Γιώργος Σωφρόνης: Σπρώχνουν κάτω από το χαλί θέματα μείζονος σημασίας. Απέχει από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΥΡΙΟ


Την απόφαση να μην συμμετέχει στο στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβε η παράταξη ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΥΡΙΟ, όπως αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε ο επικεφαλής Γιώργος Σωφρόνης στην Πρόεδρο του Δ.Σ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή, ο Γιώργος Σωφρόνης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κα Δήμητρα Ράπτη, διατύπωσε το αίτημα της παράταξης «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΥΡΙΟ», την τρέχουσα εβδομάδα να μη συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα με βαρύνουσα σημασία, διότι αυτό για το χρονικό διάστημα οι υψηλότατες θερμοκρασίες δημιουργούν προβλήματα 'οπως απουσίες και θέματα συνδεσιμότητας των αιρετών, αλλά και για τους δημότες είναι δ'υσκολο να παρακολουθήσουν τις διαδικτυακές συνεδριάσεις.

Η μη αποδοχή του αιτήματος της αναβολής για την επόμενη συνεδρίαση του θέματος της ΑΔΜΚΕΣ, "παρά το γεγονός ότι η μεταφορά της συζήτησής του δεν δημιουργούσε – και κατά δική σας ομολογία- κανένα πρόβλημα", οδήγησε στην απόφαση της αποχής των Συμβούλων της παράταξης ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΥΡΙΟ από τη σημερινή συνεδρίαση, αφού, όπως τονίζεται στην επιστολή, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι "πρόθεση της Δημοτικής Αρχής ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως η ΑΔΜΚΕΣ αλλά και η κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ΝΠΔΔ ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ, να τα βάλει «κάτω από το χαλί»"

Δείτε την επιστολή:

Σαρωνικός, 3 Αυγούστου 2021
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δ. Σ. Σαρωνικού
κα Δήμητρα Ράπτη


Κυρία Δ. Ράπτη,

Σε σχετική τηλεφωνική μας επικοινωνία, σας διατύπωσα το εύλογο αίτημα της παράταξής μας «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΥΡΙΟ», την τρέχουσα εβδομάδα να μη συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα με βαρύνουσα σημασία. Πρόκειται ακριβώς για το χρονικό διάστημα που οι υψηλότατες θερμοκρασίες δημιουργούν πρόβλημα( απουσίες, συνδεσιμότητα) τόσο στους αιρετούς να παρέμβουν, όσο και στους συνδημότες μας να παρακολουθήσουν τις διαδικτυακές συνεδριάσεις.

Ειδικότερα σας ζήτησα το σοβαρό ζήτημα της ενημέρωσης για την πορεία εκκαθάρισης της ΑΔΜΚΕΣ να μεταφερθεί για το αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό, παρά το γεγονός ότι η μεταφορά της συζήτησής του δεν δημιουργούσε – και κατά δική σας ομολογία- κανένα πρόβλημα.

Είναι προφανέστατη η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως η ΑΔΜΚΕΣ αλλά και η κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ΝΠΔΔ ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ, να τα βάλει «κάτω από το χαλί». Η παράταξή μας δεν πρόκειται να συναινέσει σε αυτήν την πρακτική.

Ως εκ τούτου σας ενημερώνουμε ότι οι αιρετοί της «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΥΡΙΟ» δεν θα παραστούμε στη συνεδρίαση της 4ης Αυγούστου.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Β. Σωφρόνης
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Δήμου Σαρωνικού
π. Δήμαρχος Σαρωνικού

Σχόλια