Πέτα: Σε σύνολο 372 τεστ βρέθηκαν τρία θετικά - Φιλίππου: Εφαρμόστε πιστά τα μέτρα!


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαρτίου η τρίτη δράση διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid covid-19 test) από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ αυτή τη φορά στην Πέτα Κουβαρά, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Σαρωνικού.
Η διενέργεια των τεστ έγινε με τη μέθοδο drive – through, δωρεάν, χωρίς ραντεβού, γρήγορα και με ασφάλεια, σε όσους πολίτες προσήλθαν επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο ή πατίνι (όχι σε πεζούς), με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και τη δήλωση του ΑΜΚΑ και του κινητού τους τηλεφώνου για τη λήψη των αποτελεσμάτων.

Συνολικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, διενεργήθηκαν 372 τεστ, εκ των οποίων τα τρία (3) ήταν τα θετικά (0,80%). 

Οι τρεις συμπολίτες μας που βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από τον ΕΟΔΥ. Πρόκειται για έναν (1) άνδρα και δύο (2) γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη. Όσοι δεν έλαβαν ειδοποίηση, το αποτέλεσμα του τεστ τους είναι αρνητικό.


Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου σε δήλωσή του ευχαρίστησε τον ΕΟΔΥ για την ανταπόκρισή του και στο τρίτο αίτημα του δήμου για τη διενέργεια των τεστ, αλλά και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη για τον συντονισμό της δράσης. Εξέφρασε επίσης θερμές ευχαριστίες στην Πολιτική Προστασία του δήμου και στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού για τη συνδρομή τους στην ομαλή και χωρίς προβλήματα διεξαγωγή της όλης διαδικασίας. Επισήμανε δε ότι εξαιτίας της αξιοσημείωτης αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και στον δήμο μας, "Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθούμε τα μέτρα που ανακοινώνονται ώστε να περιορίσουμε την περαιτέρω διασπορά του ιού".

Ο Δήμος Σαρωνικού ευχαριστεί τις ταβέρνες “Μουρούζης”, “Τρίγωνο” και “Χριστόφορος” για τα γεύματα που πρόσφεραν και στις τρεις δράσεις για τους συνεργάτες του ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και τους Προσκόπους που συνέδραμαν στην όλη προσπάθεια, καθώς και το MY MARKET (κατάστημα Πέτας) για την παραχώρηση του χώρου για την πραγματοποίηση της δράσης.

Σχόλια