Δεύτερο μήνυμα 112 : Εκκενώστε από Συντερίνα προς Ανάβυσσο


Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μαρκάτι στο Λαύριο. Η φωτιά είναι μεγάλη και πέρασε μέσα από τον οικισμό. Ήδη εστάλη μήνυμα από το 112 και για τον οικισμό Συντερίνα Κερατέας.

Από πλευράς αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ είπε ότι η φωτιά μεταφέρεται πολύ γρήγορα από τις ριπές του αέρα. Κάλεσε τον κόσμο να μην πηγαίνει στο σημείο γιατί δυσκολεύει το έργο της πυροσβεστικής. Η φωτιά σύμφωνα με τον ίδιο κινείται προς τον Άγιο Κωνσταντίνο. Η φωτιά είναι πολλά χιλιόμετρα είπε ακόμα. Κάλεσε τους πολίτες ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται να κατευθύνονται είτε προς Λαύριο, είτε προς Ανάβυσσο.

Εκκένωση και προς Λαύριο

«Αν βρίσκεστε στο #Μαρκάτι #Κερατέας, εκκενώστε τώρα προς #Λαύριο», ανέφερε νωρίτερα άλλο μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στο δήμο Λαυρεωτικής.

Αναλυτικά, το μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες αναφέρει για την εκκένωση:

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά: «Είναι πολύ μεγάλη η φωτιά. Είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή. Απειλείται οικισμός, καίγονται σπίτια». Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με πληροφορίες αγνοείται μια ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα. Ο δήμαρχος επίσης έκανε λόγο για εμπρησμό και μάλιστα όπως είπε ήταν αυτόπτης μάρτυρας υπάλληλος του Δήμου.

Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Σχόλια