ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ: Δύσκολες οι μέρες για όλους. Το τραπεζικό σύστημα να στηρίξει τις επιχειρήσεις

Να χαμογελάμε, ακόμα και μέσα από τη μάσκα!

Με ένα μήνυμα που αποτυπώνει τη ζοφερή πραγματικότητα για τις επιχειρήσεις μέσα στην παρατεταμένη υγειονομική κρίση, που έγινε και οικονομική, ο ΣΕΕΠΦΩ, μέσω του προέδρου του Μιχάλη Αβραμίδη, στέλνει το δικό του μήνυμα υπευθυνότητας και αισιοδοξίας για τις γιορτές που έρχονται:
«Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητοί Καταναλωτές

Με την άφιξη της πανδημίας του Covid-19 και την επιβολή των μέτρων περιορισμού στις μετακινήσεις που ακολούθησε, επήλθε ισχυρό πλήγμα στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και στην εστίαση.

Στην περιοχή μας την Παλαιά Φώκαια που δραστηριοποιούμαστε, μετά το πρώτο lockdown του Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και χάνοντας σημαντικές γιορτές (Πάσχα, Καθαρά Δευτέρα, Πρωτομαγιά) γιορτές με μεγάλη επισκεψιμότητα στον τόπο μας, οι επιχειρήσεις μας δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα.

Περιμένοντας τους καλοκαιρινούς μήνες να διορθώσουν τις ζημιές του lockdown, είχαμε έναν κακό Ιούνιο, έναν μέτριο Ιούλιο και έναν Αύγουστο όπου κάποιες επιχειρήσεις κατάφεραν να διορθώσουν κάποιες, όχι όλες τις ζημιές.

Τώρα, με ένα δεύτερο κλείσιμο των καταστημάτων, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα καθώς, όταν πέφτουν ή δεν πραγματοποιούνται καθόλου τζίροι, αλλά τα λειτουργικά έξοδα, όπως ενοίκιο, προσωπικό και ρεύμα παραμένουν ως έχουν, είναι κατανοητό για τον καθένα μας πως μια τέτοια άνιση αναλογία δεν θα έχει καλό τέλος.

Εξίσου κρίσιμη όμως, είναι η ημέρα που με το καλό θα επιστρέψουμε και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το βουνό όλων των συσσωρευμένων υποχρεώσεων, λειτουργώντας σίγουρα υπό καθεστώς χαμηλών η μηδενικών τζίρων για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των δημοτικών παρατάξεων, θέτει σε εφαρμογή μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την περίοδο αυτή.

Χρειάζονται όμως πολύ περισσότερα για να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις.

Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει καμία ουσιαστική βοήθεια από το τραπεζικό σύστημα μέχρι τώρα.

Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα επιδοτούμενου πρόγραμμα με όρους ΕΣΠΑ, έχοντας στόχο να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση και να αποφευχθούν λουκέτα και χαμένες θέσεις εργασίας, αποκλειστικά για τις εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν εξαιρεθεί από όλα προγράμματα.

Ευχόμαστε να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η πανδημία για να μπορούμε να δούμε το αύριο θετικά και μέχρι τότε, δεν πρέπει να χάσουμε το χαμόγελό μας.

Για εμάς πρώτο αγαθό στη ζωή μας είναι η υγεία και άρα κάθε απόφαση που είναι προς αυτή την κατεύθυνση είναι προτεραιότητα.

Το αγαθό της δημόσιας υγείας υπερέχει όλων, είναι υπέρτατο και μη διαπραγματεύσιμο.

Χωρίς δημόσια υγεία ούτε οικονομία υφίσταται, ούτε παραγωγή μπορεί να διατηρηθεί, ούτε τράπεζες βεβαίως να επιβιώσουν.

Από τη στιγμή που οι ειδικοί επιστήμονες επέλεξαν την καραντίνα ως το αποτελεσματικότερο μέτρο, κανείς δεν μπορεί παρά να πειθαρχήσει

Με υπομονή, αισιοδοξία και πειθαρχία θα το ξεπεράσουμε!

Να χαμογελάμε, ακόμα και μέσα από τη μάσκα!

Ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και χαρούμενη Πρωτοχρονιά με ΥΓΕΙΑ και ευτυχία.»

Σχόλια