Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Προσκλητήριο ενεργοποίησης των γυναικών από το Χρήστο Τσιγαρίδα


Ένα πρωτότυπο "προσκλητήριο" απευθύνει ο Χρήστος Τσιγαρίδας, στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΝΕΑ ΠΝΟΗ, αναγνωρίζοντας το ρόλο της γυναίκας στη διάρθρωση της κοινωνίας και, προφανώς, τη μοναδική ικανότητα των γυναικών στη διαχείριση της καθημερινότητας και των προβλημάτων, που προκύπτει από το ρόλο τους στην οικογένεια αλλά και τις μετά πολλών εμποδίων επιτυχίες στον επαγγελματικό στίβο, τις καλεί να ενεργοποιηθούν περισσότερο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: "Προσκαλώ όλες τις γυναίκες με κοινωνική ευαισθησία και πολιτική συνείδηση να έρθουν στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, να μας συνδράμουν με τις δυνάμεις τους, στο έργο μας.", λέει ο Χρήστος Τσιγαρίδας και τονίζει ότι: "Μπορούν και έχουν να μας δώσουν πολλά."

Δείτε ολόκληρο το μήνυμα του Χρήστου Τσιγαρίδα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

"Ας σηματοδοτήσει η φετινή Ημέρα της Γυναίκας την έλευση μιας νέας εποχής

Η 8η Μαρτίου κάθε έτους γιορτάζεται παγκοσμίως ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η ημέρα αυτή έχει στόχο να αναδείξει και να φέρει στο προσκήνιο, δια της συμβολικής σημασίας της, τα προβλήματα και δικαιώματα των γυναικών.

Η Ελλάδα διαθέτει πλήθος από δραστήριες γυναικείες οργανώσεις και σωματεία, γυναικείους συνεταιρισμούς και συλλόγους, που με την παρουσία και το έργο τους προσφέρουν ανεκτίμητες κοινωνικές, πολιτιστικές, οικονομικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν και πολλές κοινωνικά ασθενείς ομάδες γυναικών όπως άνεργες ή ημιαπασχολούμενες, ανύπανδρες με παιδιά ή διαζευγμένες μητέρες, συνταξιούχοι με μικρές συντάξεις.

Η Ημέρα της Γυναίκας μας παρακινεί να θυμηθούμε τις γυναίκες αυτές και να δείξουμε την ευαισθητοποίησή μας απέναντί τους, ιδιαίτερα στα σύγχρονα προβλήματα, της ενδοοικογενειακής βίας, γυναικοκτονιών, σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και παραμένει ο μεγάλος σύμμαχος όλων των γυναικών, στάθηκε και στέκεται δίπλα αρωγός σε κάθε δυσχέρεια, σε κάθε δυσκολία, στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος.

Δεν αρκεί όμως αυτό. Χρειάζεται και οι γυναίκες, να αποκτήσουν πρόσβαση και να δραστηριοποιηθούν στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διότι μόνο οι ίδιες γνωρίζουν καλύτερα και σε βάθος τα προβλήματα, τα αιτήματα, τους προβληματισμούς των γυναικών. Δυστυχώς, η Ελλάδα εξακολουθεί να υστερεί σημαντικά όσον αφορά στο πλήθος των γυναικών που δραστηριοποιούνται στην πολιτική, τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στο εθνικό κοινοβούλιο.

Η ενεργός και δυναμική ενασχόληση με την πολιτική ήταν και παραμένει ως επί το πλείστον προνόμιο των ανδρών και η ίδια η πολιτική, ανδρικό οχυρό.

Προσκαλώ όλες τις γυναίκες με κοινωνική ευαισθησία και πολιτική συνείδηση να έρθουν στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, να μας συνδράμουν με τις δυνάμεις τους, στο έργο μας.

Ας σηματοδοτήσει η φετινή Ημέρα της Γυναίκας την έλευση μιας νέας εποχής για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, μιας εποχής με περισσότερες γυναίκες στις τάξεις της. Μπορούν και έχουν να μας δώσουν πολλά.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Γυναίκες, μητέρες, συζύγους, κόρες, φίλες, γιαγιάδες, συντρόφους, συναδέλφους..."

Σχόλια