Σ.Ε.Ε.Π.ΦΩ.: "Όχι άλλες πλαστικές σακούλες" - Μια συμβολική Δράση, με ουσία


Με το σύνθημα «Όχι άλλες πλαστικές σακούλες» ο Σύλλογος Εμπόρων και Επιτηδευματιών Παλαιάς Φώκαιας (Σ.Ε.Ε.Π.ΦΩ.) -τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας- διοργανώνει δράση, το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, στις 11:00 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας στην παλαιά Φώκαια.
Η δράση γίνεται με τη συνεργασία με το Super Market BAZAAR Παλαιάς Φώκαιας και τη βιομηχανία γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ, που προσφέρει συμβολικά στους συμμετέχοντες 1000 σακούλες πολλαπλών χρήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματός της «Αγάπης έργα για το περιβάλλον».

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στο πλαστικό και την φροντίδα για το περιβάλλον.

Σύλλογος Εμπόρων και Επιτηδευματιών Παλαιάς Φώκαιας

Μια ακόμα δράση από τον ΣΕΕΠΦΩ, που από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του, έχει δείξει μεγάλη δραστηριοποίηση στην κατεύθυνση της στήριξης της τοπικής αγοράς, κινητοποιώντας, αλλά και βοηθώντας τα μέλη του και έχει καταφέρει να περάσει το σωστό μήνυμα και στους κατοίκους της Παλαιάς Φώκαιας. Τώρα, με την περιβαλλοντική αυτή δράση, αποδεικνύει ότι ο στόχος δεν είναι μόνο να κρατηθεί όρθια η τοπική αγορά, αλλά και η φροντίδα για το περιβάλλον, μέσα από δράσεις συμβολικές αλλά και ουσιαστικές.

Οι έμποροι και επιτηδευματίες της Παλαιάς Φώκαιας, δεν ενδιαφέρονται μόνο για το... ταμείο τους, αλλά και για το κοινωνικό σύνολο και τις μελλοντικές γενιές.

Super Market BAZAAR Παλαιάς Φώκαιας

To BAZAAR Παλαιάς Φώκαιας, που με τις προσφορές και τις χαμηλές τιμές του στέκεται δίπλα στους κατοίκους όλο αυτό το διάστημα της οικονομικής κρίσης που προκάλεσαν τα διαδοχικά lockdown και με την υπηρεσία της αυθημερόν παράδοσης παραγγελιών στο σπίτι βοηθάει στη μείωση του υγειονομικού κινδύνου για τις ευπαθείς ομάδες, συμμετέχει και σε αυτή τη δράση, δίνοντας το στίγμα της ευαισθησίας και του ενδιαφέροντας και για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.

ΜΕΒΓΑΛ - 70 χρόνια Αγάπης Έργα

Όλο και περισσότερο οι καταναλωτικές προτιμήσεις των ενημερωμένων πολιτών καθορίζονται, όχι μόνον από την ποιότητα των τελικών προϊόντων, αλλά και από το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα των εταιρειών που τα παράγουν. Την εμπιστοσύνη κερδίζουν εταιρείες που η πορεία και η ιστορία τους αποδεικνύουν ότι είναι κοντά στον άνθρωπο, ότι πρεσβεύουν υψηλές αξίες και εφαρμόζουν καθορισμένο κώδικα επιχειρηματικής ηθικής σε όλο το φάσμα της λειτουργίας τους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα εταιρείας, που επιδιώκει η επιχειρηματική δραστηριότητα να βαδίζει παράλληλα με την κοινωνική υπευθυνότητα, είναι η ΜΕΒΓΑΛ. Η ιστορική γαλακτοβιομηχανία, που μετρά 7 δεκαετίες στο επιχειρηματικό στερέωμα, έχει πολλές φορές διακριθεί για την προϊόντική ποιότητα και τις επιδόσεις της, αλλά αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το κοινωνικό της πρόσωπο και οι πρακτικές που -σχεδόν από τη στιγμή που ιδρύθηκε- ακολουθεί για τους εργαζόμενους, τις ευπαθείς ομάδες, την κοινωνία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, το παιδί και άλλους ακόμη άξονες, που απαρτίζουν το πρόγραμμα «Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ».

