ΡΟΚ... ιστορίες


Καλημέρα σας...

Σε κατάσταση... ροκ ο Δήμος Σαρωνικού. Οι παραιτήσεις πάνε κι έρχονται κι όλοι «δείχνουν» τον Δήμαρχο...

Ο πρόεδρος του ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΥ παραιτείται, καταγγέλοντας τον Δήμαρχο για θεσμική εκτροπή.

Ο οποίος Δήμαρχος, αποφάσισε ότι μια από τις εκδηλώσεις για 200 χρόνια από την Επανάσταση, δεν «έδενε» με την κουλτούρα του τόπου (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα) και το κατάλαβε την ώρα που το εικαστικό είχε αρχίσει να στήνεται, γιατί ,λέει, υπήρξαν αντιδράσεις και χλευασμός (σύμφωνα πάλι με τα δημοσιεύματα, μπροστά δεν ήμουνα)

Προφανώς, όταν ο ίδιος (κατά δήλωσή του) αναρτούσε την προαναγγελία της εκδήλωσης στη σελίδα του Δήμου στο facebook, ή όταν έδινε δημόσια συγχαρητήρια στους διοργανωτές των εκδηλώσεων με την ευκαιρία της εναρκτήριας εκδήλωσης, όπου διανεμόταν και το αξιόλογο κατά τα άλλα ιστορικό του βιβλίο, ήταν διαφορετική η κουλτούρα του τόπου... (Ως γνωστόν, η κουλτούρα ενός τόπου, αλλάζει μέσα σε λίγες μέρες...)


Ήταν πολλά τα λεφτά, λέει ο Δήμαρχος (τα λεφτά που έχουν εγκριθεί και προφανώς έχουν ξοδευτεί κιόλας κάποια, για τα υλικά και τις προετοιμασίες του έργου...) και να βρούμε, λέει, χορηγούς που θα το χρηματοδοτήσουν... Από την αρχή, πάντως ήταν γνωστό το κόστος...

Άλλαξε γνώμη ο Δήμαρχος, σχόλασε ο γάμος!

Χαρακτηριστικό το σχόλιο του Γιώργου Σωφρόνη: «Πέτρο Φιλίππου μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.
Αυτή η ρήση περιγράφει όλη την πορεία σου τα 2 τελευταία χρόνια στο Δήμο Σαρωνικού, αφού τελευταίως αρχίζουν και παραιτούνται πλέον και οι πιο στενοί σου συνεργάτες.
Η Έκθεση ΔΙΑ-ΧΡΟΝΙΚΟΝ 2021 είτε αποτελεί μια λάθος απόφαση που την πήρες πίσω με τον πιο απαράδεκτο τρόπο, είτε αποτελεί μια σωστή απόφαση που λογοκρίθηκε με τον πιο ωμό τρόπο, δεν ταιριάζει στην ιστορία του Δήμου μας και του θεσμού, δεν ταιριάζει στην ποιότητα των συνδημοτών μας, δεν ταιριάζει στους ανθρώπους της τέχνης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και αφήνουν ένα ξεχωριστό πολιτιστικό στίγμα. Κρίμα!»

Το χορό των παραιτήσεων, συνέχισε ο πρόεδρος της Παλαιάς Φώκαιας (δεύτερος πρόεδρος κοινότητας που παραιτείται στα δύο χρόνια Φιλίππου)...

Κι αυτός τον Δήμαρχο δείχνει... Χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς κονδύλια, χωρίς προσωπικό, χωρίς ρόλο με ουσιαστικά καταργημένο το Κοινοτικό Συμβούλιο από την κεντρική διοίκηση και πολύ άντεξε, λέω εγώ.

Η γνώμη του Κ.Σ., στις καλένδες του Δήμου, τα αιτήματά του αναπάντητα, τα έργα στην Κοινότητα τα μάθαινε μετά κι από τους δημότες και είχε και τους αντιδημάρχους να πουλάνε εκδούλευση στους πολίτες για τα αυτονόητα...


Το θετικό στην υπόθεση των παραιτήσεων είναι ότι, τρεις (τουλάχιστον. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι, τους περιμένουμε...) έδειξαν ότι δεν είναι γαντζωμένοι στην καρέκλα και στα οφίτσια.

Πάντως, εκεί, στην παράταξη του Δημάρχου, δε φαίνεται να πάνε και τόσο καλά τα πράγματα... Θες λίγο η περίεργη άποψή του για το θεσμό, λίγο η εικόνα στον κόσμο, λίγο οι φήμες για πρόωρη αποχώρηση για... άλλα μεγαλύτερα ταξίδια, έχουν ανοίξει την κούρσα της διαδοχής, πριν καλά - καλά κάνει τον απολογισμό των δύο πρώτων χρόνων...

4-5 είναι, λέει, οι «δελφίνοι» που ετοιμάζονται. Άλλος κάνει συγκεντρώσεις και τραπέζια, άλλος το λέει αλλά όχι φανερά, άλλος θέλει να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει κι όλοι μαζί «καταργούν» τις υπηρεσίες και κάνουν εξυπηρετήσεις και έργα «κατόπιν ενεργειών τους», κοντά όλοι στην κοινωνία και στα προβλήματά της, λέει... Πούντο, πούντο το «δαχτυλίδι»...

...το «διαίρει και βασίλευε», πάντως, ισχύει μόνο για τον αρχηγό, όχι τα διαιρεμένα αρχηγόπουλα, λέω εγώ...

Κατά τα άλλα, άρχισε, λέει, έργο καθαρισμού και αποψίλωσης στις 16 Ιουλίου, στον Κουβαρά. Πάλι καλά, που δεν το άφησαν για τα Χριστούγεννα...

Χαρακτηριστικό το σχόλιο του Χρήστου Τσιγαρίδα: «Η ανευθυνότητα του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, δεν έχει όρια. Ένα πρόγραμμα καθαρισμού και αποψίλωσης ξεκίνησε μεσούντος του καλοκαιριού, ενώ θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει πριν ακόμη κι από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, από τις αρχές καλοκαιριού. Ένα έργο - υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής γίνεται καθυστερημένα και γίνεται χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, που ανέλαβε να πληρώσει το έργο. Είμαστε τυχεροί που δε μας έτυχε μια πυρκαγιά να θρηνήσουμε περιουσίες και ανθρώπινα θύματα. Στο Δήμο μας φαίνεται ότι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην καταστολή παρά στην πρόληψη καταστροφικών πυρκαγιών.»

Δεν είναι όλα μαύρα όμως.

Υπάρχουν οι αθλητές από το Δήμο μας που κέρδισαν την πρόκρισή τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μάριε Χατζηκυριάκο, Αριστείδη Μακροδημήτρη, καλή επιτυχία!

Υπάρχουν οι σύλλογοι που μπορούν και συνεργάζονται και μας προσφέουν εξαιρετικές εκδηλώσεις, όπως ο ΠΥΘΕΑΣ και η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ. Καλή συνέχεια!

Καλό καλοκαίρι!

Σχόλια