Συνάντηση για την επένδυση στη Σαρωνίδα, στο Ανάπτυξης - Φιλίππου: Όχι στις ανεμογεννήτριες στο Σκόρδι και στο Πάνειον όρος


Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη είχε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής Σαρωνικού με επικεφαλής τον δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου, το απόγευμα της Παρασκευής, 29 Απριλίου, στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Στη συνάντηση, συμμετείχαν επίσης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου, κ.κ. Γιώργος Σωφρόνης, Χρήστος Τσιγαρίδας και Τάνια Γαλανοπούλου.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ενημέρωση των τοπικών Αρχών για την μεγάλη επένδυση στη Σαρωνίδα.

Εκτός του υπουργού Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Κώστας Φραγκογιάννης, ο Γ. Γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστης Καβαλάκης, ο διευθυντής Στρατηγικών Επενδύσεων της Entreprise Greece Άκης Σκλάβος, ο Γεν. Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Κώστας Γιαννικόπουλος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για επένδυση που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί σε έκταση 6.500 στρεμμάτων που ανήκει στον συνεταιρισμό «Υγεία», στα όρια Σαρωνίδας και Καλυβίων.

Ο δήμαρχος Π. Φιλίππου, ζήτησε να μην αναπτυχθούν ανεμογεννήτριες στο όρος Όλυμπος - Σκόρδι και στο Πάνειον και συζητήθηκε η ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας του έργου με φωτοβολταϊκά. Ζητήθηκε επίσης να αποκατασταθούν οι παλιές οικογένειες Γαλάνη που ήταν κτηνοτρόφοι στην περιοχή τα τελευταία 150 χρόνια, να προβλεφθεί χωροθέτηση και αδειοδότηση κοιμητηρίου σε θέση που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην συγκεκριμένη και στην ευρύτερη περιοχή και, τέλος, η δημιουργία κοινωφελών χώρων (Κ.Υ., σχολείων κλπ).

Ήταν μια πρώτη φάση ενημέρωσης - διαβούλευσης για το έργο και ο Π. Φιλίππου ζήτησε από τους υπεύθυνους του υπουργείου να δεσμευτούν μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο της επένδυσης να γίνει αναλυτική ενημέρωση σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στους πολίτες.

Σωφρόνης: Είναι αυτονόητο ότι συναινούμε σε αναπτυξιακά έργα

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Σωφρόνης, με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook, δήλωσε τα εξής:

"Ενημερωθήκαμε σήμερα από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για την επένδυση στη Σαρωνίδα. Είναι αυτονόητο ότι συναινούμε σε αναπτυξιακά έργα, κινούμενοι πάντα με γνώμονα το όφελος του Δήμου και την ποιότητα ζωής των δημοτών. Επικεντρωνόμαστε στην προώθηση συνοδών έργων που έχει ανάγκη η περιοχή μας και στη διατύπωση προτάσεων με περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο." 



Τσιγαρίδας: Καταγράφηκαν όλες οι προτάσεις μας


Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Τσιγαρίδας, με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook, δήλωσε τα εξής:

"Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο ανάπτυξης ενημέρωση προς αντιπροσωπεία του Δήμου Σαρωνικού από όλες τις παρατάξεις, από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ.Άδωνι Γεωργιάδη,τον Υφυπουργό κ.Κώστα Φραγκογιάννη και τον Γ.Γ Ορέστη Καβαλάκη, σχετικά με την μελλοντική επένδυση στο Δήμο μας στις περιοχές Σαρωνίδας και Λαγονήσι.Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και καταγράφηκαν από την πλευρά του Υπουργείου, όλες οι προτάσεις μας."


 

πηγές: Γραφείο τύπου Δήμου Σαρωνικού, newsroom TheVoice

Σχόλια