβαρά θέματα που αφορούσαν στο Θυμάρι.

Ο Περιφερειάρχης επανήλθε και άκουσε με προσοχή τον Αλέξανδρο Κολοκοτρώνη, ο οποίος αναφέρθηκε στον καθαρισμό των ρεμάτων και στην ανάγκη κατασκευής μεταλλικής γέφυρας  ως οδό διαφυγής των κατοίκων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Με τις απαντήσεις που έδωσε ο Περιφερειάρχης, δεσμεύθηκε δημοσίως να προχωρήσει ο καθαρισμός των ρεμάτων, ενώ δέσμευσε και τον Δήμαρχο Σαρωνικού να κινηθούν οι διαδικασίες για τη γέφυρα και να εκπονηθεί μελέτη που θα καταθέσει ο Δήμος, ώστε το έργο να ενταχθεί σε χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Δεύτε το video του Paraktios.gr που μετέδωσε τη συνεδρίαση:



Ο Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης, μιλώντας στον Μιχάλη Ροκκά για την The Voice, είπε τα εξής:

ΕΡ. Κύριε Κολοκοτρώνη, χάρη στην παρέμβασή σας, είχαμε δυο δημόσιες δεσμεύσεις για καυτά θέματα για το Θυμάρι. Σας είδαμε σχεδόν να καθίζετε κάτω τον Περιφερειάρχη την ώρα που έφευγε, για να σας ακούσει, για θέματα που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην ατζέντα της συζήτησης.

ΑΠ. Κύριε Ροκκά, ο Περιφερειάρχης έδειξε ότι ήθελε να ακούσει και να είναι αυτή μια συζήτηση ουσίας. Από την άλλη πλευρά, δεν υπήρχε άλλη επιλογή για να φτάσουν τα θέματα του Θυμαριού στα αυτιά που πρέπει. Σας θυμίζω ότι τα θέματα αυτά, όπως και άλλες προτάσεις για το Θυμάρι, τα έχω θέσει και εγώ προσωπικά και η παράταξή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι λίγες φορές. Έχουν τεθεί, επίσης, στη Δημοτική Αρχή και από τον Όμιλο του Θυμαριού τον ΑΙΟΛΟ, με το Δ.Σ. του οποίου συνεργαζόμαστε στενά και προσπαθούμε για το καλύτερο στον οικισμό μας. Στην καλύτερη περίπτωση, η απάντηση από τη Δημοτική Αρχή, όταν υπήρχε, ήταν "θα ενημερωθούμε και θα το μελετήσουμε". Ήταν αυτή, λοιπόν, η ευκαιρία μας να φτάσουν κάποια από αυτά τα θέματα εκεί που πρέπει και, όπως είδατε, ο κ. Πατούλης ήταν θετικότατος και δέσμευσε μάλιστα δημόσια τον κ. Φιλίππου και για το έργο της γέφυρας, κάτι που δεν είχαμε καταφέρει να πετύχουμε ένα χρόνο τώρα με την κανονική οδό.

ΕΡ. Είπατε ότι έχετε θέσει και άλλα ζητήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν είχατε ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή.

ΑΠ. Θα μιλήσω μόνο για όσα αφορούν το θέμα το προχθεσινό. Μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την οποία θα πρέπει ο οικισμός να βγει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και οι κάτοικοι να διαφύγουν με ασφάλεια, αν χρειαστεί. Έχουμε προτείνει να γίνει μελέτη για τη μονοδρόμηση της οδού Αγίας Φωτεινής, ώστε να υπάρχει οδός εισόδου και οδός εξόδου από το Θυμάρι. Ο δρόμος είναι στενός και αν προκληθεί πανικός θα κλείσει και θα μετατραπεί σε πάρκιγκ, όπως έγινε στο Μάτι... Να συμπεριληφθει αυτή η κυκλοφοριακή ρύθμιση και στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης που πρέπει επιτέλους να εξειδικευτεί για όλους τους οικισμούς από τον Δήμο, ώστε να ξέρουμε όλοι ποιες εναλλακτικές διεξόδους έχουμε, από που πρέπει να διαφύγουμε. Η γέφυρα που πρότεινα, θα βοηθήσει πολύ σε αυτό.
Ένα ακόμα μεγάλο θέμα, είναι τα ακαθάριστα οικόπεδα. Τα ξερόχορτα είναι ο καλύτερος τρόπος μετάδοσης της φωτιάς. Δεν αρκούν οι επιστολές και τα παρακάλια. Ο Δήμος πρέπει να επιβάλει μεγάλα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες που δεν αποψιλώνουν τα οικόπεδά τους και βάζουν σε κίνδυνο ολόκληρο τον οικισμό.
Βέβαια, όπως είπα και στο έκτακτο Δ.Σ., επείγει ο καθαρισμός των ρεμάτων, που είναι μπαρουταποθήκες σήμερα, από την πυκνή βλάστηση και τα κάθε είδους απορρίμματα. Περιμένουμε να υλοποιηθεί η δέσμευση του Περιφερειάρχη.
Σε όλα αυτά που σας είπα, είναι σύμφωνοι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Θυμαριού, όπως και ο ΑΙΟΛΟΣ, που έχει στείλει ανάλογες επιστολές στους αρμόδιους, αλλά έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι χρειάζεται μόνο απλή λογική και λίγο πραγματικό ενδιαφέρον για να τα σκεφτεί κάποιος. Ας ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι, ώστε να έχουμε μια καλύτερη κατάσταση από δω και πέρα.

Ερ. Τα θέματα του Θυμαριού βέβαια δεν σταματούν εδώ.

Απ. Όχι βέβαια! Το Θυμάρι έχει προβλήματα πολλά και με την καθημερινοτητα και με τις υποδομές. Μιας όμως και μιλήσαμε για τους στενούς δρόμους του Θυμαριού, επιτρέψτε μου να θέσω και το θέμα της σήμανσης. Με δεδομένο ότι και οι μόνιμοι πια κάτοικοι έχουν αυξηθεί, αλλά και η συγκέντρωση παραθεριστών το καλοκαίρι είναι τεράστια, τα αυτοκίνητα είναι πολλά και η κίνηση αυξημένη. Η ύπαρξη πολλών κάθετων δρόμων και η έλλειψη ορατότητας στις διασταυρωσεις, επιβάλει την τοποθέτηση πινακίδων που ρυθμίζουν την προτεραιοτητα, αλλά και αντικατάσταση όλων των σπασμένων καθρεφτών. Διαφορετικά, κάθε στιγμή παραμονεύει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος.
Όλα τα προβλήματα του Θυμαριού τα γνωρίζουν οι αρμόδιοι. Έχουν αναδειχθεί από την παράταξή μας, τη ΝΕΑ ΠΝΟΗ και το Χρήστο Τσιγαρίδα, έχουν αποτυπωθεί σε υπομνήματα του ΑΙΟΛΟΥ, έχουν κοινοποιηθεί ως αιτήματα πολιτών και στο κάτω - κάτω φαίνονται με γυμνό μάτι. Το θέμα είναι να υπάρξει η βούληση κάποιοι να ασχοληθούν, να προγραμματίσουν τις λύσεις.

Σχόλια