Το πρόγραμμα «Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ» περιλαμβάνει δράσεις που έχουν θεσμοθετηθεί και υλοποιούνται σταθερά κάθε χρόνο για περισσότερα από 20 χρόνια, όπως και άλλες που υπαγορεύονται από τις εκάστοτε κοινωνικές, πολιτισμικές, οικονομικές συνθήκες και τις αντίστοιχες προτεραιότητες που δημιουργούνται.

Για το 2020 τα Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ επένδυσαν σε δράσεις προσφοράς περισσότερα από 700.000 €, ποσό που παραπέμπει στο συμβολισμό για τα 70 χρόνια της εταιρείας.

Στην εκπνοή του 2019 δόθηκε bonus -ισοδύναμο με ένα μισθό- σε κάθε εργαζόμενο της ΜΕΒΓΑΛ, ως αναγνώριση της συμβολής τους στην ανάκαμψη και καλή πορεία της εταιρείας.

Στον άξονα «Αγάπης Έργα για το παιδί» η ΜΕΒΓΑΛ φέτος συνεργάζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για τη δημιουργία μιας νέας στέγης στους Αμπελόκηπους Αττικής, η οποία θα φιλοξενήσει 25 παιδιά. Επίσης καλύπτει τα έξοδα θεραπείας 3 παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες, μέσω του ελληνικού παραρτήματος του ανθρωπιστικού φορέα «Καρδιές για όλους» που ιδρύθηκε από τον καρδιοχειρουργό, Καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό. Τέλος, πρόσφατα ενίσχυσε συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Στοργή για καρκινοπαθή παιδιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τα «Αγάπης Έργα για τον αθλητισμό» θα στηρίζουν για τα επόμενα τρία χρόνια τον αθλητή Στέλιο Μαλακόπουλο, που αγωνίζεται σε παραολυμπιακά αθλήματα στίβου και κάνει περήφανη τη χώρα μας με τις επιτυχίες του.

Ο εξοπλισμός του εργαστηρίου φυσικών επιστημών του κολεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται στα «Αγάπης ‘Εργα για την εκπαίδευση» και ωφελεί την εκπαιδευτική δραστηριότητα της τοπικής κοινωνίας, καθώς ενθαρρύνονται να συμμετέχουν παιδιά από πολλά σχολεία της περιοχής.
Επίσης για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας η ΜΕΒΓΑΛ έχει χρηματοδοτήσει την αγορά αθλητικών οργάνων για τις προπονήσεις της ομάδας Εν Χορώ στα Κουφάλια, όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας.

Η ΜΕΒΓΑΛ ήταν ενεργά παρούσα και στις έκτακτες ανάγκες που παρουσιάστηκαν στον τομέα της Υγείας, λόγω της πανδημίας κορονοϊού. Δώρισε εξοπλισμό στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Ιατρικού Τμήματος Α.Π.Θ., το οποίο λειτουργεί ως εργαστήριο αναφοράς του κορωνοϊού και έχει αναλάβει την ανάλυση των δειγμάτων για πιθανά κρούσματα COVID-19 όλης της Βόρειας Ελλάδας, αυξάνοντας τη δυναμικότητά του κατά 30%. Παράλληλα έστειλε χειρουργικές μάσκες στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων στη Λακωνία για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργία του.

Σε μια εποχή που τα πάντα αναθεωρούνται και επαναπροσδιορίζονται με ταχείς ρυθμούς, δοκιμάζοντας τις αρχές και τις επιλογές μας, εταιρείες όπως η ΜΕΒΓΑΛ καταφέρνουν να δομούν νέες σταθερές και να σκιαγραφούν τα κριτήρια που οδηγούν σε έναν ηθικό τρόπο κατανάλωσης.

Στον άξονα «Αγάπης ‘Εργα για το περιβάλλον» εντάσσεται για τη ΜΕΒΓΑΛ η δράση του Σαββάτου 24 Απριλίου, στην πλατεία Ελευθερίας στην παλαιά Φώκαια, όπου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εμπόρων και Επιτηδευματιών Παλαιάς Φώκαιας και τη συνεργασία του SuperMarket BAZAAR Παλαιάς Φώκαιας, θα μοιραστούν προσφέρει συμβολικά 1000 σακούλες πολλαπλών χρήσεων.

Σχόλια