Παραβίαση του χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου «Κυριάκος Κότταρης» διαπίστωσε ο Δήμαρχος, αλλά δεν κάλεσε την Αστυνομία


Παραβιασμένη βρέθηκε η εξωτερική είσοδος του αύλιου χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου «Κυριάκος Κότταρης», από τον Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου και κλιμάκιο του Δήμου, που μετέβη εκεί μετά από καταγγελία, σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου. Ο Δήμος Σαρωνικού, άμεσα προχώρησε στην αλλαγή των κλειδαριών και στην καταγραφή του εξοπλισμού που βρίσκεται στον χώρο.

Ωστόσο, με απαντητικό Δελτίο Τύπου, η ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ, που χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις, ενημερώνει ότι παρά την "υποτιθέμενη παραβίαση", δεν είχε κληθεί η Αστυνομία, την οποία κάλεσε ο πρόεδρος του ΚΟΥΡΟΥ, ο οποίος κατέθεσε και μήνυση «κατά παντός υπευθύνου».

Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις του Δήμου και του Σωματείου:

Δήμος Σαρωνικού: Παραβίαση του χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου «Κυριάκος Κότταρης»


Σήμερα το πρωί, μετά από σχετική ενημέρωση που έλαβε η Δημοτική Αρχή, κλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου, αποτελούμενο επίσης από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη, τον Αντιδήμαρχο Ηλία Πατσιαούρα και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού και Πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» Νίκο Πουλόπουλο, μετέβη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Κυριάκος Κότταρης», όπου διαπιστώθηκε ότι η εξωτερική είσοδος, μια επιπλέον πόρτα και η είσοδος στα γραφεία ήταν ανοιχτά σε πρόσβαση (ξεκλείδωτα).

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Σαρωνικού άμεσα προχώρησε στην αλλαγή των κλειδαριών και στην καταγραφή του εξοπλισμού που βρίσκεται στον χώρο και με επιστολή του προς την ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ που κάνει χρήση του κλειστού γυμναστηρίου, καλεί τους εκπροσώπους της όπως προσέλθουν στα γραφεία του «Αριστόδικου» για να παραλάβουν αντικλείδια των παραπάνω πορτών.

Επίσης τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί συνάντηση για το πρόγραμμα λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων ενόψει του επικείμενου ανοίγματος των δραστηριοτήτων που δρομολογεί η πολιτεία και της ενδεχόμενης επανέναρξης των αθλητικών δραστηριοτήτων.

ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ: Υποτιθέμενη παραβίαση. Εμείς καλέσαμε την Αστυνομία
 

Σε απάντηση του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Σαρωνικού για την υποτιθέμενη παραβίαση του χώρου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Σωματείου μας, ενημερώνουμε πως ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου έλεγχαν καθημερινά ως όφειλαν όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν παραμείνει κλειστές από τον Νοέμβριο λόγω της πανδημίας για οτιδήποτε τυχαίο συμβάν ήθελε προκύψει.
Πιο συγκεκριμένα σήμερα 1/4/2021 στις 09:00 ο Πρόεδρος κος Γεώργιος Σπυρίδης ακολουθώντας το συνηθισμένο πρόγραμμα ελέγχου και διασφάλισης των εγκαταστάσεων της Α.Ε.Σ.Α.Φ. Κούρος διαπίστωσε ότι η εξωτερική πόρτα ήταν παραβιασμένη αναζήτησε την αλυσίδα και το λουκέτο και διαπίστωσε πως μέσα στο προαύλιο χώρο βρισκόντουσαν ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη, ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Πατσιαούρας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αριστόδικου» Νίκος Πουλόπουλος μαζί με 3 υπαλλήλους του Δήμου Σαρωνικού που την ώρα εκείνη προχωρούσαν σε αντικατάσταση όλων των εσωτερικών κλειδαριών. Για αυτό το λόγο ο Πρόεδρος της Α.Ε.Σ.Α.Φ Κούρος κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία ήρθε μέσα σε λίγα λεπτά κατέγραψε το γεγονός και στην συνέχεια ο Πρόεδρος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου κατέθεσε μήνυση «κατά παντός υπευθύνου» όποτε το θέμα θα επιληφθεί πια η αρμόδια Εισαγγελέας.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως ότι υπήρχε συνεχής αλληλογραφία και μόνο, μεταξύ του Δήμου και του Σωματείου πού ήταν άκρως απειλητική με χαρακτηριστική φράση πως «ο Δήμος θα προβεί σε αντικατάσταση των κλειδαριών χωρίς την έγκριση του Σωματείου>>
Συμπερασματικά προκύπτουν κάποια εύλογα ερωτήματα
1.- Γιατί ο Δήμος δεν κάλεσε αμέσως την Αστυνομία αφού όπως ισχυρίζεται ειδοποιήθηκε από κάποιους για παραβίαση του χώρου?
2.-Γιατί ο Δήμος δεν ενημέρωσε ως όφειλε το Σωματείο που είναι ο θεματοφύλακας και διαχειριστής των εγκαταστάσεων?
3.- Σε ανάλογες περιπτώσεις παραβίασης χώρων στο Δήμο Σαρωνικού επεμβαίνει αυτοπροσώπως ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη, ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Πατσιαούρας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αριστόδικου» Νίκος Πουλόπουλος ?
4.- Η καταγραφή του εξοπλισμού των γυμναστηρίων και η αλλαγή των κλειδαριών περιλαμβάνεται στα μέτρα προστασίας που χρειάστηκε να πάρει ο Δήμος μετά και την <<παραβίαση>> των εγκαταστάσεων?
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...
Το Δ.Σ.

Σχόλια