Δήμητρα Κατραμάδου: Επί δεκαετίες, δεν υπάρχει συντεταγμένο σχέδιο για την ανάπτυξη αυτού του Τόπου. Για να έχεις ανάπτυξη, χρειάζεσαι υποδομές


Τι είπε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρωνικού, Δήμητρα Κατραμάδου, στην εκπομπή του Μέμου Ξυγκάκη, «Ανατολικός Άνεμος»

Στη διαδικτυακή εκπομπή «Ανατολικός Άνεμος», του Μέμου Ξυγκάκη, φιλοξενήθηκε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρωνικού, Δήμητρα Κατραμάδου.

Η κα Κατραμάδου, ανέπτυξε τους λόγους που οδήγησαν στην ανάγκη ίδρυσης της Ομοσπονδίας, καθώς και στο ιστορικό της, στο πλαίσιο της παρουσίασης που έκανε ο δημοσιογράφος.

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των Συλλόγων και των Δευτεροβάθμιων Οργάνων για τη διεκδίκηση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα του Τόπου, ενώ ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας, επισημαίνοντας την πιστή τήρηση του Καταστατικού, ενός Καταστατικού σύγχρονου, που σκοπό έχει να εξασφαλίσει την καθαρότητα των προθέσεων και την αποφυγή φαινομένων πολιτικής ή άλλης εκμετάλλευσης των συλλογικοτήτων.

Η κα Κατραμάδου, αναπτύσσοντας το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας, για το επόμενο διάστημα, επικεντρώθηκε στην ανάγκη θεσμικής ενημέρωσης των πολιτών για τα μεγάλα ζητήματα, από ανθρώπους με γνώση των αντικειμένων. «Ο πολίτης πρέπει να έχει την ευκαιρία να ενημερώνεται θεσμικά και να δέχεται τη γνώση και την πληροφόρηση και από τους αιρετούς μας, αλλά και από ειδικούς», είπε «Δεν πρέπει να τον αφήνουμε έρμαιο της αναζήτησης στο διαδίκτυο, όπου δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει αν αυτό που διαβάζει είναι αληθές και τεκμηριωμένο». Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων από την Ομοσπονδία, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, για τα μεγάλα θέματα.

Απαντώντας σε ερώτηση του Μέμου Ξυγκάκη, η κα Κατραμάδου τόνισε, επίσης, την ανάγκη συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή, τους αιρετούς αντιπροσώπους μας και τις Αρχές και είπε ότι ο κύριος στόχος της Ομοσπονδίας είναι ακριβώς αυτή η συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Τόπου. Στάθηκε, δε, στην αναγκαιότητα η συνεργασία αυτή να είναι αμφίδρομη.

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ιεραρχώντας τα προβλήματα της περιοχής, στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη βασικών υποδομών στο Δήμο Σαρωνικού, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών κα τόνισε ότι αυτές θα αποτελέσουν βασική διεκδίκηση της Ομοσπονδίας.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το θέμα της ταμειακής κατάστασης του Δήμου και την σχετική πολιτική αντιπαράθεση, καθώς και για τη μεταβατική περίοδο στο Δήμο Σαρωνικού με την προαναγγελθέισα παραίτηση του Δημάρχου, η κα Κατραμάδου είπε: «Δεν θα σχολιάσω πολιτικά, διότι ο σκοπός της Ομοσπονδίας δεν είναι να επηρεάσουμε την πολιτική κατάσταση στο Δήμο Σαρωνικού. Ο σκοπός μας είναι να επηρεάσουμε τα πράγματα, ώστε να πάρει ο κόσμος αυτό που του αξίζει. Δυστυχώς, επί δεκαετίες, δεν υπάρχει συντεταγμένο σχέδιο για την ανάπτυξη αυτού Τόπου. Για να έχεις ανάπτυξη, χρειάζεσαι υποδομές. Στα θέματα που αναφέρατε, κρατούμε ίσες αποστάσεις τη στιγμή που μιλάμε, καταλήγοντας πάλι στο ζήτημα της πραγματικής ενημέρωσης. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος θα επιβραβεύσει αυτούς που δεν θα λαϊκίσουν. Όσο αφελές και αν είναι αυτό, πρέπει να επιλέξουμε αυτόν που θέλει και μπορεί να βάλει μια τάξη.»

Καταλήγοντας, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρωνικού, είπε: «Το να ασχολείσαι με τα κοινά, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να πολιτεύεσαι. Είναι σημαντικό να υπάρχουν Σύλλογοι. Να είμαστε οργανωμένοι, ενωμένοι, να συζητάμε, να συμφωνούμε και να διεκδικούμε. Είναι αυτή, μια Δημοκρατία Πολιτών. Οι Σύλλογοι, είναι μια οργανωμένη προσπάθεια μέσα στην κοινωνία, με αλληλεγγύη, με σχέσεις που αναπτύσσονται, είναι κοινότητες ενεργών πολιτών. Είναι λοιπόν σημαντικό να πυκνώσουμε τις τάξεις των Συλλόγων».

Σχόλια