Εκκενώνεται και το Κρυονέρι! Υπάρχει εγκλωβισμενος στη Δροσοπηγή. Εικόνα από τα μέτωπα


Άκρως επικίνδυνο και πλήρως ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στους πρόποδες της Πάρνηθας. Η πύρινη λαίλαπα απειλεί την Ιπποκράτειο Πολιτεία, την Δροσοπηγή, το Κρυονέρι και τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Αυτοψία στο Τατόι πραγματοποίησε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ένας τουλάχιστον εγκλωβισμενος υπάρχει στη Δροσοπηγή, σύμφωνα με αναφορά στην Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περιπολικό επιχείρησε να τον απεγκλωβίσει, άλλα δεν μπόρεσε να προσεγγίσει...

Για την εκκένωση της Δροσοπηγής εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112. Με το δεύτερο μήνυμα οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς Αθήνα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Νωρίτερα, το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας ανέφερε: Αν βρίσκεστε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώστε τώρα προς 'Αθήνα από Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας. Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αφίδνες ή Ωρωπό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο επίγεια, όσο και από αέρος, ωστόσο η πύρινη λαίλαπα φαίνεται να μην σταματάει πουθενά. Η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη σημειώθηκε το μεσημέρι καθώς οι άνεμοι ενισχύθηκαν και κινείται βορειότερα από το αρχικό μέτωπο, στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Ένα μέτωπο πυρκαγιάς καίει τη Δροσοπηγή, ενώ δεύτερο «αγγίζει» το Κρυονέρι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν αγωνιώδη μάχη στο Κρυονέρι, προσπαθώντας να κρατήσουν έξω από την κοινότητα τις φλόγες και να αποφευχθεί σοβαρή καταστροφή.

Επίκειται μήνυμα εκκένωσης της κοινότητας, ενώ νωρίτερα από το 112 οι κάτοικοι του Κρυονερίου καλούνταν να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.

Παράλληλα, τρίτο μέτωπο φωτιάς κατευθύνεται απειλητικά στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόϊ.

Αυτή την ώρα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, επιχειρούν εννέα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Παράλληλα από την αστυνομία έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους που οδηγούν προς Βαρυμπόμπη και στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σχόλια