Σε αίθουσες της Κοινότητας και της Εκκλησίας τα διαδικτυακά μαθήματα στον Κουβαρά. Συνεδρίασε το διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Σαρωνικού με θέμα την πανδημία


Το μεσημέρι της Δευτέρας 9/11/20 πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, συνεδρίαση του Διευρυμένου Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Σαρωνικού, αποτελούμενου από τον Δήμαρχο Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τον γραμματέα του Δήμου, προκειμένου να αποφασιστούν όλα τα μέτρα στήριξης, διευκόλυνσης και υγειονομικής προστασίας των δημοτών εν μέσω του lockdown.
Ο Πέτρος Φιλίππου ανοίγοντας τη συζήτηση υπογράμμισε ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές στόχος του Διευρυμένου οργάνου αλλά και της Δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι η πλήρης στήριξη της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα, μέσα σε κλίμα συνεργασίας και ενότητας, μακριά από προσωπικές θέσεις και κομματικές περιχαρακώσεις. Παράλληλα τόνισε ότι ευθύνη των αιρετών είναι η σοβαρή και ψύχραιμη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης: «Στον δήμο μας προς το παρόν έχουμε μεμονωμένα και όχι μαζικά περιστατικά κρουσμάτων, τα οποία διαχειριστήκαμε όπως ακριβώς επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είναι τέτοιες οι στιγμές που θα πρέπει να ενημερωνόμαστε μόνον από τις επιστημονικές πηγές και την Πολιτεία, ώστε να είμαστε χρήσιμοι, αποτελεσματικοί και κυρίως έγκυροι και σοβαροί».

Για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ο δήμαρχος Σαρωνικού, εξειδίκευσε σε όλα τα αναγκαία μέτρα που λαμβάνονται από το δήμο και τις κοινωνικές δομές, όπως τα Προγράμματα ''Μείνε Σπίτι - Ερχόμαστε κοντά σου'', ''Βοήθεια στο Σπίτι'', το ΤΕΒΑ, το Κοινωνικό φαρμακείο και Παντοπωλείο, καθώς και το Κέντρο Κοινότητας, για την εξυπηρέτηση κυρίως των ηλικιωμένων, των ευπαθών και των κοινωνικά αδύναμων ομάδων.

Τέλος ο Πέτρος Φιλίππου αναφερόμενος σε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μαθητές από τον Κουβαρά λόγω προβλήματος προσβασιμότητας στο διαδίκτυο, ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και την Εκκλησία θα παραχωρηθούν αίθουσες ώστε οι μαθητές ασφαλώς και ανεμπόδιστα να παρακολουθούν διαδικτυακά τα μαθήματά τους, ενώ έκλεισε τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τους εθελοντές θα συμπαρασταθούν στους δημότες με κάθε δυνατό τρόπο.

Εντός της ημέρας θα ακολουθήσουν επιμέρους ανακοινώσεις που θα εξειδικεύουν στα μέτρα στήριξης των δημοτών και των επιχειρήσεων.


 

Σχόλια