Παραολυμπιακό τουρνουά: Τεράστια ανατροπή και πρόκριση στους 16 για τον Χατζηκυριάκο!


Πρόκριση στους 16, με τεράστια ανατροπή για τον Μάριο Χατζηκυριάκο! Ο 20χρονος πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 γκέιμ από τον Χιλιανό Ντετόνι, όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά να πάρει και τη νίκη που του δίνει πλέον την ευκαιρία να συνεχίσει την πορεία του στο Παραολυμπιακό τουρνουά «Τόκιο 2020» και την Κλάση 6 Ορθίων.

Στο τρίτο και καθοριστικό ματς του Α` γκρουπ, ο Χατζηκυριάκος έδειξε αγωνιστική ωριμότητα και μοναδική ψυχραιμία, γυρνώντας τούμπα ένα ματς που φαινόταν χαμένο όταν ο Νοτιοαμερικανός αντίπαλός του βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0.

Στο τρίτο γκέιμ, ο Ντετόνι ξεκίνησε καλά και φάνηκε να οδεύει προς τη νίκη, όμως ο Χατζηκυριάκος δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Μείωσε σε 2-1, ισοφάρισε σε 2-2 και τελικά πήρε τη νίκη πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης ως δεύτερος από το γκρουπ στο οποίο συμμετείχε.

H εξέλιξη του αγώνα (με πρώτο τον Ντετόνι): 11-8, 11-5, 10-12, 9-11, 6-11

Το απόγευμα, ο Μάριος θα αντιμετωπισει στις 17:20 τον κινέζο αθλητή για να περάσει στους 8. 

Να θυμίσουμε ότι αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, μετά από αυτούς της Αθήνας το 2004.




Σχόλια