Συναγερμός σε κατασκήνωση στο Λαύριο: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε παιδιά


Τουλάχιστον έξι κρούσματα κορονοϊού, εντοπίστηκαν σε μία ακόμα παιδική κατασκήνωση στο Λαύριο.
Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά περίπτωση όπου καταγράφονται κρούσματα της covid σε παιδικές κατασκηνώσεις, μετά εκείνες στο Σοφικό Κορινθίας,Χανίων, Χαλκιδικής και Καπανδριτίου Αττικής.

Πρόκειται για ιδιωτική παιδική κατασκήνωση σε παραθαλάσσια περιοχή του Λαυρίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφηκαν κρούσματα τόσο μεταξύ των παιδιών όσο και στελεχών της κατασκήνωσης.

Μόλις τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν, κλήθηκαν οι γονείς και παρέλαβαν τα παιδιά που είχαν προσβληθεί, αλλά και όλα όσα βρίσκονταν στις ίδιες ομάδες με αυτά, ενώ απομακρύνθηκαν και οι ομαδάρχες και ομαδάρχισσές τους.

Σημειωτέον ότι η κατασκηνωτική περίοδος άρχισε την Πέμπτη 1η Ιουλίου και μάλιστα τηρήθηκαν αυστηρά μέτρα κατά την προσέλευση των κατασκηνωτών (παιδιών ηλικίας 6 έως και 16 ετών) οι οποίοι όφειλαν να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο και να παραδίδουν στον υπεύθυνο, αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου με ταχεία μέθοδο ανίχνευσης αντιγόνου (rapid- test) που πραγματοποιήθηκε εντός 24 έως 48 ωρών πριν από την προσέλευση.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη διαπίστωση των κρουσμάτων αυτών υπήρξε επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ, ενώ η διοίκηση της κατασκήνωσης ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει, ανά τέσσερις ημέρες και με δικά της έξοδα, όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή (κατασκηνωτές, στελέχη και εργαζόμενους) σε νέα rapid tests.

Επιπροσθέτως δεν πραγματοποιούνται επισκεπτήρια γονέων οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να φτάνουν μέχρι την είσοδο της κατασκήνωσης για να παραλάβουν ρούχα και αντικείμενα των κατασκηνωτών ή να τους παραδώσουν νέα.

Έξι κρούσματα στο Σοφικό

Χθες, κατά τη διάρκεια ελέγχων, που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον κορονοϊό, εντοπίστηκαν 6 κρούσματα στην κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας. Τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά όσο και αυτά που ήταν στην ίδια ομαδα, απομονώθηκαν και αναχώρησαν από την κατασκήνωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στην συγκεκριμένη κατασκήνωση αυτή την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκονταν περίπου 1.600 παιδιά ηλικίας 6 -15 ετών.

«Οι γονείς τους και οι κηδεμόνες τους έχουν ειδοποιηθεί , η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τηρούνται όλα όσα προβλέπονται και ορίζονται από τον ΕΟΔΥ», δηλωσε στην ΕΡΤ ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης κ. Σκούρας.

Κρούσματα κορονοϊού σε άλλες τρεις κατασκηνώσεις

Εξάλλου τις προηγούμενες ημέρες, σήμανε συναγερμός σε Χανιά, Χαλκιδική και Καπανδρίτι Αττικής, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Η κατασκήνωση στο Ακρωτήρι Χανίων έκλεισε μέχρι τις 16 Ιουλίου μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα κρούσματα είναι περισσότερα από 30, καθώς πέρα από τα 220 παιδιά 6-16 ετών που φιλοξενούνταν στη συγκεκριμένη δομή, βρίσκονταν εκεί ακόμη 50 άτομα συνοδοί, φροντιστές και προσωπικό καθαριότητας.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της κατασκήνωσης έχουν ήδη εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό δύο εργαζόμενοι στην κατασκήνωση.

Το πρωί του Σαββάτου μεταβαίνει στη δομή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ελέγχους στα παιδιά αλλά και στους εργαζομένους.

Επίσης, περίπου 14 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών φέρεται να έχουν εντοπιστεί σε μεγάλη παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια - σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Τα περισσότερα από τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά, είχαν συμπτώματα.

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Παρασκευής και σε 3η κατασκήνωση στο Καπανδρίτι Αττικής όταν σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν τρία κρούσματα.

Σχόλια