«All you want is Greece»: Είμαστε ήδη από το 2020 ο πιο δημοφιλής προορισμός για το καλοκαίρι. Το στοίχημα του τουρισμού ξεκινάει τον Μάιο


Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα μετά από ένα χρόνο πανδημικής κρίσης, η επανεκκίνηση του τουρισμού με τρόπο ασφαλή, αποτελεί στρατηγικό στόχο της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση φιλοδοξεί, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, να ανοίξει τις τουριστικές πύλες της χώρας στις 14 Μαϊου, ενώ εξετάζεται το πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και χώρες οι οποίες έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, όπως το Ισραήλ.

Η Ελλάδα ήταν ήδη ο πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός το καλοκαίρι του 2020. Οι χαμηλοί δείκτες μόλυνσης από τον COVID-19, συνέβαλαν στην επιτυχία της χώρας στην οποία ταξίδεψαν το 2020 συνολικά 7,4 εκατ. τουρίστες, έναντι των 31,3 εκατ. το 2019.

Ωστόσο, όπως σημείωσε το Reuters προ ημερών, «η εθνική οικονομία, έστω και υπό τις ακραίως αντίξοες συνθήκες τις οποίες δημιούργησε η πανδημία, ωφελήθηκε με έσοδα από τον τουρισμό ύψους 4 δισ. ευρώ».


«All you want is Greece». Δείτε ΕΔΩ το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης

Σχόλια