Ποδαρικό στο 2023 με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση! Επιτυχημένη η εκδήλωση της Βασιλόπιτας στον ΑΙΟΛΟ (βίντεο+φωτο)


Ποδαρικό στο 2023 με μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση έκανε ο Όμιλος Θυμαρίου Ο ΑΙΟΛΟΣ, καθώς ο καιρός βοήθησε την προσέλευση των μελών του στην κοπή της Βασιλόπιτας, που έγινε στον κήπο των εγκαταστάσεων του Ομίλου.
Μεγάλη η προσέλευση οικογενειών με τα παιδιά τους. Οι μικροί φίλοι του ΑΙΟΛΟΥ, που στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, είχαν την ευκαιρία να γεμίσουν το ΚΟΥΤΙ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ για όλα τα παιδιά του κόσμου και να δεχτούν τα δωράκια του Άη-Βασίλη, που ήρθε στο Θυμάρι με το jet-ski του από τη θάλασσα, ήταν εκεί με τις οικογένειές τους.

Σημαντική η παρουσία πολλών εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της αυτοδιοίκησης, που απηύθυναν τα μηνύματά τους και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα μέλη του Ομίλου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό των εγκαταστάσεων και τις ευχές του Πατέρα Κυριάκου, που στο τέλος της εκδήλωσης έκανε και δύο πολύ σημαντικές ανακοινώσεις. Ανακοίνωσε τη συνεργασία της ενορίας της Αγίας Ειρήνης και του ΑΙΟΛΟΥ, για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος και κάλεσε και τους υπόλοιπους Συλλόγους να συμμετέχουν στην προσπάθεια. Ανακοίνωσε, επίσης, την έναρξη Νεανικών Συνάξεων υπό την αιγίδα της εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης, στον ΑΙΟΛΟ, με αντικείμενο όχι μόνο θρησκευτικό, αλλά και κοινωνικό, πολιτιστικό, ιστορικό και δράσεων, για τους νέους και τα παιδιά της Παλαιάς Φώκαιας.


Στη συνέχεια, το Δ.Σ. του ΑΙΟΛΟΥ, τίμησε τον απελθόντα και για 19 χρόνια Πρόεδρο του Ομίλου, κ. Αριστοφάνη Βρυώνη, για την αδιάκοπη και ανιδιοτελή προσφορά του στο Θυμάρι και στον Τόπο.

Ο κ. Βρυώνης, παραλαμβάνοντας εμφανώς συγκινημένος την συμβολική τιμητική πλακέτα, αναφέρθηκε στην ιστορία 51 χρόνων του Ομίλου, σε όλα όσα επιτεύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και στα μεγάλα ζητήματα του Τόπου, που μένουν άλυτα, ζήτησε δε τη συνεχή προσπάθεια των μελών του Δ.Σ. και τη βοήθεια των αιρετών, για την επίλυσή τους.


Στη συνέχεια, το μήνυμά της απηύθυνε στα μέλη του Ομίλου, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία συνεχάρη τον Όμιλο για τις δράσεις του, που όπως φάνηκε παρακολουθεί από κοντά, λέγοντας ότι κάθε εκδήλωση έχει αφήσει το αποτύπωμά της στην κοινωνία. Η κα Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στην ιστορία του Ομίλου, ενώ τόνισε πως το ενδιαφέρον του Ομίλου για την ευρύτερη περιοχή, μπορεί να βοηθήσει και στην ανάδειξη της Τουριστικής Σχολής που λειτουργεί στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, για την ανάπτυξη του τουρισμού και την ανάδειξη και του Θυμαρίου, που, όπως είπε, έχει συνδεθεί με τις καλύτερες αναμνήσεις όλων.

Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Βλάχος, στο μήνυμά του, είπε πως η εκδήλωση είναι μια ευκαιρία για επικοινωνία με τους πολίτες, μετά τα χρόνια της πανδημίας, όπου οι ευκαιρίες ήταν λίγες, ενώ αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο ίδιος για την ανάδειξη της Σχολής Τουριστικών επαγγελμάτων και ολόκληρης της περιοχής.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνος Σκουρολιάκος, αφιερώνοντας το κομμάτι της Βασιλόπιτας στα νέα παιδιά του Θυμαρίου, σημείωσε τη μεγάλη προσέλευση των μελών του Ομίλου στην εκδήλωση, ενώ τόνισε την ανάγκη της ύπαρξης κοινωνικής φροντίδας για τον Ελληνικό λαό.


Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Δήμητρα Ράπτη, που πήρε το λόγο στη συνέχεια, τόνισε την ανάγκη ανάδειξης της περιοχής σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Αττικής, διαπιστώνοντας τη συνεχή ανάπτυξη μέσω της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και επενδύσεων που έρχονται στο Δήμο Σαρωνικού, ενώ στάθηκε στην ανάγκη όλοι να προσφέρουμε και να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω για τον Τόπο μας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή βραβείων στα μέλη του Ομίλου, που το 2022 κατέκτησαν σημαντικές αθλητικές διακρίσεις σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τιμήθηκαν οι:
1. Σπύρος Μπόγδανος και Μάρω Σακελλαροπούλου, που κατέκτησαν την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Ελλάδος MICROCARS, μετά από 4 αγώνες, ως πλήρωμα στην κατηγορία young timers, ενώ η Μάρω Σακελλαροπούλου, στο ίδιο πρωτάθλημα, κατέκτησε και την 2η θέση σαν συνοδηγός.
2. Δανάη Αναγνωστοπούλου, που κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα WUSHU KUNG FU 2022.
3. Νίκος Αμεραλής, που κατέκτησε την 3η και το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλισθενικής Γυμναστικής.
4. Χριστίνα Ροκκά, που κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ολυμπιακού TAE KWON DO 2022, στην κατηγορία Γυναικών.
5. Αθανασία Ροκκά, που κατέκτησε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ολυμπιακού TAE KWON DO 2022, στην κατηγορία Νεανίδων και τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ολυμπιακού TAE KWON DO 2022, στην κατηγορία Γυναικών.
6. Σωτηρία Ροκκά, που κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο Κύπελλο Ολυμπιακού TAE KWON DO 2022, ΗΛΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣ στην κατηγορία παγκορασίδων.

Τις απονομές έκαναν ο κ. Απόστολος Κούτσιος, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρωνικού και Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μαύρου Λιθαριού και ο κ. Νικόλαος Πάστρας, Ταμίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρωνικού και Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίας Τριάδας Βούρλων Αναβύσσου.


Ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιάννης Κυριακόπουλκος, τόνισε την ανάγκη για πύκνωση των τάξεων των Συλλόγων, ενώ στάθηκε στην ανάγκη της συμμετοχής των Συλλόγων και μελών τους σε μια πρώτη διαβούλευση για όλα τα μεγάλα ζητήματα του Τόπου, συμβάλλοντας στη δημιουργία καθαρής εικόνας για τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας.

Ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού κ. Δημήτρης Παπαχρήστου, παρότρυνε τους πολίτες να μεγαλώσουν το μητρώο μελών του ΑΙΟΛΟΥ, ενώ αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του Ομίλου στο Θυμάρι και στον Τόπο. Τόνισε ότι, παρότι το Θυμάρι βρίσκεται στο άκρο του Δήμου, χωροταξικά, ο ΑΙΟΛΟΣ έχει καταφέρει να είναι στο κέντρο στο εξελίξεων, ενώ συνεχάρη το Σώμα Εθελοντών του Ομίλου, για τη συμβολή τους στη Δασοπροστασία και τις λοιπές εθελοντικές δράσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού κ. Χαράλαμπος Γαλάνης, αφού ευχαρίστησε τον Όμιλο για τη φιλοξενία των ανδρών της Πολιτικής Προστασίας, δημιουργώντας ένα σταθμό άμεσης επέμβασης, ενώ δήλωσε την πρόθεσή του να σταθεί δίπλα στον ΑΙΟΛΟ και στα προβλήματα του Θυμαρίου.

Ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού κ. Ηλίας Πατσιαούρας, ευχήθηκε δύναμη για τη συνέχιση του έργου του Ομίλου και απηύθυνε τις ευχές του στους Θυμαριώτες για τη νέα χρονιά.


Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ο οποίος συνεχάρη τον Όμιλο για την εποικοδομητική του στάση στα μεγάλα ζητήματα του Τόπου, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ο ΑΙΟΛΟΣ είναι ο μοναδικός σύλλογος στα 16 χρόνια που ασχολούμαι με την Τ.Α., που βάζει εποικοδομητικά, ένα λιθαράκι, για να λυθεί ένα βασικό πρόβλημα. Ένας σύλλογος, που βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στις λύσεις των βασικών ζητημάτων"

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σαρωνικού, κ. Χρήστος Τσιγαρίδας, αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή προσφοράς του ΑΙΟΛΟΥ και την ανάγκη της συνέχειας, στάθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης και ανάδειξης της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και του Τόπου, ως ένα αίτημα και όνειρο δεκαετιών, ενώ τόνισε την πρόθεσή του να σταθεί δίπλα στον Όμιλο και στους Θυμαριώτες.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού, κ. Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης, συνεχάρη το Δ.Σ. του Ομίλου για τη δυναμική παρουσία και τόνισε χαρακτηριστικά ότι έχει διαπιστώσει πως η δουλειά γίνεται μέχρι αργά το βράδυ.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού, κ. Ηλίας Μπουκοβάλας, μίλησε για την πολύχρονη αγαστή συνεργασία που είχε με τον Όμιλο και τον πρώην Πρόεδρο κ. Αριστοφάνη Βρυώνη σε όλα τα μεγάλα ζητήματα του Τόπου, ενώ ζήτησε τη συνέχιση της προσπάθειας από το νέο Δ.Σ. και τη βοήθεια των παρόντων Υπουργών και Βουλευτών για την, επιτέλους, ολοκλήρωση του Σχεδίου Πόλεως.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού, κ. Σάββας Ακούσογλου, ευχήθηκε μια πολύ καλή χρονιά και τόνισε την ανάγκη έργων, παρά λόγων.

Συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Ομίλου για τη δυναμική παρουσία έδωσε ο Κοινοτικός Σύμβουλος Παλαιάς Φώκαιας, κ. Παναγιώτης Καστριώτης, ο οποίος ευχήθηκε να είναι το 2023 μια πολύ καλή χρονιά.

Ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας και Κοινοτικός Σύμβουλος, κ. Μανώλης Τσαλικίδης, δήλωσε την ικανοποίησή του για την ύπαρξη οργανωμένων συλλόγων που έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιούν τους κατοίκους, θεωρώντας ότι είναι οι καλύτεροι συνεργάτες κάθε Διοίκησης. Αναφέρθηκε στην πολύχρονη συνεργασία του με τον ΑΙΟΛΟ και τον απελθόντα Πρόεδρο κ. Αριστοφάνη Βρυώνη, από την οποία προέκυψαν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα, ενώ στάθηκε στην ανάγκη, ο ΑΙΟΛΟΣ να βοηθήσει στο κλείσιμο της παράνομης χωματερής.

