Χρήστος Τσιγαρίδας: Ο Δήμος λειτουργεί συγκεντρωτικά και δεν δίνει απαντήσεις στα ερωτήματά μας


Ερωτήματα και προτάσεις κατέθεσε για άλλη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Χρήστος Τσιγαρίδας, επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΠΝΟΗ.
Σχετικά με την απόφαση της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας (άρνηση σύνταξης σχεδίου προυπολογισμού) και σχετικά ζητήματα με τις επιχορηγήσεις των Κοινοτήτων, ο κ. Τσιγαρίδας είπε ότι οι Κοινότητες δεν λαμβάνονται υπόψη, δεν έχουν προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν τι χρήματα μπορούν να διαθέσουν και από ποιους κωδικούς. Εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει δοθεί ούτε η παγία στις Κοινότητες, που είναι ένα ποσό ελάχιστο, είπε ο κ. Τσιγαρίδας.

“Επίσης, έχουμε καταθέσει ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα έσοδα κάθε Δημοτικής Κοινότητας και δεν έχουμε πάρει απάντηση.

Και είναι η γενική γραμμή, αφού αυτό που γίνεται τώρα, να μη δίνονται χρήματα, να μην υπολογίζονται οι αποφάσεις των Κοινοτήτων, να έχουμε ένα συγκεντρωτικό Δήμο, το ίδιο γίνεται και στις Σχολικές Επιτροπές.”

Ο Γ.Γ. του Δήμου Σαρωνικού, Μιλτιάδης Κλάπας, απάντησε ότι ο νόμος τηρείται και πως έχουν ζητηθεί από τις Κοινότητες οι ανάγκες, ώστε να υπάρξει προϋπολογισμός, όπου η κάθε Κοινότητα θα έχει το ποσοστό της, ώστε να μην επιβαρυνθεί η οικονομική υπηρεσία με επιπλέον δουλειά.

Για τις Σχολικές Επιτροπές, ο κ. Τσιγαρίδας είπε: “Έχω καταθέσει ερώτημα εδώ και καιρό και δεν έχω λάβει απάντηση από τη Δευτεροβάθμια. Αυτό που βλέπω είναι ότι τα σχολεία δεν έχουν λογαριασμούς για να μπουν τα χρήματα που οφείλει ο Δήμος να τους δώσει 4 φορές το χρόνο. Δεν τα παίρνουν τα χρήματα και δεν ξέρουμε που πάνε. Δεν εφαρμόζεται λοιπόν ο νόμος στις Σχολικές Επιτροπές. Δεν υπάρχουν έγγραφα και παραστατικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιγαρίδας έθεσε το θέμα της ανάγκης ίδρυσης ειδικού Σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, υποδεικνύοντας και χώρο στην Ανάβυσσο ο οποίος σήμερα, όπως είπε, χρησιμοποιείται ως ΚΔΒΜ, από ιδιώτη που δεν πληρώνει μάλιστα κάποιο τίμημα.

Ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, απάντησε ότι είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Τσιγαρίδας, πρότεινε επίσης τη διαμόρφωση κατάλληλου χώρου σε κοινοτική έκταση στην Π. Φώκαια για να χρησιμοποιείται από όλα τα Ναυταθλητικά Σωματεία του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, απάντησε ότι τα προβλήματα με την ΕΤΑΔ και την Κτηματική Υπηρεσία πρέπει να ξεπεραστούν για να γίνει αυτό.

Και το τελευταίο θέμα που έθεσε ο κ. Τσιγαρίδας ήταν τα προβλήματα αποκομιδής απορριμμάτων από τις επιχειρήσεις του ΒΙΟΠΑ, όπου όπως είπε ο Δήμος δεν παίρνει όλα τα απορρίμματα από κάποιες επιχειρήσεις.

Ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, απάντησε ότι δεν γνωρίζει το πρόβλημα. “Αν γνωρίζετε κάποια περίπτωση μεμονωμένη, μπορείτε να μας πείτε ποιος είναι και θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα” ειπε ο Δημαρχος.

Σχόλια