Σύλληψη αλλοδαπού για ληστεία στην Σαρωνίδα


Εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής η ληστεία σε βάρος 71χρονου Ελληνοουκρανού επιχειρηματία πριν από ένα χρόνο στην Άνω Βούλα.
Συνελήφθη ένας Ουκρανός 31 ετών και αυτήν την στιγμή αναζητούνται οι συνεργοί του, o 55χρονος πατέρας του ,ένας 46χρονος επίσης Ουκρανός κι ένας 44χρονος Ρώσος μποξέρ.

Ο 31χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία και συνέργεια σε ληστεία από κοινού και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση, το πρωί της Τρίτης 6 Οκτωβρίου, στη Σαρωνίδα, με τη συνδρομή και στελεχών της ΟΠΚΕ προκειμένου να του περαστούν χειροπέδες.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και τα χρηματικά ποσά των 84.780 ευρώ, 61.249 δολαρίων ΗΠΑ και 62.000 γρίβνα Ουκρανίας (που αντιστοιχούν σε 1.800 ευρώ περίπου).

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δύο από τους δράστες ήταν φίλοι του θύματος και πρώην αστυνομικοί στην πατρίδα τους. Ετσι γνώριζαν ότι είχε μαζέψει αρκετό ρευστό στο σπίτι του στην Άνω Βούλα μετά την πώληση εργοστασίου που είχε στην Ουκρανία.Έτσι, αποφάσισαν να ενημερώσουν τους άλλους δύο και να συνεργαστούν μαζί τους για να τον ληστέψουν.

Πήγαν για φαγητό με τον 71χρονο και όταν επέστρεψαν και τον άφησαν στο σπίτι του τον περίμεναν οι δύο συνεργοί τους, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν, τον χτύπησαν και του έβαλαν σακούλα στο κεφάλι, οδηγώντας τον δεμένο μέσα στο σπίτι.

Εκεί, για σχεδόν πέντε ώρες, τον χτυπούσαν ανηλεώς με γροθιές μέχρι να μαρτυρήσει που έκρυβε τα χρήματα.Αμέσως μετά την ληστεία όλοι μαζί διέφυγαν στην Ουκρανία, ο 31χρονος όμως γιος που είχε οικογένεια στην Ελλάδα και σπίτι στην Σαρωνίδα, επέστρεψε πίσω και συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές.

Σχόλια