Η Κοινοτική Σύμβουλος Αναβύσσου, κα Σοφία Μιχαηλίδου, απηύθυνε στους Θυμαριώτες τις ευχές της για το 2023, με την πρόβλεψη ότι ο ΑΙΟΛΟΣ, θα πάει πολύ καλά, έχοντας πολλά να προσφέρει στον Τόπο και τους Θυμαριώτες.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΑΙΟΛΟΥ, κάλεσε την Πρόεδρο της ΔΕΕΠ της Ν.Δ., κα Βανίτα Σωφρόνη, τονίζοντας ότι η εκδήλωση δεν είναι κομματική, αλλά τα κόμματα είναι κομμάτι της κοινωνίας. Η κα Σωφρόνη, συνόδευσε τις ευχές της με την παρότρυνση προς τους παρευρισκόμενους Υπουργούς και Βουλευτές, να είναι παρόντες και στην εκδήλωση της επόμενης χρονιάς, με καλά νέα για τον Τόπο και να συνεχίσουν να έχουν τα γραφεία τους ανοιχτά για τους πολίτες και μετά τις εκλογές.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος του ΑΙΟΛΟΥ, κάλεσε τον Πρόεδρο, του Σ.Ε.Ε.Π.ΦΩ., κ. Μιχάλη Αβραμίδη, τονίζοντας ότι πρόκειται για τον πιο σημαντικό και δραστήριο σύλλογο της περιοχής. Ο κ. Αβραμίδης, στο μήνυμά του, συνεχάρη τον απελθόντα Πρόεδρο κ. Αριστοφάνη Βρυώνη για την πολυετή προσφορά του, και ευχήθηκε δύναμη στο νέο Δ.Σ., τονίζοντας την ήδη στήριξη που προσφέρει ο Σ.Ε.Ε.Π.ΦΩ. στον Όμιλο, με την πρόθεση να συνεχιστεί.


Παρών στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού, κ. Βασίλης Μπούτσης, ο οποίος αντάλλαξε ευχές και απόψεις με όλους τους παρευρισκόμενους.

Μήνυμα απέστειλε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, κ. Νάσος Παπουτσής, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί, λόγω ανωτέρας βίας.

Ο Πρόεδρος του ΑΙΟΛΟΥ, κ. Μιχάλης Ροκκάς, μιλώντας στην The Voice, δήλωσε τα εξής: "Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη του Ομίλου, που κάθε φορά, δίνουν ζωή στις εκδηλώσεις μας και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες μας. Σήμερα ήταν μια μέρα σταθμός για τον ΑΙΟΛΟ, καθώς ο Όμιλος μετά από 3 δύσκολα για όλους μας χρόνια, έκανε και πάλι ποδαρικό στη νέα χρονιά, με ανοιχτή εκδήλωση και με τους φίλους του μαζί. Δηλώνουμε έτοιμοι για το 2023 της αισιοδοξίας, της αυτοπεποίθησης και των διεκδικήσεων. Το νέο Δ.Σ., έχει την πρόθεση να είναι παντού, να είναι μπροστά στις διεκδικήσεις και να είναι εποικοδομητικό στις λύσεις. Θέλω να ευχαριστήσω, με την ευκαιρία, τα μέλη του Δ.Σ., νέοι εμπλεκόμενοι οι περισσότεροι, για την ορμή και τη φρεσκάδα με την οποία ξεκινήσαμε την καινούρια προσπάθεια. Ευχαριστώ τους έμπειρους Βάσσια Μιχαλοπούλου, Γιάννη Κώτση και Χρήστο Δρίβα και τους καινούριους Βάσω Νικολοπούλου, Κώστα Καρκαλάκο, Νίκο Σαββίδη, Σπύρο Μπόγδανο, Βαγγέλη Προύσαλη, Διονύση Φελλίδη και Ρίζο Σουβατζόγλου με τους οποίους ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ. Ευχαριστώ ιδιαίτερα, εκ μέρους όλων, τον επί 19 χρόνια Πρόεδρο Αριστοφάνη Βρυώνη, που κράτησε Θερμοπύλες όλα αυτά τα χρόνια και μας προσφέρει την εμπειρία του, μια παρακαταθήκη για να χτίσουμε, από εδώ και πέρα."



































































Σχόλια