Χρήστος Τσιγαρίδας: Με «καπέλο» 5,5 εκατομμυρίων θα πληρώσουμε τον ηλεκτροφωτισμό με led (βίντεο)


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Μαρτίου 2021, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σαρωνικού, Χρήστος Τσιγαρίδας, ανέδειξε το θέμα της υπερτιμημένης σύμβασης για τον ηλεκτροφωτισμό με λάμπες led, του Δήμου μας.
Όπως τόνισε ο κ. Τσιγαρίδας, ο γειτονικός Δήμος Λαυρεωτικής ανακοίνωσε ότι για το ίδιο έργο, με τις ίδιες προδιαγραφές, πέτυχε τίμημα κατά 5,5 εκατομμύρια ευρώ, μικρότερο.

Με νεώτερη δήλωσή του, ο κ. Τσιγαρίδας, απευθύνεται στους Πολίτες, ενημερώνοντάς τους για τη σκανδαλώδη διαφορά και δηλώνει ότι η παράταξη ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΝΕΑ ΠΝΟΗ ζητάει απαντήσεις στα ερωτηματικά που εύλογα προκύπτουν και δεν είναι διατεθειμένη να μείνει απαθής στην υπερχρέωση του Δήμου και των Δημοτών.

Η δημόσια δήλωση του Χρήστου Τσιγαρίδα:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες

Με "καπέλο" της τάξεως, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ θα πληρώσουμε τον ηλεκτροφωτισμό με τις λάμπες led.
Η ιστορία για να μας "αλλάξουν τα φώτα" έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κύριου Σωφρόνη.
Ξεκίνησε με ανάθεση του έργου σε ιδιώτη, με δέσμευση για 12 χρόνια, με δαπάνη 12 εκατομμύρια ευρώ και με αριθμό από λάμπες led ,14 χιλιάδες.
Το σίριαλ συνεχίστηκε με επαναδιαπραγμάτευση από την τωρινή δημοτική αρχή η οποία μείωσε την αρχική δαπάνη σε 9,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αγαπητοί μου συμπολίτες
Αυτά μέχρι χθες, γιατί σήμερα η παράταξη μας ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΝΕΑ ΠΝΟΗ, πληροφορήθηκε ότι ο γειτονικός μας Δήμος Λαυρεωτικής θα πληρώσει για 12 χιλιάδες λάμπες led, ιδίων τεχνικών προδιαγραφών και για διάστημα 10 χρόνια, μόνο 3.600.000 χιλιάδες ευρώ.
Ναι, δεν ακούσατε λάθος 3.600.000 ευρώ, για 12.000 χιλιάδες λάμπες led, ιδίων τεχνικών προδιαγραφών, με χρονική δέσμευση 10 ετών.
Είναι πολλά τα λεφτά της διαφοράς, περίπου 5,5 εκατομμύρια και ζητάνε απαντήσεις.
Απαντήσεις που πρέπει να γνωρίσουν όλοι οι δημότες.
Μήπως είναι λίγο πιο έξυπνοι στο Δήμο Λαυρεωτικής, οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής και αντί να αναθέσουν σε ιδιώτη, την εγκατάσταση του φωτισμού με led, πήραν δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κάτι που εμείς είχαμε προτείνει εξ αρχής για το έργο, και κέρδισαν για τους δημότες τους, 5,5 εκατομμύρια ευρώ;
Απλά, είπαν όχι στον μεσάζοντα ιδιώτη!

Αγαπητοί μου συμπολίτες
Ζήτησα στη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου στις 10 Μαρτίου, πριν από λίγες μέρες, το νομικό τμήμα του Δήμου μας να επαναδιαπραγματευθεί με τον ιδιώτη φορέα και να ενημερωθούμε όλες οι δημοτικές παρατάξεις και οι δημότες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πού οφείλεται η τόσο μεγάλη διαφορά.
Μια διαφορά που εύλογα προκαλεί πολλά ερωτηματικά και η παράταξη μας, δεν είναι διατεθειμένη να τα αφήσει αναπάντητα.
Και φυσικά, ποιο θα είναι το όφελος για τους δημότες.
Στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα μας, είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε τη σύμβαση στον Οικονομικό Εισαγγελέα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας»

Σχόλια